Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο Ορμπάν λέει ότι η Γερμανία δεν "μυρίζει" πλέον ...Γερμανία.

 




Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν πιστεύει ότι η μαζική μετανάστευση μεταμορφώνει μόνιμα τη Γερμανία


Προτρέπει τους Ούγγρους να πουν «όχι» σε μια παρόμοια μεταμόρφωση της χώρας τους - καθώς δεν μπορούν να την αντιστρέψουν αν αποδειχθεί λάθος.


Μιλώντας σε ουγγρικό ραδιόφωνο στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ορμπάν είπε: «Καθόμαστε εδώ στη Γερμανία, οπότε αν συγκρίνω αυτή τη Γερμανία με τη Γερμανία πριν από δέκα χρόνια, δεν φαίνεται η ίδια, δεν έχει την ίδια γεύση, δεν μυρίζει το ίδιο».


«Συνολικά, αυτή η Γερμανία δεν είναι η Γερμανία που οι παππούδες μας και οι γονείς μας συνήθιζαν να μας δίνουν ως παράδειγμα, λέγοντας: "Γιε μου, αν θέλεις να δεις έναν σκληρά εργαζόμενο, πήγαινε στη Γερμανία, αν θέλεις να δεις καλά οργανωμένη δουλειά, πήγαινε στη Γερμανία. Αν θέλετε να δείτε την τάξη, πηγαίνετε εκεί, όπου υπάρχει τάξη...» 


«Τώρα δεν είναι πλέον αυτή η Γερμανία», συνέχισε.


«Είναι ένας πολύχρωμος, μετασχηματισμένος, πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο οι μετανάστες που έρχονται δεν είναι πλέον φιλοξενούμενοι της χώρας», δήλωσε ο Ορμπάν. «Αυτή είναι τώρα και η χώρα τους, και γίνεται όλο και περισσότερο δική τους».



ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Ορμπάν λέει ότι οι αλλαγές στη Γερμανία καθοδηγούνται από αριστερές κυβερνήσεις «που χορηγούν ταχεία υπηκοότητα, κανονίζουν την οικογενειακή επανένωση [αλυσιδωτή μετανάστευση] και ο,τιδήποτε άλλο». 


Προειδοποιεί ότι αυτό «έχει κάθε είδους επιπτώσεις, επειδή τώρα ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό περιβάλλον έχει αναδυθεί εδώ στη Γερμανία».


Ο Ορμπάν υπενθύμισε ότι όταν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες άρχισαν να διασχίζουν την Ουγγαρία το 2015, πήρε την απόφαση να χτίσει ένα τείχος και να τους εμποδίσει να έρθουν«διαφορετικά η Ουγγαρία δεν θα είναι πλέον ουγγρική χώρα».













(σσ. Η Ουγγαρία προσέφερε απασχόληση σε περίπου 350 κρατούμενους φυλακών για να χτίσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία το 2015. Το φράγμα ήταν ένα από τα πρώτα που μπλόκαραν τη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων προς τα βόρεια.)





Τόνισε ότι «αν κάνεις ένα λάθος στη μεταναστευτική πολιτική μία φορά, δεν μπορείς να το αναιρέσεις αργότερα». 


Εξήγησε ότι η οικονομική και κοινωνική πολιτική μπορεί να διορθωθεί, «αλλά η μετανάστευση είναι ένας από τους λίγους τομείς στους οποίους, από τη στιγμή που έχεις κάνει ένα λάθος, δεν μπορείς ποτέ να το διορθώσεις ξανά».


Οι αλλοδαποί αντιπροσωπεύουν σήμερα το 58,5% όλων των βίαιων εγκλημάτων στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μόνο το 14,6% του πληθυσμού. 


Πάνω από το 60% των δικαιούχων κοινωνικής πρόνοιας έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο.


Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δικαστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία για τις ισχυρές συνοριακές πολιτικές της.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:
Εκπρόσωπος της Ουγγαρίας: Δεν μας αρέσει ο φράχτης, αλλά τον χρειαζόμαστε 😂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!