Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ποιός βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Pavel Durov;




Ο Pavel Durov έχει προκαλέσει προβλήματα με την άρνησή του να ανοίξει το Telegram στις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως κάνει ο Mark Zuckerberg με τα διάφορα προϊόντα του. 

Επομένως, η εντολή για τη σύλληψη του Durov είναι πιθανό να προήλθε από την Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, δεν είναι απίθανο το Ισραήλ να βρίσκεται επίσης ή ακόμη και κυρίως πίσω από αυτό.



27 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,9 λεπτά




Ο Mike Benz, πρώην αξιωματούχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, κατηγορεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι είναι συνένοχο στη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Durov στη Γαλλία, καλώντας την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να κλητεύσει όλη την αλληλογραφία μεταξύ της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι και εισαγγελέων και κυβερνητικών αξιωματούχων πριν από τη σύλληψη.

Αυτό αναφέρθηκε από το κανάλι Telegram JFK TV.



Δεσμοί με το Ισραήλ

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημιουργεί μια σύνδεση με το Ισραήλ. Περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες δεδομένων που εξάγονται από έναν υπολογιστή συνδεδεμένο με το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Στο Telegram δημοσιεύτηκαν σύνδεσμοι που επέτρεπαν σε οποιονδήποτε να κατεβάσει τα παραποιημένα αρχεία. Ωστόσο, σύντομα εξαφανίστηκαν ξανά. Ένα προς ένα, τα κανάλια Telegram του χάκερ έκλεισαν, οι χρήστες τους διαγράφηκαν και οι αναρτήσεις που περιείχαν τους συνδέσμους λήψης διαγράφηκαν.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει επίσης αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με την Haaretz: λογαριασμοί αξιωματούχων και βασικών προσωπικοτήτων του ισραηλινού μηχανισμού ασφαλείας, διακομιστές ιδιωτικών εταιρειών, στρατιωτικών και αμυντικών εταιρειών, δήμων, νοσοκομείων, ακόμη και κυβερνητικών υπουργείων και βασικών οντοτήτων με τις οποίες συνεργάζονται έχουν δεχθεί επίθεση σε μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά επιθέσεων, η πλήρης έκταση των οποίων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί έχει στοχοποιηθεί, αν δεν έχει παραβιαστεί επιτυχώς...

Το Telegram έχει αποδειχθεί μια σημαντική πρόκληση για το Ισραήλ από την αρχή του πολέμου. 

Ενώ πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν εξορθολογίσει τους μηχανισμούς για να φτάσουν τα κράτη σε αυτές, το Telegram θεωρείται το λιγώτερο συνεργάσιμο από όλα.

Επιπλέον, ενώ πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη μετριοπάθεια, επιτρέποντας σε άτομα και οργανισμούς να βοηθούν στην παρακολούθηση περιεχομένου - για παράδειγμα, αφαιρώντας αντισημιτικό περιεχόμενο ή αναρτήσεις που υποκινούν τρομοκρατία ή ακόμη και αφαιρώντας βίντεο από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου - το Telegram δεν το έχει κάνει. 

Τόσο τα κράτη όσο και οι χρήστες έχουν μια ενιαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορούν να στείλουν τα παράπονά τους.

Το Telegram αποδείχθηκε βασική πλατφόρμα για τον πόλεμο πληροφοριών της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στην αρχή του πολέμου, τον οποίο το Ισραήλ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει σωστά λόγω της έλλειψης τόσο δυνατοτήτων παρακολούθησης όσο και γνώσης της πλατφόρμας.

Προβληματισμένοι από το κύμα περιεχομένου υπέρ της Χαμάς, το οποίο περιελάμβανε βίντεο της πραγματικής επίθεσης καθώς και συνεχή ροή προπαγανδιστικού υλικού, Ισραηλινοί επαγγελματίες υψηλής τεχνολογίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον ιδρυτή του Telegram Pavel Durov στα τέλη του 2023.

Αν και επικοινώνησαν με επιτυχία με τον Durov, ο οποίος ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν απάντησε στα ιδιωτικά αιτήματα για βελτίωση της μετριοπάθειας στην πλατφόρμα

Αν και ορισμένοι ιστότοποι που συνδέονται άμεσα με τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς μπλοκαρίστηκαν αργότερα τοπικά, η ιδιωτική πρωτοβουλία απέτυχε να έχει πραγματικό αντίκτυπο στον ιδρυτή της εφαρμογής.

Πηγές εξηγούν ότι η Google ή η Meta θα μπλοκάρουν μια σελίδα εάν διαπιστωθεί ότι συνδέεται άμεσα με τη Χαμάς και ότι η Amazon θα αφαιρέσει έναν ιστότοπο εάν περιέχει τρομοκρατικό υλικό. Στο Telegram, το περιεχόμενο δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τέτοια επιχειρήματα. 

Μόνο σαφώς κλεμμένα αγαθά αφαιρούνται, οπότε η διεκδίκηση περιεχομένου είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για τις δικαστικές αρχές του Ισραήλ».

Το LifeSite News δημοσίευσε πρόσφατα ενδιαφέρουσες αναλύσεις σχετικά με το Ισραήλ. 

Μετά τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy και του αδελφού του Bobbie, οι οποίοι είχαν μια κρίσιμη σχέση με τους σιωνιστές ηγέτες, κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να επικρίνει τις στρατιωτικές περιπέτειες του Ισραήλ ή να αποσύρει την υποστήριξή του. 

Οι Kennedy είχαν προσπαθήσει να επιβάλουν ελέγχους στο ισραηλινό κέντρο πυρηνικών όπλων Dimona για να αποτρέψουν την κατασκευή ατομικών βομβών.

Τώρα, το άρθρο θεωρεί βέβαιο ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πιθανή πυρηνική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, επειδή το Ισραήλ προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν σε μια επίθεση στο Ιράν. 

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που το Ιράν δεν αποτελεί καμμία απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι πυρηνικά εξοπλισμένες δυνάμεις Ρωσσία και Κίνα υποστηρίζουν ενεργά το Ιράν και το προμηθεύουν με εξελιγμένα όπλα.

Το άρθρο στο LifeSite News δίνει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σήμερα στη Δυτική Ασία, αλλά έχουν μόνο οριακή σχέση με τον Durov.



Το μέλλον του Telegram


Το κανάλι Telegram InfoDefense γράφει για τον αντίκτυπο της σύλληψης του Durov στο μέλλον της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων:

Το Telegram έχει πάνω από 950 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, έναν σημαντικό αριθμό, αν και μόνο το ένα τρίτο της βάσης χρηστών του Facebook. 

Αυτό υποδηλώνει ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που προηγουμένως δεν γνώριζαν για το Telegram τώρα το γνωρίζουν μετά τη σύλληψη του Durov. 

Έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν από μια πλατφόρμα που επικρίθηκε για τη συνεργασία τους με τη CIA σε μια πλατφόρμα που διευθύνεται από έναν άνθρωπο που δικαίως θεωρείται υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης και της ιδιωτικής ζωής μετά τη σύλληψή του από τους νεοφιλελεύθερους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε κάποιο σημείο ο Ρώσσος ολιγάρχης Mikhail Khodorkovsky διόρισε τον Jacob Rothschild ως «έμπιστο του», γεγονός που δίνει στον Rothschild το δικαίωμα να αναλάβει όλα τα δικαιώματα ψήφου του Khodorkovsky εάν υποψιάζεται ποτέ ότι ο Khodorkovsky ενεργεί υπό πίεση. Ο Durov γνωρίζει ασφαλώς αυτόν τον νομικό ελιγμό.

Λάβετε υπόψη ότι ο Durov δεν έχει παραιτηθεί ποτέ από τη ρωσσική υπηκοότητά του.

Σημειώστε ότι ο Durov ήταν στο Αζερμπαϊτζάν ταυτόχρονα με τον Πούτιν και τους έμπιστους συμβούλους του.

Ας υποθέσουμε ότι ο Durov γεννήθηκε μια ιδιοφυΐα από την πρόνοια, γεγονός που οδηγεί στο γεγονός ότι οι ενέργειες και η συμπεριφορά του είναι συχνά ακατανόητες για τους απλούς ανθρώπους και μερικές φορές φαίνονται περίεργες ή απόκοσμες.

Θυμηθείτε ότι ο Durov έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δέσμευσή του για την προστασία του Telegram τονίζοντας τον ρόλο του στην προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης και της ιδιωτικής ζωής. Πιθανότατα βλέπει το δημιούργημά του ως ένα παιδί για το οποίο θα θυσίαζε πολλά – ακόμα και την ίδια του την ελευθερία».



Η Ε.Ε. είναι μάλλον χαλαρή σχετικά με το Telegram



Όπως σημειώνει το EU Disinfo Lab:

«Συνολικά, σε επίπεδο Ε.Ε., η μόνη πολιτική για την παραπληροφόρηση που είναι εφαρμόσιμη για το Telegram αποτελείται από τις γενικές υποχρεώσεις DSA που ισχύουν για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες. 

Ως εκ τούτου, εναπόκειται μόνο στο Telegram να αποφασίσει εάν και πώς θέλει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της παραπληροφόρησης».

Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ρίχνουν όρους όπως «τρομοκρατία», «έγκλημα» και «ξέπλυμα χρήματος», το πιθανό αδίκημα εδώ είναι ότι το Telegram αρνείται να παίξει μαζί με την παραπληροφόρηση. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τύπος θα συνεχίσει να καθιστά το ζήτημα ως θέμα εγκληματικότητας. 

Και αυτό είναι ονομαστικά σωστό – αν κάποιος θεωρεί την άρνηση ελέγχου (ψευδών/αν)/κακόβουλων πληροφοριών ως έγκλημα. Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η ποινικοποίηση αυτού που κάποιος άλλος ορίζει ως παραπληροφόρηση.




Σχετικά με το ρόλο της Ε.Ε. και της δυτικής «δημοκρατίας», η ευρωβουλευτής του AfD Christine Anderson:



Εικόνα: TechCrunchCC BY 2.0, μέσω Wikimedia Commons





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, λέει τώρα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν τους ώθησε στη λογοκρισία. Ο Zuckerberg προσπαθεί να προσποιηθεί ότι πιστεύει στην ελευθερία του λόγου για να ανταγωνιστεί τον Elon Musk και τον Pavel Durov, ενώ απαγορεύει όλο το περιεχόμενο που εκθέτει γενοκτονία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!