Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Όχι ο ιδρυτής του Telegram Durov, αλλά ο Zuckerberg θα έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή - λόγω του «τεράστιου προβλήματος παιδικής εκμετάλλευσης του δικτύου του Instagram»




Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, σχολίασε αυτό στο Platform "X" του.

Το 2023, η Wall Street Journal δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το Instagram συνδέει και προωθεί λογαριασμούς που είναι ανοιχτά αφιερωμένοι στην αγορά και πώληση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.



Ο Elon Musk δεν συμφωνεί καθόλου με τη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Pavel Durov. Δεν είναι μόνο η ελευθερία της έκφρασης που είναι κοντά στην καρδιά του δισεκατομμυριούχου. 

Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι παρ' όλο που το κοινωνικό δίκτυο του Zuckerberg έχει ένα «τεράστιο πρόβλημα με την εκμετάλλευση παιδιών» o ίδιος δεν βρίσκεται στην φυλακή. 

Αυτό αναφέρεται από την αγγλόφωνη εθνική καθημερινή εφημερίδα από την Ινδία, The Statesman.

Ο γεννημένος στη Ρωσσία Pavel Durov, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της δημοφιλούς εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, συνελήφθη στη Γαλλία με πολλές κατηγορίες που σχετίζονται με την πλατφόρμα του. Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης, αναφέρει το The Statesman.

«Το Instagram έχει τεράστιο πρόβλημα με την εκμετάλλευση των παιδιών, αλλά ο Zuck δεν αντιμετωπίζει σύλληψη επειδή λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου και δίνει στις κυβερνήσεις πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών από την πίσω πόρτα», γράφει ο ιδιοκτήτης του "X". Ο Musk σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα του κοντινού μέλλοντος:

«Είναι το έτος 2030 στην Ευρώπη και εκτελείσαι επειδή σου αρέσει ένα meme».



Είναι ζωτικής σημασίας να υποστηριχθεί η ελευθερία της έκφρασης και ότι τα "X"-Post προωθούνται σε άτομα που γνωρίζετε, «ειδικά σε χώρες με έντονη λογοκρισία», φέρεται να είπε ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας.

Το The Statesman αναφέρει επίσης ότι ο Zuckerberg ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο σε ακρόαση της Γερουσίας στο Καπιτώλιο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε στους γονείς του: «Λυπάμαι για αυτό που όλοι έπρεπε να περάσετε. Κανείς δεν πρέπει να περάσει αυτό που έχουν υποστεί οι οικογένειές σας».

Πέρυσι, η Wall Street Journal δημοσίευσε μια ερευνητική έκθεση «και τα στοιχεία είναι σαφή», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ, της παλαιότερης μόνιμης νομοθετικής επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ:

«Το Instagram συνδέει και προωθεί λογαριασμούς που είναι ανοιχτά αφιερωμένοι στην αγορά και πώληση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το Instagram επιτρέπει τη διανομή αυτού του περιεχομένου και έτσι παραβιάζει τόσο τους ομοσπονδιακούς νόμους όσο και τους κανόνες της ίδιας της πλατφόρμας Meta».






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, λέει τώρα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν τους ώθησε στη λογοκρισία. Ο Zuckerberg προσπαθεί να προσποιηθεί ότι πιστεύει στην ελευθερία του λόγου για να ανταγωνιστεί τον Elon Musk και τον Pavel Durov, ενώ απαγορεύει όλο το περιεχόμενο που εκθέτει γενοκτονία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!