Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ο Ahmad Mansour (*) π ρ ο ε ι δ ο π ο ι ε ί για νέο κύμα τρομοκρατίας: «Η κατάσταση είναι α π ε ι λ η τ ι κ ή για τη ζωή»




Ειδικός στον ισλαμισμό βλέπει τη Γερμανία σε σημείο καμπής


Από reitschuster.de

«Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κύμα τρομοκρατίας», προειδοποίησε επειγόντως ο ειδικός στον ισλαμισμό Ahmad Mansour στο «Markus Lanz» στο ZDF (δείτε εδώ). 

Οι δολοφονίες με μαχαίρια στο Solingen όχι μόνο συγκλόνισαν τη χώρα, αλλά στα μάτια του Mansour έθεσαν επίσης σε κίνηση μια επικίνδυνη δυναμική. «Αυτό που συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα τσουνάμι», λέει ο ερευνητής του εξτρεμισμού, ο οποίος επισημαίνει μια ολοένα και πιο απειλητική εξέλιξη: 

Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τις προσφυγικές διαδρομές για να χτίσουν δομές στην Ευρώπη και να διαδώσουν μια «νοοτροπία νίκης» μεταξύ των ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο μέσω συναισθηματικών εικόνων και βίντεο χειραγώγησης.

Οι προειδοποιήσεις του Ισραηλινο-Γερμανού συγγραφέα με αραβο-παλαιστινιακές ρίζες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο επείγουσες. Αλλά ενώ η κατάσταση απειλής κλιμακώνεται, οι πολιτικές αντιδράσεις συχνά φαίνονται περισσότερο από απρόθυμες

Ο Mansour είναι επίσης «έκπληκτος» που οι πολιτικοί μόλις πρόσφατα συζήτησαν την έννοια των συνοριακών ελέγχων. Αυτά τα μέτρα έχουν πλέον επεκταθεί, αλλά όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά για να κερδίσουν πόντους στις εκλογές στα ανατολικά, σύμφωνα με την έντονη κριτική του Mansour. 

Οι συνέπειες αυτής της διστακτικής πολιτικής θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες, προειδοποιεί ο συγγραφέας: «Η κατάσταση όπως είναι σήμερα είναι απειλητική για τη ζωή».



Όχι μόνο οι Γερμανοί πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά και οι μετανάστες που έχουν πράγματι καταφύγει στη Γερμανία από τον ισλαμισμό, δήλωσε ο Mansour. 

«Ποιος προστατεύει πραγματικά τους Γερμανούς;» ρωτάει προκλητικά ο Mansour. «Και ποιος προστατεύει τους μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ισλαμισμό;» Ένα ζήτημα που καθίσταται ολοένα και πιο επείγον ενόψει της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας. 

Για τον Mansour, είναι σαφές: «Δεν βοηθάμε κανέναν αν τους δεχτούμε και στη συνέχεια τους αφήσουμε στη μοίρα τους στη Γερμανία». Ο συγγραφέας βλέπει ένα τεράστιο διπλό πρότυπο ως την κινητήρια δύναμη πίσω από την τρέχουσα τρέλλα στη μεταναστευτική πολιτική: «Να τα πουλάμε όλα αυτά ως ηθική και να λέμε ότι είμαστε στην καλύτερη πλευρά!»


Ο Mansour υποστηρίχθηκε στην εκπομπή από τον Jens Spahn, αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης. 

Επέκρινε έντονα την πολιτική ασύλου της Ε.Ε. - σαν να μην είχε καθίσει σε υπεύθυνη θέση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2021. 

Το σύστημα δεν λειτουργεί, προειδοποίησε ο Spahn. Είναι καιρός να ληφθούν δραστικά μέτρα, απαιτεί: «Πρέπει να πατήσουμε το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης». 

Η απαίτηση του Spahn; 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Γερμανία θα πρέπει να αναστείλει τη νομοθεσία της Ε.Ε. για να διασφαλίσει την ασφάλεια του πληθυσμού.

Στο τέλος της συζήτησης υπάρχει μία ζοφερή προφητεία: «Το δημοκρατικό κέντρο θα τερματίσει την παράνομη μετανάστευση ή η παράνομη μετανάστευση θα τερματίσει το δημοκρατικό κέντρο», δήλωσε ο Spahn. 

Αυτός και ο Ahmad Mansour βλέπουν μια επείγουσα ανάγκη για δράση, αλλά η πολιτική συζήτηση συχνά φαίνεται να μετατοπίζεται σε δευτερεύοντα θεάματα. 

Ένα παράδειγμα αυτού είναι το «Βραβείο Un-Equality», το οποίο η DGB Saxony απένειμε στον υπουργό Παιδείας της Σαξονίας Christian Piwarz, επειδή το φύλο θεωρείται ορθογραφικό λάθος στα σαξονικά σχολεία. 

Ενώ οι πραγματικοί κίνδυνοι αγνοούνται, η εστίαση μετατοπίζεται σε συμβολικές αντιπαραθέσεις. Οι προτεραιότητες είναι σαφείς: η ασφάλεια του πληθυσμού πρέπει να επιστρέψει στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων πριν να είναι πολύ αργά.




(*) Ahmad Mansour:

Ο Ahmad Mansour, γεννημένος το 1976, είναι Άραβας Ισραηλινός και ζει στο Βερολίνο από το 2004. 

Είναι ψυχολόγος και εργάζεται σε προγράμματα κατά του εξτρεμισμού, για παράδειγμα συνοδεύει οικογένειες ριζοσπαστικοποιημένων νέων, ατόμων που εγκαταλείπουν το σχολείο και καταδικασμένων τρομοκρατών. 

Είναι επίσης ακούραστα αφοσιωμένος στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού. 

Το 2015 κυκλοφόρησε το μπεστ σέλλερ του "Γενιά Allah. Γιατί πρέπει να επανεξετάσουμε τον αγώνα κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού», και το 2018 «Απλό κείμενο για την ένταξη. Ενάντια στην ψεύτικη ανοχή και την κινδυνολογία». 

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με το θέμα του σαλαφισμού και του αντισημιτισμού και έχει συμμετάσχει σε πολλά talk shows. 

Στις αρχές του 2018, ίδρυσε την Mind Prevention (πρωτοβουλία Mansour για την προώθηση της δημοκρατίας και την πρόληψη του εξτρεμισμού). 

Έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Moses Mendelssohn για την προώθηση της ανοχής, του βραβείου Carl von Ossietzky, του βραβείου Theodor Lessing, του βραβείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων 2019 του Ιδρύματος Gerhart and Renate Baum και του Ομοσπονδιακού Σταυρού Αξίας σε κορδέλα το 2022.
http://www.ahmad-mansour.com/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

AHMAD MANSOUR (*): 'Επιχείρηση Αλλάχ' - Πώς τό πολιτικό Ισλάμ θέλει νά ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ στήν Γερμανία!....

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: AHMAD MANSOUR (*): 'Επιχείρηση Αλλάχ' - Πώς τό πολιτικό Ισλάμ θέλει νά ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ στήν Γερμανία!.... (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!