Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - Μία ηθικά ΑΝΑΠΗΡΗ κοινωνία ( Μέρος Β' )




Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε με αποστροφή αναφερθεί σε περιστατικό βίας εις βάρος ΑΜΕΑ συνανθρώπου μας.

Απόψε ανεβάζουμε το Β' Μέρος και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα μας φτάσει η ελληνική αλφαβήτα.

 

Δυστυχώς, η φρίκη και η αποστροφή δεν φαίνεται να είναι αισθήματα σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, καθώς διαπιστώνουμε ότι η συχνότητα με την οποία έρχονται στο φως εγκλήματα βίας κατά των πιο αδύναμων μελών της αποτελεί πλέον καθημερινότητα.




Αναλογιζόμενοι την φύση των εγκλημάτων, βλέπουμε να αναδύεται ένα διεστραμμένο πρόσωπο μίας κοινωνίας άκρως συμπλεγματικής, με έντονη την τάση να επιβληθεί και να επιδείξει την δύναμή της στα πιο αδύναμα και απροστάτευτα μέλη της, κάτι που αποκαλύπτει βαθιές προσωπικές ανεπάρκειες, ψεύτικο ανδρισμό, κρυφές τάσεις, λανθάνουσες καταστάσεις, έλλειψη ψυχικής ισορροπίας και πολλά άλλα που ένας ψυχίατρος θα ήταν το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να μας παρουσιάσει το (εγκληματικό) 'προφίλ' της ελληνικής κοινωνίας.

 

Έχοντας (ευτυχώς) μεγαλώσει σε οικογένεια με πρότυπα ανδρών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ένας άνδρας, που θα πρέπει να είναι ο στυλοβάτης πρώτα μίας οικογένειας αλλά και κατ' επέκταση της κοινωνίας, όχι μόνο δεν επιδεικνύει την δύναμή του επάνω στον αδύναμο, αλλά τον παίρνει κάτω από τις φτερούγες του, τον υπερασπίζεται και τον προστατεύει.


Ο άνδρας που γνωρίζει και σέβεται το ρόλο που του ανέθεσε ο Θεός και η φύση, χρησιμοποιεί τα χέρια του για να δουλέψει, να στηρίξει, να βοηθήσει και όχι για να τραυματίσει σώματα και να τσακίσει ψυχές.




Αφορμή για όλα αυτά ακόμη μία σοκαριστική είδηση που μας αφήνει με την άρρωστη γεύση της αποστροφής.

 

Πάτρα: Πατέρας και θείος έστειλαν στο νοσοκομείο 15χρονο επειδή τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος (msn.com)


Μ.Ζ.

 






ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: σύγχρονη ελληνική κοινωνία - μία ηθικά ανάπηρη κοινωνία (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!