Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Solingen: Κανείς δεν θέλει τις λύσεις-άλλοθι που προσφέρετε, κυρία Faeser (*)!




Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Solingen, η (γερμανίδα ΥΠΕΣ) Nancy Faeser (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Faeser (odysseiatv.blogspot.com)) προειδοποιεί - όχι κατά των ισλαμιστών μαχαιροβγαλτών, αλλά κατά του "διχασμού" και του "μίσους". Ξυπνήστε, κυρία Faeser! 

Ο διχασμός υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, και τον προκαλέσατε εσείς - επειδή υπονομεύετε αυτήν την κοινωνία με τη μεταναστευτική πολιτική σας.




Αγαπητή κυρία Faeser, είμαι πραγματικά σε διακοπές και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω τις ειδήσεις ή να μη γράψω τίποτε για μια φορά. 

Ακόμη και τώρα, δεν θα ήθελα τίποτε περισσότερο από το να ξαπλώσω κάτω από τον ιταλικό ήλιο, να πιω μια μπύρα, να ακούσω μουσική ή να διαβάσω ένα βιβλίο – και να μην σκέφτομαι τον τρόμο και εσένα.

Και να τώρα που κάθομαι ακόμη εδώ μπροστά από τον φορητό υπολογιστή μου, γιατί πρέπει να εκφράσω την αμηχανία μου, η οποία διαφορετικά με τρώει μέσα. 

Δεν εννοώ την αμηχανία για την τρομοκρατική επίθεση στο Solingen. Ήταν τρομερό και άθλιο, και με επηρεάζει – αλλά δεν με αφήνει έκπληκτο. 

Τέτοιες πράξεις δεν με αφήνουν πλέον έκπληκτο. Έχουν γίνει πολύ φυσιολογικές σε αυτή τη χώρα, όπου νοιώθεις σαν να διαβάζεις για μια νέα δολοφονία με μαχαίρι κάθε εβδομάδα.

Τι, ή μάλλον, ποιος με κάνει έκπληκτο, είστε εσείς, κυρία Faeser. Εσείς, η οποία, ως Υπουργός Εσωτερικών, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ότι δράστες όπως ο ισλαμιστής του Solingen δεν θα βρίσκονται καν στη χώρα. Δεν κάνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Αντ' αυτού, μετά την πολλοστή δολοφονία με μαχαίρι, ταξιδεύετε πίσω στον τόπο του γεγονότος. Φοράτε ένα οποιοδήποτε μαύρο φόρεμα, και το προσωπείο της θλίψης και σφίγγετε μερικά χέρια. 

Στη συνέχεια, προειδοποιείτε – όχι ενάντια στον ισλαμισμό, όχι ενάντια στη βία, αλλά ενάντια στη «διαίρεση» και το «μίσος».

Δεν το πίστευα, αλλά την ώρα που ένας τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη ελεύθερος και θα μπορούσε να μαχαιρώσει ξανά σχεδόν ανά πάσα στιγμή, εσείς προειδοποιείτε σοβαρά ενάντια στους ανθρώπους που «σπέρνουν μίσος» και «διχάζουν».

Και απευθύνετε έκκληση στους πολίτες να μην εντυπωσιάζονται από αυτούς.



Ο ισλαμισμός και οι δολοφονίες με μαχαίρια έχουν γίνει καθημερινότητα στην Faeser-Land

Μην ανησυχείτε, κυρία Faeser: οποιαδήποτε λεγόμενα σχόλια μίσους δεν με εντυπωσιάζουν. 

Αυτό που με «εντυπωσιάζει», όπως και πολλούς άλλους, από την άλλη πλευρά, είναι η βία με μαχαίρια που έχει γίνει κοινός τόπος. 

Όχι μόνο οι τρομοκρατικές επιθέσεις όπως στο Mannheim και το Solingen, όχι μόνο οι υποθέσεις υψηλού προφίλ όπως το Bad Oeynhausen - αλλά και οι πολλές υποθέσεις που βρίσκονται εδώ και καιρό κάτω από το ραντάρ.

Για παράδειγμα, η μισή ντουζίνα περίπου μαχαιρώματα την εβδομάδα, τα οποία αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής στο Βερολίνο, για παράδειγμα. 

Έχω διαβάσει τώρα το όνομα περίπου κάθε τέταρτου σταθμού U-Bahn ή S-Bahn που χρησιμοποιώ σε κάποια αστυνομική έκθεση μαχαιριών. 

Θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να αναλαμβάνουν αποτελεσματική δράση ενάντια σε αυτό το πρόβλημα – και όχι ενάντια στα «σχόλια μίσους», τα οποία τελικά δείχνουν μόνο το πραγματικό πρόβλημα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαιρεθεί αυτή η κοινωνία». Καλημέρα, κυρία Faeser, ξυπνήστε! Η κοινωνία είναι εδώ και καιρό διχασμένη – και εσείς και η κυβέρνησή σας έχουν διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Γιατί όχι μόνο δεν λύνετε εσείς τα προβλήματα, αλλά με την αδράνειά σας και την παράλογη μεταναστευτική πολιτική σας είστε ο επιταχυντής της μεταναστευτικής βίας και άρα του διχασμού και του μίσους.


Κανείς δεν θέλει τις λύσεις-άλλοθι που προσφέρετε - επιτέλους δράστε!

Έχω κουραστεί να διαβάζω συνεχώς ότι κάποιος μαχαίρωσε ξανά σε κάποια γωνιά της δημοκρατίας που είναι εδώ ως επισκέπτης. 

Ως δημοσιογράφος, έχω κουραστεί να πρέπει συνεχώς να κάνω ρεπορτάζ για νέες «μεμονωμένες περιπτώσεις» και έχω κουραστεί ακόμα περισσότερο να διαβάζω το κενό λεξιλόγιο κατάπληξης εσάς ή άλλων πολιτικών κάθε φορά. 

Είστε συνεχώς «συγκλονισμένη», κυρία Faeser, αλλά τίποτε δεν προκύπτει από αυτό – και αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό το κράτος. 

Έχετε αποδεχθεί ότι ξένοι τρομοκράτες και  μαχαιροβγάλτες έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής σε αυτή τη χώρα και σοβαρά δεν ισχυρίζεστε καν ότι λύνετε το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Αντ' αυτού, προτείνετε λύσεις-άλλοθι. 

Μια αυστηροποίηση των νόμων περί όπλων, την οποία είχαν ήδη μπροστά τους πριν από την τελευταία επίθεση με μαχαίρι, δεν θα αλλάξει την κατάσταση – και το γνωρίζετε τόσο καλά όσο και εγώ. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα μαχαίρια – αλλά οι άνθρωποι που τα χειρίζονται. Και δεν μπορείτε να θέσετε αυτό το πρόβλημα υπό έλεγχο αφαιρώντας το κοπίδι του παππού Erwin. 

Παραδόξως, αυτή η χώρα τα έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες χωρίς να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί όπλων και τους νόμους κατά των μαχαιριών.

Το πρόβλημα με αυτή τη βία με μαχαίρια είναι ένα εισαγόμενο πρόβλημα, έχει μεταναστεύσει στη Γερμανία. 

Εσείς, που έχετε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της BKA και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Αλλά θέλετε αυτό το είδος μετανάστευσης, ναι. Τουλάχιστον σηκώνετε τους ώμους σας όταν δολοφόνοι και τρομοκράτες μεταναστεύουν εδώ και στη συνέχεια δολοφονούν και τρομοκρατούν. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχατε αλλάξει κάτι εδώ και πολύ καιρό.


Και ποιά είναι η απάντηση της ΥΠΕΣ Faeser στη δολοφονία με μαχαίρι: Πρέπει να δεχθούμε πρόσφυγες!

Τον Ιανουάριο του 2023, ήμουν δημοσιογράφος στο Brockstedt, μια μικρή πόλη στο Schleswig-Holstein, όπου ένας Παλαιστίνιος μετανάστης δολοφόνησε αρκετούς ανθρώπους με μαχαίρι σε ένα περιφερειακό τραίνο. Και τότε, επίσης, παρελάσατε με μαύρα ρούχα, παρουσιαστήκατε δήθεν πολύ ανήσυχη και ξεκινήσατε τις ίδιες φράσεις όπως τώρα στο Solingen.

Όταν ρώτησα αν δεν έγιναν λάθη και στη μεταναστευτική πολιτική, απαντήσατε με αόριστες προτάσεις σχετικά με το γεγονός ότι θα πρέπει να υποδεχτούμε πρόσφυγες από ιστορική άποψη.

Δεν μπορούσατε να σκεφτείτε τίποτε άλλο να πείτε γι 'αυτό.

Και τίποτε δεν συνέβη μετά τον Brockstedt. Όπως τίποτε δεν συνέβη μετά το Bad Oeyenhausen, μετά το Mannheim και τίποτε δεν θα συμβεί μετά το Solingen. 

Το αφεντικό σας, ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, απειλεί τώρα με την «πλήρη αυστηρότητα του νόμου» και όλοι γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια κενή ανακοίνωση για να μην κάνουμε τίποτε. Ακριβώς όπως ήθελε να «απελάσει σε μεγάλη κλίμακα» και ο νέος νόμος απέλασης από την πένα σας, κυρία Faeser, δεν ήταν ούτε σταγόνα στον ωκεανό.

Μετά από χρόνια εισαγόμενης βίας με μαχαίρια, ακόμη δεν έχετε βγάλει σοβαρές συνέπειες – το πολύ-πολύ, τώρα να έχετε το μαύρο φόρεμα κρεμασμένο στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας, ώστε να μπορείτε να το φορέσετε πιο γρήγορα. 

Τα πένθιμα ρούχα που είναι πάντα διαθέσιμα έχουν γίνει απολύτως απαραίτητα σε μια Γερμανία στην οποία είστε υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια.




Τα θύματα εισαγόμενης βίας σας αποδέχονται – δεν θέλετε να αλλάξετε τίποτε

Όταν πρόκειται για το "σωστό", δεν μπορείτε να πάτε αρκετά σκληρά και αρκετά γρήγορα. Στη συνέχεια, σε περίπτωση αμφιβολίας, όπως και με την άρση της απαγόρευσης του Συμφώνου, δεν σας ενδιαφέρει ο νόμος. 

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα θα ήθελαν να αναλάβετε δράση ενάντια στην καθημερινή τρομοκρατία με μαχαίρια με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία διαλύσατε σκοτεινές, δεξιές ριζοσπαστικές ομάδες όπως η "Combat 18" ή συλλάβατε την εσωτερική συμμορία συνταξιούχων-Reichsbürger γύρω από τον πρίγκιπα Reuss.

Αλλά να σας πω κάτι; Ο μέσος Γερμανός πολίτης δεν δίνει δεκάρα για την απαγόρευση του Συμφώνου ή τον «αγώνα κατά της δεξιάς». Έχει εντελώς διαφορετικές, συγκεκριμένες προσδοκίες από εσάς. 

Επειδή κανένας πρίγκιπας Reuss δεν κόβει τους λαιμούς των ανθρώπων στα φεστιβάλ της πόλης και κανένας Jürgen Elsässer δεν βγάζει μαχαίρι στο μετρό.

Ο μέσος Γερμανός πολίτης περιμένει από τον υπουργό Εσωτερικών του να κάνει τους γερμανικούς δρόμους ασφαλείς και πάλι - και να κάνει τη μετάβαση στο φεστιβάλ της πόλης, στην πλατεία της αγοράς ή στο μετρό κανονική και πάλι αντί για ρωσσική ρουλέττα.

Εν τω μεταξύ, μπορεί κανείς μόνο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτε από αυτά τελικά. 

Ότι για εσάς η πολιτική των ανοιχτών συνόρων υπερισχύει της προστασίας του γερμανικού πληθυσμού.

Στο όνομα της εντελώς διεστραμμένης αντίληψής σας για την «ποικιλλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό», είστε προφανώς έτοιμοι να δεχτείτε απλώς τα πολυάριθμα θύματα. 

Στη συνέχεια, μερικοί πεθαίνουν - υπάρχει πάντα μια μικρή συρρίκνωση στην κοινωνία των μεταναστών. 

Πόσα θύματα αξίζει αυτή η ιδεολογία για εσάς;

Κανένας από αυτούς τους δολοφόνους στο Solingen, στο Brockstedt, στο Bad Oeynhausen, στο Mannheim και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη χώρα. 

Αλλά δεν είστε διατεθειμένη να αναγνωρίσετε αυτό που κάθε πολίτης, ακόμη και κάθε κανονικός μετανάστης σε αυτή τη χώρα, θα σας εξηγήσει – τους πολιτιστικούς λόγους αυτής της βίας, το γεγονός ότι εισάγουμε ξανά και ξανά και περισσότερη βαρβαρότητα και δολοφονική λαγνεία.



Οι πολιτικές σας υπονομεύουν το κράτος και την κοινωνία

Αντίθετα, θέλετε να πολιτογραφήσετε αυτούς τους ανθρώπους πριν από το έγκλημα και έτσι να τους καταστήσετε για πάντα ένα γερμανικό πρόβλημα

Με αυτή την πολιτική, υπονομεύετε την κοινωνία και αυτό το κράτος – η εμπιστοσύνη δεν είναι πλέον δυνατή. Παρεμπιπτόντως, θέτετε επίσης σε κίνδυνο την πραγματική ποικιλλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό.

Αν η δική σας εκδοχή της «διαφορετικότητας» σημαίνει μια εβδομαδιαία δολοφονία με μαχαίρι από έναν μετανάστη, τότε δεν θέλω τη δική σας διαφορετικότητα.

Να είστε ειλικρινείς, και εσείς το γνωρίζετε: Θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα των μαχαιριών μόνο μέσω απελάσεων.

Καταστρέφετε άσκοπα τους πυλώνες που στηρίζουν αυτή τη χώρα. Υπονομεύετε την κοινωνική εμπιστοσύνη μεταξύ σας και με το κράτος.

Σε μια κατακερματισμένη, διαιρεμένη και αποσυντιθέμενη κοινωνία, ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον χώρος για τη φιλελεύθερη δημοκρατία, τον Βασικό Νόμο, την ποικιλλομορφία ή τον κοσμοπολιτισμό. 

Στη συνέχεια, σε περίπτωση αμφιβολίας, οι άνθρωποι θα ψηφίσουν επίσης κόμματα στα οποία το AfD φαίνεται σαν μια αριστερή-φιλελεύθερη κολεκτίβα καλλιτεχνών. Είστε το άτομο που θέτει όλα αυτά σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή. Επιτέλους το συνειδητοποιείτε αυτό; Ή θα συνεχίσετε να θάβετε το κεφάλι σας στην άμμο;

Ακόμη και ως άθρησκος άνθρωπος, μπορώ μόνο να προσευχηθώ ο χρόνος σας στο Υπουργείο Εσωτερικών να τελειώσει σύντομα, το αργότερο σε ένα χρόνο.

Επειδή αυτή η χώρα απλά δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο κόψιμο λαιμού, ακόμη περισσότερες δολοφονίες με μαχαίρια και άλλα τέσσερα χρόνια με μία υπουργό Εσωτερικών που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτε από αυτά.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!