Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΑΡΘΡΟ ΣΕΙΣΜΟΣ: Οι γερμανικές αρχές είχαν διατάξει την ΑΠΕΛΑΣΗ του ΔΡΑΣΤΗ της επίθεσης στο Solingen ΠΡΙΝ από ΧΡΟΝΙΑ, αλλά παραιτήθηκαν μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον βρουν


Το "μπουμπούκι" Issa al Hassan, ο μακελάρης του Solingen.


Και βέβαια, οι αριστεροί απαντούν με νέες διαμαρτυρίες «κατά των Ναζί», οι «ειδικοί» των κρατικών μέσων ενημέρωσης απαιτούν περισσότερη ψυχολογική θεραπεία για τους τραυματισμένους μετανάστες και άλλες ενημερώσεις.


[...] Θα ήθελα επίσης να μάθω ποιος είπε στον al Hasan πώς να αποφύγει την απέλαση αρνούμενος να εμφανιστεί στην πόρτα του για έξι μήνες.

Θα ήθελα να μάθω ποιοί ακριβώς ήταν αυτοί, σε ποια ΜΚΟ ασύλου εργάζονταν.

Σε έναν δίκαιο κόσμο θα υπήρχε μια ολόκληρη έρευνα μόνο για αυτό το ζήτημα, αλλά φυσικά τίποτε τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ.





Είναι πάντα χειρότερο από ό, τι νομίζετε.

Όσοι έχασαν τις ενημερώσεις στην τελευταία μου ανάρτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο μακελάρης του Solingen παραδόθηκε στην αστυνομία μια μέρα αφότου σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ στο δημοτικό Φεστιβάλ Διαφορετικότητας. Η Bild δημοσίευσε βίντεο από τη σύλληψή του. Το όνομά του είναι Issa al Hassan. Είναι ένας 26χρονος σουνίτης μουσουλμάνος και Σύριος αιτών άσυλο.

Ο al Hassan ήρθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Βουλγαρίας, μπαίνοντας στη Γερμανία για πρώτη φορά το 2022. Υπέβαλε αίτηση ασύλου στο Bielefeld, κατά παράβαση του λεγόμενου συστήματος του Δουβλίνου, το οποίο ορίζει ότι η πρώτη χώρα εισόδου είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου. Η Γερμανία είχε έξι μήνες για να τον απελάσει στη Βουλγαρία και η Βουλγαρία συμφώνησε ακόμη και να τον δεχτεί:


Αυτό απέτυχε, ωστόσο, επειδή... Οι αρχές προσπάθησαν μόνο μία φορά να τον βρουν στο κατάλυμά του. Όταν απέτυχαν να τον εντοπίσουν στο Paderborn, έφυγαν ξανά.

Αλλά ο al Hasan δεν κρύφτηκε [όπως αναφέρθηκε προηγουμένως], απλώς κρύφτηκε από τις αρχές. Αυτό το απλό τέχνασμα του επέτρεψε να αποφύγει την απέλαση ...

Ο Σύριος προφανώς γνώριζε ακριβώς ποιοι ήταν οι κανόνες στη Γερμανία. … Τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας [εξάμηνης απέλασης], ο al Hasan παρουσιάστηκε ξανά στις αρχές και του χορηγήθηκε «επικουρική προστασία» από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης.

«Αυτή είναι κοινή πρακτική και συμβαίνει συνεχώς», εξηγεί ο ειδικός στο δίκαιο ασύλου Daniel Thym. «Σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχές δεν επιχειρούν καν τη μεταφορά. ;Eξι μήνες απλά περνούν και στη συνέχεια υπάρχει μια κανονική διαδικασία ασύλου στη Γερμανία».

Η πλήρης αποτυχία του γερμανικού κράτους, σε αυτή την περίπτωση και σε τόσες άλλες, είναι απλά δύσκολο να περιγραφεί. 

Το όλο οικοδόμημα του ασύλου είναι αρκετά κακό, αλλά η επίθεση στο Solingen μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς μέσα στο εξωφρενικά ανεκτικό νομικό πλαίσιο που ήδη έχουμε. 

Ο al Hasan θα μπορούσε να είχε απελαθεί, η Βουλγαρία ήταν πρόθυμη να τον πάρει, αλλά οι κυβερνήτες μας δεν έχουν καν την ελάχιστη βούληση να επιβάλουν τους ίδιους τους τους νόμους. 

Θα ήθελα επίσης να μάθω ποιος είπε στον al Hasan πώς να αποφύγει την απέλαση αρνούμενος να εμφανιστεί στην πόρτα του για έξι μήνες.

Θα ήθελα να μάθω ποιο ακριβώς ήταν αυτό, σε ποια ΜΚΟ ασύλου εργάζονταν.

Σε έναν δίκαιο κόσμο θα υπήρχε μια ολόκληρη έρευνα μόνο για αυτό το ζήτημα, αλλά φυσικά τίποτε τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ.

Η πολιτοφυλακή του Ισλαμικού Κράτους ισχυρίστηκε ότι ο al Hasan ενήργησε στο όνομά τους και έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και ένα βίντεο που λένε ότι απεικονίζει τον al Hasan. 

Στην πραγματικότητα, δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα καθώς κουνάει ένα μαχαίρι και ορκίζεται πίστη στον ηγέτη του IS. Σε μεταγενέστερα καρέ εμφανίζεται ο ίδιος άνδρας ή κάποιος άλλος χωρίς τη μάσκα, αλλά με το πρόσωπό του θολό.








Ορισμένοι αναγνώστες ρώτησαν αν οι επιθέσεις στο Solingen θα προκαλούσαν διαμαρτυρίες και ταραχές όπως αυτές που έπληξαν πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι στιγμής, είχαν σχεδόν το αντίθετο αποτέλεσμα. Χθες, ένα μάτσο αριστεροί βγήκαν στους δρόμους για να... καταγγέλλουν τους Ναζί:


Αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμαχίας «Το Βούπερταλ παίρνει θέση» και διαδήλωσαν κατά της δεξιάς. Σύνθημα: «Το Solingen παραμένει πολύχρωμο [δηλαδή, διαφορετικό] αντί για καφέ [δηλαδή, φασιστικό]». 

Το κάλεσμα για διαμαρτυρία ζητούσε από τους διαδηλωτές να «θρηνήσουν τα θύματα της ισλαμιστικής επίθεσης» και να «αντισταθούν στους Ναζί».(!!!!!!!!)


Η διαδήλωση της Κυριακής οργανώθηκε ως απάντηση σε μια συγκέντρωση της Junge Alternative [Young Alternative, της οργάνωσης νεολαίας του AfD], για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική ασύλου κοντά στον τόπο του εγκλήματος ...

Σε μια άλλη διαδήλωση, 150 έως 200 (σ.σ. βόδια) άτομα στάθηκαν μπροστά από ένα κέντρο αιτούντων άσυλο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και να τους προστατεύσουν από την υποτιθέμενη απειλή ακροδεξιών επιθέσεων.

Αν ο al Hassan είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους, αυτές οι διαμαρτυρίες κατά της δεξιάς θα ήταν πιθανώς ακόμη μεγαλύτερες, διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, τίποτε δεν αποδεικνύει τον σοβαρό κίνδυνο που θέτει ο φασισμός τόσο πολύ όσο οι ισλαμιστές τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Το βραδινό πρόγραμμα tagesthemen κάλεσε έναν εμπειρογνώμονα να συζητήσει τις επιθέσεις και πρότεινε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι μετανάστες μας έχουν τραυματιστεί από την εμπειρία τους με κρίσεις και πολέμους και χρειάζονται πάνω απ 'όλα περισσότερη ψυχιατρική θεραπεία:


Μία ημέρα μετά την επίθεση στο Solingen, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, ένας κοινωνιολόγος κλήθηκε στο βραδινό πρόγραμμα του ARD να αναλύσει το έγκλημα ... 

Ο Albert Scherr, ανώτερος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης του Freiburg, δήλωσε ... ότι υπάρχει «πρόβλημα με τραυματισμένους νέους άνδρες από εμπόλεμες ζώνες και ζώνες κρίσης»

Συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα δεν είναι η κλίμακα, ο αριθμός των περιπτώσεων, αλλά στην πραγματικότητα οι δραματικές μεμονωμένες περιπτώσεις». Ως λύση, ζήτησε «περισσότερη πρόληψη και καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη».



Οι εκκλήσεις για αυστηρότερους νόμους για τα μαχαίρια, εν τω μεταξύ, γίνονται όλο και πιο δυνατές

Ο Dietmar Woidke, υπουργός Πρόεδρος του Βρανδεμβούργου, έχει ενταχθεί στη χορωδία και οι φιλελεύθεροι του FDP (οι οποίοι προηγουμένως αντιτάχθηκαν σε τέτοιες προτάσεις) έχουν σηματοδοτήσει ένα νέο άνοιγμα στο μέτρο
Μόλις βγάλουμε όλα αυτά τα μαχαίρια από τους δρόμους, τουλάχιστον οι νομοταγείς μετανάστες δεν θα μαχαιρώνουν πια ανθρώπους. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση.




Τέλος, όπως μου υπενθύμισαν αρκετοί από εσάς, υπάρχει το θέμα του δημάρχου του Solingen, Tim Kurzbach (SPD). Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο Kurzbach δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook εκφράζοντας το «σοκ, τη φρίκη και την τεράστια θλίψη του».


Όλοι θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα πρέπει να θρηνήσουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες. Ραγίζει η καρδιά μου που έγινε επίθεση στην πόλη μας. Έχω δάκρυα στα μάτια μου όταν σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όλους εκείνους που εξακολουθούν να αγωνίζονται για τη ζωή τους.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Ιούνιο ότι ο Kurzbach είναι μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που ερευνώνται για συμμετοχή σε συμμορίες λαθρεμπορίου. 

Φέρεται να συνεργάστηκε με μια οργάνωση που έφερε πλούσιους Κινέζους υπηκόους στη Γερμανία και έλαβε άδειες παραμονής για αυτούς, εν μέρει σε αντάλλαγμα για δωρεές στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. 

Οι δωρεές αυτές έγιναν το 2019 και το 2020 και ανέρχονται συνολικά σε 20.000 ευρώ. 

Ποτέ δεν παύω να εκπλήσσομαι, πόσο λίγα χρήματα απαιτούνται για να αποκτηθεί η προδοσία της πολιτικής μας τάξης.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λονδίνο: Βίαιο ξεκίνημα με επιθέσεις με μαχαίρι στο καρναβάλι του Νόττινγκ Χιλλ
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, τρία άτομα μαχαιρώθηκαν, υπήρξαν 15 σωματικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και 90 συλλήψεις. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί είναι απρόθυμοι να παρέμβουν κατά τη διάρκεια του πολύχρωμου φεστιβάλ δρόμου - από φόβο μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!