Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΜΠΡΑΒΟ FORD!!!

Η Ford αποσύρεται από τις πολιτικές της DEI (Δόγμα Διαφορετικότητας, Ισότητας & Συμπερίληψης), και  από τον Δείκτη Εταιρικής Ισότητας




Το λογότυπο της Ford στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Wolfgang Rattay/Reuters




Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Farley λέει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα σταματήσει να συμμετέχει σε εξωτερικές έρευνες πολιτισμού, όπως ο Δείκτης Εταιρικής Ισότητας της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.





Ενημέρωση:





Η Ford Motor Co. έχει πατήσει φρένο σε ορισμένες από τις πολιτικές της για την ποικιλλομορφία, την ισότητα και την ένταξη (DEI) μετά την αναθεώρησή τους κατά το παρελθόν έτος.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα της 28ης Αυγούστου που εστάλη σε όλους τους υπαλλήλους από τον διευθύνοντα σύμβουλο Jim Farley, το οποίο έκτοτε κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να σταματήσει να συμμετέχει σε εξωτερικές έρευνες πολιτισμού.


Jim Farley, Διευθύνων Σύμβουλος Ford Motor Co






Ο Farley λέει ότι αυτό περιλαμβάνει την ετήσια έρευνα της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), η οποία μετρά την ένταξη στο χώρο εργασίας για τους LGBT υπαλλήλους και παρέχει στις εταιρείες μια βαθμολογία στον «Δείκτη Εταιρικής Ισότητας», ο οποίος λέει ότι είναι ένα «εθνικό εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης για τις εταιρικές πολιτικές, πρακτικές και οφέλη που σχετίζονται με λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ και queer υπαλλήλους».


Η Ford θα σταματήσει επίσης να συμμετέχει σε διάφορες «λίστες με τα καλύτερα μέρη για εργασία», ανέφερε το σημείωμα.

"Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης επικεντρωμένη στο "τι" παραδίδουμε με ευθυγραμμισμένους στόχους, υψηλά πρότυπα και υπευθυνότητα και, εξίσου σημαντικό, "πώς" παραδίδουμε μέσω της αριστείας, της εστίασης και της συνεργασίας", δήλωσε ο Farley.

«Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου όλοι μας μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη δουλειά μας αγκυροβολημένοι στον σεβασμό και την ένταξη».

Ο Farley ανέφερε στο σημείωμα ότι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν χρησιμοποιεί ποσοστώσεις πρόσληψης ή αποζημίωση για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων ποικιλλομορφίας.


"Ομοίως, ενώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ένα σώμα αντιπροσώπων που αντικατοπτρίζει τις κοινότητες που εξυπηρετούν, δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποσοστώσεις για μειονοτικές αντιπροσωπείες ή προμηθευτές", ανέφερε.



Αποφυγή «πολωτικών ζητημάτων»

Ο Farley δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να παραμείνει πιο ουδέτερη πολιτικά στις ενέργειές της.


Είπε ότι η Ford θα συνεχίσει να σχολιάζει θέματα για τα οποία θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική συμβολή και να δωρίσει σε αξιόλογους σκοπούς που «κινούν τους ανθρώπους προς τα εμπρός και προς τα πάνω».

«Θα υπάρξουν φυσικά στιγμές που θα μιλήσουμε ανοιχτά για βασικά ζητήματα, αν πιστεύουμε ότι η φωνή μας μπορεί να κάνει θετική διαφορά», είπε.

Οι προσαρμογές της πολιτικής της Ford ακολουθούν μια αυξανόμενη αντίδραση στις υπερ-προοδευτικές ατζέντες που προωθούνται από ορισμένες εταιρείες στους καταναλωτές.



Οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν κινητήρες στο πλαίσιο των φορτηγών F-150 της Ford Motor Co. υπό παραγωγή στο εργοστάσιο φορτηγών της στο Dearborn, Mich., στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. Jeff Kowalsky/AFP via Getty Images




Δυσαρέσκεια με την απόφαση

Η πρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Kelley Robinson δήλωσε στις 28 Αυγούστου ότι το HRC «δεν θα μπορούσε να είναι πιο απογοητευμένη» από την απόφαση της Ford, αποκαλώντας την «κοντόφθαλμη».


Kelley Robinson



















Η Robinson δήλωσε ότι η απόσυρση της Ford από τη συμμετοχή στην ετήσια έρευνα και στον δείκτη εταιρικής ισότητας του ιδρύματος θα «έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες» για την εταιρεία και κάλεσε σε μποϊκοτάζ της αυτοκινητοβιομηχανίας.



Παρά την απόσυρση της Ford, το HRC εξακολουθεί να έχει «περισσότερες συμμετέχουσες επιχειρήσεις τώρα από ποτέ» στον δείκτη εταιρικής ισότητας, ανέφερε η ομάδα υπεράσπισης, με 1.300 επιχειρήσεις να συμμετέχουν τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 από το Fortune 500.

Ωστόσο, ορισμένες άλλες εταιρείες επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν συμμετέχουν πλέον στον δείκτη εταιρικής ισότητας του HRC, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του Jack Daniel Brown-Forman, του λιανοπωλητή οικιακών ειδών Lowe's και του κατασκευαστή μοτοσικλετών Harley-Davidson.

Οι αντιρρήσεις για τον δείκτη περιλαμβάνουν κριτική ότι πιέζει τις εταιρείες να ευθυγραμμιστούν με την ατζέντα του HRC, τα κριτήριά του είναι υπερβολικά ιδεολογικά, είναι διχαστικά και οι στόχοι του έχουν προτεραιότητα έναντι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η Ford δεν απάντησε στο αίτημα της εφημερίδας The Epoch Times για περαιτέρω σχολιασμό μέχρι την ώρα δημοσίευσης.















ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΟΥΠΕΡ-ΝΕΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ!!!

Η Harley-Davidson αποκηρύσσει τους στόχους της DEI εν μέσω αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο κατασκευαστής μοτοσικλετών δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του αθλήματος της μοτοσικλέτας και στη διατήρηση των πελατών.






ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Η αντίσταση ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Μοτοσικλετιστές α ν α γ κ ά ζο υ ν την Harley-Davidson, να α π ο μ α κ ρ υ ν θ ε ί από τήν τρέλλα του 'w o k e'!!!! / 3 ΒΙΝΤΕΟ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η αντίσταση ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Μοτοσικλετιστές α ν α γ κ ά ζο υ ν την Harley-Davidson, να α π ο μ α κ ρ υ ν θ ε ί από τήν τρέλλα του 'w o k e'!!!! / 3 ΒΙΝΤΕΟ (odysseiatv.blogspot.com)





ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ;;;;

Η John Deere αποσύρει τα μέτρα της DEΙ μετά από αντιδράσεις
Ο κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Deere and Co. έχει μειώσει αυτό που αποκαλεί «νοοτροπία» ποικιλλομορφίας, ισότητας και ένταξης (DEI), αφού αντιμετώπισε μια εκστρατεία πίεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πέρα από αυτά για ορισμένα από τα μέτρα ποικιλλομορφίας.
Η εταιρεία Moline με έδρα το Ιλλινόϊς, η οποία δραστηριοποιείται ως John Deere, δήλωσε στις 16 Ιουλίου ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, θα επανεξετάσει το εκπαιδευτικό υλικό για να αφαιρέσει μηνύματα με κοινωνικά κίνητρα και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ποσοστώσεις πρόσληψης διαφορετικότητας.

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!