Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Η αποτομή της κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου!

 


29η Αυγούστου!

  Η αποτομή της κεφαλής του Προφήτη, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. 

Στήν μνήμη αυτού του γεγονότος, τήν ημέρα αυτή κάνουμε αυστηρότατη νηστεία,  ως έκφραση του πένθους μας για τον βίαιο θάνατο του μεγάλου προφητη.


Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός λέει " Σας λέω οτι ανάμεσα στους ανθρώπους που μέχρι τώρα γέννησαν οι γυναίκες , κανένας δεν είναι μεγαλυτερος απο τον Ιωάννη τον Βαπτιστή".

Η καθαρότητα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, η αγάπη του για τον Θεό ήταν τέτοια που τιμήθηκε όχι μόνο με το να δει τον Χριστό και να γίνει ο προπομπός και βαπτιστής Του αλλά την ώρα που βάπτιζε τον Χριστό, έγινε και η αποκάλυψη της Αγίας Τριάδος.

Οταν ολοκληρωθηκε η αποστολη του Προδρομου, ο Ηρωδης Αντιπας (ο γιος του γνωστου Ηρωδη που σκοτωσε 14.000 μωρα στην Βηθλεεμ) τον φυλακισε και μετα απο απαιτηση της Σαλωμης (κατ'εντολην της μητερας της, Ηρωδιαδας) αποκεφαλισε τον μεγαλο Προφητη και Προδρομο του Ιησου.

οὗτος γάρ ἐστι περὶ οὗ γέγραπται· ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου. ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ ἐγήγερται ἐν γεννητοῖς γυναικῶν μείζων Ἰωάννου τοῦ βαπτιστοῦ· ὁ δὲ μικρότερος ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν μείζων αὐτοῦ ἐστιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!