Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Όσα σας κρύβουν: 20 Ιούλη 1944 – υπήρξε επίσης αντίσταση από την αστική τάξη... ... καθώς και από στρατιωτικούς και Χριστιανούς




Ένα άρθρο επισκεπτών από τον Klaus Kelle

Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό τότε; Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί εκατομμύρια φορές στα χρόνια μετά τη ναζιστική δικτατορία, μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα. Και η απάντηση σε αυτό είναι βασικά τόσο απλή. Ο δημοσιογράφος Henryk M. Broder έχει απαντήσει πειστικά ξανά και ξανά τα τελευταία δύο χρόνια:

«Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό τότε, είναι επειδή τότε ήταν όπως είναι τώρα».

Η αδικία δεν εκτυλίσσεται μόνο μέσω εκείνων που την ασκούν ενεργά. Η αδικία μπορεί να ξεδιπλωθεί μόνο αν κανείς δεν σηκωθεί και δεν φωνάξει «Σταματήστε!» Και να κάνει κάτι.

Από αυτή την άποψη, η 20η Ιουλίου είναι μια τόσο σημαντική ημέρα.

Για ολόκληρη τη χώρα μας, αλλά και για τους συντηρητικούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα ειδικότερα.

Διότι η αντίσταση που υπήρχε και στη Γερμανία, πολύ λίγη, πάρα πολύ αθόρυβα, δεν βάρυνε αποκλειστικά τα θύματα, τους πληγέντες και τις οικογένειές τους. Αυτές των Εβραίων και των κομμουνιστών.

Υπήρχε επίσης αντίσταση μεταξύ των αστών, των πατριωτών, των Χριστιανών, ακόμη και στο στρατό. 

Ενώ το 1938, όταν ο Χίτλερ ξεκίνησε να προσαρτήσει τη Σουδητία, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν ήδη συναντηθεί για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με τον Χίτλερ και να συζητήσουν πώς να απαλλαγούν από αυτόν τον άνθρωπο, η εξέλιξη συνεχίστηκε όλο και πιο εντατικά κατά τη διάρκεια του πολέμου – όχι στην αρχή, επειδή φαινόταν ότι οι άνθρωποι έτρεχαν από νίκη σε νίκη και μπορούσαν να κρατήσουν τον πόλεμο μακριά από τη Γερμανία.

Ονόματα όπως αυτό του αντισυνταγματάρχη Hans Oster, του Franz Halder ή του Erwin von Witzleben – ποιος μαθητής τα μαθαίνει ακόμα και σήμερα στο σχολείο;



Hans Oster


Franz Halder



Erwin von Witzleben



Αλλά τότε 20 Ιουλίου 1944.

Μια μικρή ομάδα αξιωματικών της Wehrmacht είχε ήδη ξεκινήσει τον Ιούνιο του 1941, όταν ξεκίνησε η επίθεση στη Σοβιετική Ένωση. Συναντήθηκαν μυστικά, εκφράζοντας την κοινή τους απροθυμία.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, δεν ήταν καν ο ίδιος ο πόλεμος, αλλά η ανελέητη βαρβαρότητα με την οποία πολεμήθηκε. Όταν οι χιτλερικοί σκεπτικιστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία θα έχανε αυτόν τον πόλεμο και θα χανόταν, η ομάδα κέρδιζε όλο και περισσότερη υποστήριξη. 

Την άνοιξη του 1943, λέγεται ότι έγιναν προετοιμασίες για να σκοτώσουν τον Χίτλερ και έτσι να προκαλέσουν ένα πραξικόπημα που θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο. Αλλά οι προσπάθειες απέτυχαν, όπως και αυτή που θυμόμαστε ξανά σήμερα.

Ο Claus Schenk Graf von Stauffenberg τοποθέτησε μια βόμβα στο «αρχηγείο του Φύρερ» στην Ανατολική Πρωσία. 



Ο κόμης Klaus Schenk von Stauffenberg



Ο Χίτλερ επέζησε μόνο οριακά και ελαφρά τραυματισμένος. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία της κατάρρευσης της "Επιχείρησης Βαλκυρία". 



Το πραξικόπημα κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες. Μόνο πολύ λίγοι από τους συνωμότες κατάφεραν να ξεφύγουν από την Γκεστάπο (Μυστική Κρατική Αστυνομία) φεύγοντας ή αυτοκτονώντας. 

Οι περισσότεροι, περίπου 200 άτομα, καταδικάστηκαν σε θάνατο από το «Λαϊκό Δικαστήριο» και εκτελέστηκαν. Ακόμη και αμέτοχοι συγγενείς τέθηκαν υπό κράτηση.

Τι θα είχε συμβεί αν ο Χίτλερ είχε σκοτωθεί από τη βόμβα;

Διαπραγμάτευση ειρήνης – σε μια εποχή που η ναζιστική Γερμανία υποχωρούσε όλο και περισσότερο; Δύσκολο να φανταστεί κανείς. Συνθηκολόγηση; Ναι, ίσως – αλλά υπό ποιες προϋποθέσεις; Οι Βερσαλλίες εξακολουθούσαν να είναι καλά χαραγμένες στη μνήμη. 

Δεν ξέρουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ.

Αλλά ως κάποιος που βρίσκεται στο σπίτι του δεξιού στο δημοκρατικό φάσμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η αντίσταση του στρατού, του εκκλησιαστικού λαού και των απλών πολιτών στο μικρό περιβάλλον τους τότε, έχει παράσχει τη νομιμοποίηση στους πολίτες της Γερμανίας σήμερα να τοποθετηθούν πολιτικά στη δεξιάδηλαδή πατριωτικά, για ένα ισχυρό κράτος, νόμο και τάξη, την παραδοσιακή οικογένεια, το έθνος-κράτος και άλλα πράγματα – και να εμπλακούν. επειδή ο von Stauffenberg, οι Χριστιανοί του «Λευκού Ρόδου» γύρω από τα αδέλφια Scholl, ο Clemens August Cardinal Graf von Galen και ο Dietrich Bonhöffer, ο οποίος δολοφονήθηκε από τα SS τις τελευταίες ημέρες του πολέμου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Flossenbürg – όλοι τους δίνουν ακόμη και σήμερα τη νομιμοποίηση για το πολιτικό τους έργο ότι δεν χρειάζεται να είναι πολιτικά πράσινοι 'woke' και σοσιαλιστές, αλλά να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη δέσμευσή τους προς τη χώρα μας με το κεφάλι ψηλά.


Αχρονολόγητες φωτογραφίες των δολοφονημένων αδελφών Hans και Sophie Scholl. © ( Εικόνα-Συμμαχία/DPA, DPA)






O Καρδινάλιος Clemens von Galen





Dietrich Bonhöffer - O Μάρτυρας


-




Οι αναρτήσεις επισκεπτών αντικατοπτρίζουν πάντα τη γνώμη του συγγραφέα, όχι τη δική μου. Και είμαι της άποψης ότι οι συνεισφορές αμφιλεγόμενων συγγραφέων είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τη συζήτηση και τη δημοκρατία. Εκτιμώ τους αναγνώστες μου ως ενήλικες και θέλω να τους προσφέρω διαφορετικές προοπτικές, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις.

Ο Klaus Kelle, γεννημένος το 1959, είναι ένας από τους «πιο δογματικούς συντηρητικούς στη Γερμανία» σύμφωνα με το Focus-online. Ωστόσο, ο εκπαιδευμένος δημοσιογράφος δεν είναι φίλος του περιστεριού, σε ορισμένα θέματα βλέπει τον εαυτό του περισσότερο ως έναν βαμμένο φιλελεύθερο που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το απαραβίαστο της ελευθερίας της έκφρασης και την απώθηση του κράτους από την καθημερινή ζωή των Γερμανών. Ο Kelle ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως συντάκτης στο "Westfalen-Blatt" στο Bielefeld. Η 30χρονη καριέρα του τον οδήγησε σε θέσεις όπως οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης Gruner &; Jahr, Holtzbrinck, Schibsted (Νορβηγία) και Axel Springer. Από το 2007 εργάζεται ως επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφος και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστολόγια του Διαδικτύου. Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη νέα πύλη του kelle-aktuell.de.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


Χρειάζομαι τις πληροφορίες.

Άποψη διαμορφώνω μόνος μου.

Κάρολος Ντήκενς

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα δεν έζησα στην Γερμανία την δεκαετία του 1930 τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο Χίτλερ οπότε αυτό που θα πω είναι η προσωπική μου άποψη που μπορεί να είναι και λάθος. Μου κάνει εντύπωση και λογικά θα πρέπει να κάνει εντύπωση και σε σας το γεγονός ότι στην δεκαετία του ΄30 οι Γερμανοί δεν αντέδρασαν στην εξόντωση των Εβραίων. Σπάγανε τα μαγαζιά των εβραίων και οι Γερμανοί σηκώνανε τους ώμους αδιάφορα, κυνηγούσαν τους εβραίους και οι Γερμανοί λέγανε "καλά τους κάνουνε", σατίριζαν τους εβραίους στα καμπαρέ και οι Γερμανοί γέλαγαν, τους στέλνανε σε στρατόπεδα και οι Γερμανοί αδιαφορούσαν. Δεν σας κάνει εντύπωση; Μήπως γιατί οι Γερμανοί θεωρούσαν τους εβραίους υπαίτιους της καταστροφής της Γερμανίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και υπαίτιους της μετέπειτα εξαθλίωσης τους; Μήπως γιατί έβλεπαν ότι αυτοί πείναγαν και οι Εβραίοι θησαύριζαν από την πείνα τους και ζούσαν σε μέγαρα πάμπλουτοι; Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά τόσο μεγάλο πογκρόμ εναντίον μιας φυλής και οι Γερμανοί να παρακολουθούν αμέτοχοι είναι άξιο διερεύνησης. Αυτό δείχνει ότι τους είχαν άχτι και δεν αντέδρασαν. Για να φέρω ένα σημερινό παράδειγμα αν κυνηγήσουνε τους ρομά (λέμε τώρα) ξέρετε πόσοι θα πούνε "καλά τους κάνουνε" και θα παρακολουθούν αμέτοχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην σημερινή εποχή γνωρίζουμε πλέον οτι αυτοί που προκάλεσαν τους 2 παγκοσμίους πολέμους είναι οι εβραίοι με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία τους εναντι των "γκοϊμ" και την δημιουργία του ισραήλ. Μέχρι και ο πρώην σιωνιστής Benjamin Friedman το έχει αποκαλύψει στην περίφημη ομιλία του το 1961. Ο Χίτλερ είχε δίκιο σε πάρα πολλά πράγματα, αλλά η σιωνιστική προπαγάνδα και πλύση εγκαφάλου έχει μάθει τους ανθρώπους να βλέπουν την διαστρεβλωμένη "αλήθεια". Ούτε ολοκαύτωμα υπήρξε, ούτε επιθυμία του Χίτλερ να ξεκινήσει τον πόλεμο. Πρώτα πρώτα δείτε τα άρματα που είχε η Γερμανία στην αρχή του πολέμου και τον ατομικό οπλισμό των απλών στρατιωτών. Ηταν άριστος για την δεκαετία του 1920, αλλά όχι για γενικευμένο πόλεμο. Ισως να ξεκινούσε τον πόλεμο μετά το 1945 οταν θα είχε τα μεγάλα άρματα και κυρίως τα αεριωθούμενα. Ομως και Ο τσώρτσιλ το 1936 σε επίσκεψή του στις ΗΠΑ ειπε στον στρατηγό Wood "κύριοι δυστυχώς η Γερμανία ξαναέγινε ισχυρή και πρεπει να την καταστρέψουμε". Κατά τα άλλα, ο Χίτλερ προκάλεσε τον πόλεμο.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ.
    ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΠΩ ΕΔΩ.
    ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 79 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ, ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ "ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ"....
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ "ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ....
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ, ΑΝ ΔΕΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΓΕΡΑ" ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟ....
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ ΒΑΘΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ γιά λίγο28 Αυγούστου 2024 στις 11:51 π.μ.

      Θά συμφωνήσω μαζί σας ανώνυμε (28/08/2024 - 11:25 π.μ.), έτσι είναι όπως τά περιγράφετε.

      Άν έπρεπε νά κάνω κάποιες συμπληρώσεις άς τίς πώ, μέ τήν άδειά σας, νά θυμηθούμε ότι ένας από τούς βασικούς "διαμεσολαβητές" γιά τήν αθρόα οικονομική ενίσχυση του ναζιστικού καθεστώτος ήταν καί ο παππούς Μπούς, ο διαβόητος Πρέσκοτ Μπούς!

      Δηλαδή ο πατέρας του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπούς σίνιορ ( πρεσβύτερου ) καί ο παππούς του επίσης προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπούς τζούνιορ ( νεώτερου ).

      Δέν είναι του παρόντος νά "σκαλίσουμε", άν πράγματι ήταν αυτό τό όνομα της οικογενείας....

      Επίσης όπως επισημαίνουν ξένοι ιστορικοί συγγραφείς, πρίν ακόμα μπούν οι ΗΠΑ στόν πόλεμο, μεγάλα αμερικανικά 'τάνκερς' μετέφεραν τεράστιες ποσότητες 'μαζούτ' ( από αμερικάνικες πετρελαιοπηγές! ) στά γερμανικά λιμάνια της Β. Θάλασσας, ενώ είχε ξεκινήσει η γερμανική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

      Δηλαδή από τήν μία ο Ρούσβελτ έστελνε πολεμικό υλικό νά βοηθήσει τούς Άγγλους καί τόν Τσώρτσιλλ, αλλά από τήν άλλη ενίσχυε τήν ίδια στιγμή τόν γερμανικό πολεμικό στόλο μέ πολύτιμο πετρέλαιο, γιά νά κυνηγάει τά αγγλικά πολεμικά αλλά καί ανεφοδιαστικά πλοία των συμμάχων!

      Άν αυτά όλα - καί πάρα πολλά άλλα - δέν είναι σχήμα οξύμωρο, γιά νά μήν πεί κανείς 'αλαλούμ', τότε τί είναι;

      Διαγραφή
  3. https://odysseiatv.blogspot.com/2024/02/13-1945-2145.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - Η Disney, η Δρέσδη, η τελευταία γενιά, και το δικαίωμα στο πένθος

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/02/disney.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθαρά Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 1945, 21:45 μ.μ. - Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης (Αξίζει να διαβαστεί. Αναπόφευκτοι οι παραλληλισμοί με τους εγχώριους πολιτικούς προδότες)


    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/02/13-1945-2145.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έργο του Σατανά στην Γη (Αντέχετε;)

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/02/blog-post_2239.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια δεν θα πεθάνει - Ένας άγνωστος τρομακτικός απολογισμός (ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!)

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/02/blog-post_206.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταγόνα στον ωκεανό, θα πει κάποιος.
    Κι όμως, οι σημαντικότατες και ευγενέστατες αυτές αυτές προσπάθειες εναντίον των Ναζί και του Χίτλερ μπορεί να απέτυχαν μεν, δικαιώνουν όμως τον γερμανικό λαό στο σύνολό του.
    Αντίθετα από τη μονότονη και υπνωτιστική προπαγάνδα 80 χρόνων ήδη.
    Άραγε θα βρουν μιμητές και στις μέρες μας σε Ουκρανία και Ισραήλ που αναπαράγεται το απολυταρχικό φαινόμενο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξίζει να διαβάσετε η να θυμηθείτε, αγαπητοί μας αναγνώστες και τους παραπάνω συνδέσμους από το ιστολόγιό μας, οι οποίοι ρίχνουν φως στην συζήτηση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς Μαριγώ μας γιά μία ακόμα εξαιρετική ανάρτηση!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας κύριε Καποδίστρια!

      Σας ευχαριστώ πολύ!!

      Και ευχαριστώ και τους αγαπητούς σχολιαστές μας για τις σκέψεις και τον γόνιμο σχολιασμό.

      Διαγραφή
  10. .........μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.....

    ΠΟΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;


    ΥΓ
    Η σολο πτηση στην Αγγλια του Ρουντολφ Ες σας λεει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!