Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

«Δείξτε κοσμοπολίτικο πρόσωπο» – δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του AfD μετά την επίθεση στο Solingen



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του AfD την Κυριακή – εδώ στην Ερφούρτη.

Ένα πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Αριστερά: μόλις σφυρίξει ο τσοπάνος τρέχουν τα ανεγκέφαλα


Λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Solingen, δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν εναντίον του AfD στη Σαξονία και τη Θουριγγία. (σ.σ. λέτε να μη κατάλαβαν ποιός μαχαίρωσε ποιόν;;;)



Την Κυριακή, πολιτικοί όπως η Katrin Göring-Eckardt συγκεντρώθηκαν επίσης στη Δρέσδη, τη Λειψία και την Ερφούρτη για να δείξουν το «κοσμοπολίτικο πρόσωπό» τους.


Η επίθεση με μαχαίρι στο Solingen δεν είχε ακόμη ξεπεράσει τις 48 ώρες, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του δεξιού εξτρεμισμού – και κατά του AfD



Στη Σαξονία και τη Θουριγγία, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις το απόγευμα της Κυριακής, οι οποίες στρέφονταν εναντίον του AfD, το οποίο προηγείται και στα δύο κρατίδια, ενόψει των πολιτειακών εκλογών της 1ης Σεπτεμβρίου.

Στη Δρέσδη, σύμφωνα με την οργάνωση διοργανωτών «Είμαστε το τείχος προστασίας», περίπου 11.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Επίσημες πληροφορίες δεν εκφράστηκαν από την αστυνομία. «Με τη διαδήλωσή μας, είμαστε αντίθετοι σε αυτό και καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να τραβήξουν μια γραμμή προς την ακροδεξιά και το AfD: Πριν και μετά τις πολιτειακές εκλογές», ανέφεραν οι διοργανωτές.




Στη Δρέσδη τιμήθηκε επίσης η μνήμη των τριών θυμάτων της επίθεσης στο Solingen, κατά την οποία ένας Σύριος πρόσφυγας, ο οποίος θα έπρεπε να είχε απελαθεί το 2023, φέρεται να μαχαίρωσε τους επισκέπτες του φεστιβάλ της πόλης αδιακρίτως το βράδυ της Παρασκευής (Αναφoρά του Apollo News). Ωστόσο, οι διοργανωτές προειδοποίησαν επίσης κατά της πολιτικής οικειοποίησης της πράξης.

Στη Λειψία, επίσης, υπήρξαν διαδηλώσεις κατά του AfD: Με το σύνθημα «Να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη στην πόλη μας και σε όλη τη Σαξονία», περίπου 10.000 άνθρωποι ακολούθησαν το κάλεσμα της συμμαχίας «Χέρι-χέρι», σύμφωνα με την αστυνομία. 

Ο δήμαρχος της Λειψίας Burkhard Jung ήταν επίσης παρών. Ο πολιτικός του SPD προειδοποίησε για τον κίνδυνο του δεξιού εξτρεμισμού. Συνεπώς, ο σαξονικός πληθυσμός πρέπει να ψηφίσει δημοκρατικά την επόμενη Κυριακή.



Υπήρξε επίσης πολιτική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κατά του AfD στη Θουριγγία. Σύμφωνα με την αστυνομία, 4.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ερφούρτη για να διαδηλώσουν κατά του AfD με το σύνθημα «Σταματήστε τον δεξιό εξτρεμισμό - πηγαίνετε στις κάλπες την Κυριακή». 

Στην πρώτη γραμμή: οι Πράσινοι πολιτικοί Ricarda(-ρα) Lang και Katrin Göring-Eckardt. 

Οι συμμετέχοντες έδειξαν «το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της Θουριγγίας», έγραψε η τελευταία στο "X".

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε επίσης στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Θουριγγίας προς τιμήν των τριών νεκρών από το Solingen. Η Luisa Neubauer, είδωλο του κινήματος για το κλίμα, πήρε τότε τον λόγο και ζήτησε την εκλογή δημοκρατικών κομμάτων.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, το AfD βρίσκεται στο 30% στη Θουριγγία. Ακολουθούν το CDU και το BSW με 21% και 20% αντίστοιχα, ενώ το Αριστερό Κόμμα και το SPD έρχονται στο 14% και έξι τοις εκατό των ψήφων, αντίστοιχα. Στη Σαξονία, το AfD βρίσκεται ακόμη και στο 32%, αλλά ακολουθείται στενά από το CDU με 30%. Το BSW έρχεται στο 15%, οι Πράσινοι και το SPD αγωνίζονται για την είσοδο στο κρατικό κοινοβούλιο με πέντε και έξι τοις εκατό αντίστοιχα.




ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

2 σχόλια:

  1. οι ηλιθιοι είναι φυλή? ναι είναι και λέγεται ελληνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ε.......... ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!