Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΣΟΚ! - «Η Γαλλία ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τον ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ» (μεταφρασμένο βίντεο)





Οι απερίσκεπτες πολιτικές ανοιχτών συνόρων της Γαλλίας και το αριστερό δικαστικό σύστημα επέτρεψαν σε έναν βίαιο εγκληματία μετανάστη να περιφέρεται ελεύθερος, με αποτέλεσμα τη βάναυση δολοφονία του αναπληρωτή αρχηγού της αστυνομίας Éric Comyn, ενός αφοσιωμένου συζύγου και πατέρα. 

Η χήρα του, Harmonie, καταδικάζει τώρα το κράτος ότι βάζει τους επικίνδυνους μετανάστες πάνω από την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών, θεωρώντας το άμεσα υπεύθυνο για το θάνατο του συζύγου της και την απώλεια που βιώνουν  τα παιδιά τους.


Η δολοφονία του αγαπημένου αναπληρωτή αρχηγού της γαλλικής αστυνομίας Éric Comyn όχι μόνο έχει αφήσει βαθιά σημάδια στον δήμο Mougins, αλλά έχει επίσης προκαλέσει σοκ σε όλη τη Γαλλία, εκθέτοντας τις βαθιές αποτυχίες ενός δικαστικού συστήματος που πολλοί πιστεύουν ότι έχει σπάσει. 

Ο Comyn, ο οποίος ήταν σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 12 και 16 ετών, επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί τον Μάϊο του 2025 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας

Ένας εγκληματίας μετανάστης τον χτύπησε κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου μετά από τροχαίο – ένα γεγονός που έχει πυροδοτήσει εκτεταμένη οργή και απαιτήσεις για λογοδοσία.

Γεννημένος στις 30 Απριλίου 1970 στο Παρίσι, ο Comyn αφιέρωσε τη ζωή του στη δημόσια υπηρεσία, ξεκινώντας την καριέρα του στη χωροφυλακή το 1994 μετά τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό. 

Υπηρέτησε σε διάφορους ρόλους, κερδίζοντας τον σεβασμό των συναδέλφων του και πολλαπλούς επαίνους, συμπεριλαμβανομένου του Μεταλλίου Εθνικής Άμυνας (χρυσό επίπεδο) και της Εδαφικής Προστασίας Medal. 

Στον εορτασμό, η χήρα του, Harmonie, μίλησε: «Το λέω δυνατά και καθαρά: η Γαλλία δολοφόνησε τον σύζυγό μου».



Ο άνδρας πίσω από το τιμόνι, ο Louis Antonio Mendez Vaz, είναι ένας 39χρονος από το Πράσινο Ακρωτήριο με προσωρινή άδεια παραμονής που ισχύει μέχρι το 2026. Έχει εκτεταμένο ποινικό μητρώο που χρονολογείται από το 2006, συμπεριλαμβανομένων καταδικαστικών αποφάσεων για βία, σωματική επίθεση και φυγή, οδήγηση χωρίς άδεια, βία κατά αστυνομικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ μόλις το 2023. Παρά το εκτεταμένο ποινικό ιστορικό, ήταν ακόμα ελεύθερος να συνεχίσει να οδηγεί, οδηγώντας στο τραγικό περιστατικό τη Δευτέρα.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Mougins, στην Κυανή Ακτή. Η χήρα Harmonie επέκρινε τη γαλλική πολιτική δικαιοσύνης στην ομιλία της. 

"Ο Éric ήταν κάτι περισσότερο από δημόσιος υπάλληλος. Ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας. 
Τα παιδιά μας πρέπει τώρα να μεγαλώσουν χωρίς τον πατέρα τους, επειδή το σύστημα απέτυχε να προστατεύσει αυτόν – και εμάς». 

«Το λέω δυνατά και καθαρά: η Γαλλία σκότωσε τον άντρα μου.

Η Γαλλία σκότωσε τον άντρα μου, τον πατέρα των παιδιών μου.

Η Γαλλία σκότωσε τον σύζυγό μου μέσω της ανεπάρκειάς της, της χαλαρότητάς της και της υπερβολικής ανοχής της», είπε.

Η Harmonie συνέχισε: «Η Γαλλία σκότωσε τον σύζυγό μου. Πώς, γιατί, γιατί μπορεί αυτός ο άνθρωπος με τέτοιο μητρώο να κυκλοφορεί με πλήρη ελευθερία;

Πότε θα ανοίξουν πραγματικά τα μάτια τους οι νομοθέτες μας;

Πρέπει να επηρεαστούν άμεσα για να δράσουν; 

Πόσοι θάνατοι ακόμη πριν τιμωρηθούν πραγματικά αυτοί οι δολοφόνοι;

Απαγόρευση, απέλαση, αφαίρεση των δικαιωμάτων που παρέχονται από μια τόσο καλοδουλεμένη διαδικασία και ούτω καθεξής».



.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Μετά τη δολοφονία, ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από Δευτέρα προς Τρίτη, αφού η γαλλική αστυνομία απάντησε με ελικόπτερο και χωροφύλακες. Ο Mendez Vaz φαινόταν να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Αν και ισχυρίζεται ότι δεν έπεσε σκόπιμα πάνω στον αστυνομικό, οι εικόνες της κάμερας που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν το αντίθετο.



Οι παρατηρήσεις της Harmonie Comyn έχουν απήχηση σε πολλούς σε όλη τη Γαλλία, απηχώντας την καρδιά ενός έθνους που παλεύει με τις συνέπειες των αριστερών πολιτικών μετανάστευσης και δικαιοσύνης

Χλεύασε την αριστερή κουλτούρα της συγγνώμης που συχνά φαίνεται να ασχολείται περισσότερο με το να δικαιολογεί τις πράξεις  των εγκληματιών παρά με την προστασία της ζωής των νομοταγών πολιτών. 

«Πόσοι θάνατοι ακόμη προτού τιμωρηθούν πραγματικά αυτοί οι δολοφόνοι;» ρώτησε, δείχνοντας ένα δικαστικό σύστημα που έχει επανειλημμένα αποτύχει να προστατεύσει τον λαό του.

Ο απόηχος των δηλώσεών της ήταν τόσο αποκαλυπτικός όσο και τραγικός. 

Η Harmonie έχει αντιμετωπίσει ένα μπαράζ προσβολών και απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια π ο τ α π ή  αντίδραση από εκείνους που προτιμούν να τη φιμώσουν παρά να αντιμετωπίσουν τις δυσάρεστες αλήθειες που εκθέτει.

Το δ η λ η τ ή ρ ι ο που στρέφεται εναντίον της αντανακλά ένα ευρύτερο πρόβλημα στη γαλλική κοινωνία, όπου όσοι τολμούν να μιλήσουν εναντίον της επικρατούσας αριστερής ορθοδοξίας συχνά αντιμετωπίζονται με εχθρότητα παρά με υποστήριξη.

Αυτό το επεισόδιο είναι εμβληματικό ενός μεγαλύτερου ζητήματος που μαστίζει τη Γαλλία εδώ και χρόνια. 

Η άρνηση συμμόρφωσης με τις αρχές επιβολής του νόμου έχει γίνει ένα ανησυχητικά συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά μετά από περιστατικά όπως ο θάνατος του Nahel Merzouk

Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που επαναλαμβάνεται από πολιτικούς όπως εκείνοι του κόμματος La France Insoumise, έχει επιδεινώσει μόνο το πρόβλημα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι εγκληματίες αισθάνονται ενθαρρυμένοι και οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου κινδυνεύουν όλο και περισσότερο.

Επιπλέον, η υπόθεση έφερε στο φως την έντονη αντίθεση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται διαφορετικές ομάδες βάσει του νόμου. Ενώ οι απλοί Γάλλοι πολίτες αναμένεται να τηρούν αυστηρά τους κανόνες, φαίνεται να υπάρχει ένα ανησυχητικό διπλό πρότυπο για ορισμένες ομάδες, ιδιαίτερα όσον αφορά τους μετανάστες με ποινικό μητρώο. 

Τα λόγια της Harmonie έχουν αναγκάσει πολλούς να αμφισβητήσουν τη σοφία αυτών των πολιτικών και αν η ανοχή του κράτους έχει πάει πολύ μακριά.

Η ζωή του αξιωματικού Éric Comyn κόπηκε τραγικά λίγους μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί και περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Οι αριστερές πολιτικές ανοιχτών συνόρων της Γαλλίας συνεχίζουν να στοιχίζουν τη ζωή αθώων Γάλλων πολιτών

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ τους δικούς τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο βωμό της π ο λ υ π ο λ ι τ ι σ μ ι κ ό τ η τ α ς

Οι υπεύθυνοι που επέτρεψαν σε έναν επικίνδυνο εγκληματία να παραμείνει στη Γαλλία παρά τη σαφή απειλή του για τη δημόσια ασφάλεια θα πρέπει να λογοδοτήσουν ποινικά. 

Πόσες ακόμη αθώες ζωές πρέπει να χαθούν πριν αλλάξουν τελικά αυτές οι καταστροφικές πολιτικές;

Εάν η Γαλλία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι, πόσες ακόμη οικογένειες θα αναγκαστούν να υπομείνουν τον ίδιο πόνο; 

Ο χρόνος για αλλαγή δεν είναι απλώς επείγων – είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Η χώρα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να θυσιάζει αθώες ζωές στο βωμό λανθασμένων πολιτικών.

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ είναι ΤΩΡΑ πριν κοπούν τραγικά περισσότερες ζωές.



ΠΗΓΗ: 'France Murdered My Husband' (Translated Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΠΟΛΥ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΗΡΑ.

    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΘΥΜΩΣΕ.

    Η ΚΑΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΧΕΙ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ.

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι συγκλονιστικό.
    Η φωνή αυτής της γυναίκος όμως μοιάζει σάν αυτό που λέμε 'φωνή βοόντος εν τή ερήμω'!
    Τί νά γυρίσει τάχα νά πεί η χήρα αυτή στά δύο ορφανά της;
    Που δέν πρόκειται νά ξαναδούν τόν πατέρα τους;
    Ότι 30 χρόνια υπηρέτησε πιστά καί ανύστακτα, ανεβαίνοντας μάλιστα τήν ιεραρχία, αυτούς που τόν άφησαν ξεκρέμαστο όταν τούς χρειαζόταν γιά τήν ίδια του τήν ζωή;
    Ανάπαυση νά έχει η ψυχή του.
    ( Γιά δικαιοσύνη, ούτε λόγος σίγουρα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!