Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Πως ο Zuckerberg ξεκαθάρισε τη συμπαιγνία του με τους ομοσπονδιακούς για να φιμώσει τις φωνές των συντηρητικών Αμερικανών;





Ο Mark Zuckerberg λέει ότι ξαφνικά «λυπάται» που η εταιρεία του, η Meta, υπέκυψε στην πίεση του καθεστώτος Μπάιντεν να λογοκρίνει περιεχόμενο στο Facebook, λέγοντας σε επιστολή του ότι η παρέμβαση ήταν «λάθος» και σχεδιάζει να αντιδράσει εάν συμβεί ξανά.

Θα πρέπει τώρα να τον πάρουμε στα σοβαρά;

Είναι αυτό ένα γνήσιο mea culpa;

Σύμφωνα με άρθρο του Politico, ο Zuckerberg εξέφρασε τα παράπονά του σε επιστολή του τη Δευτέρα προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ως απάντηση στην έρευνά της σχετικά με τον έλεγχο περιεχομένου σε διαδικτυακές πλατφόρμες. 

Ο Zuckerberg περιέγραψε λεπτομερώς πώς ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης στηρίχθηκαν στην εταιρεία για να λογοκρίνει ορισμένες αναρτήσεις σχετικά με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και «εξέφρασε μεγάλη απογοήτευση» όταν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντιστάθηκε.

Ο Zuckerberg έγραψε:


«Πιστεύω ότι η κυβερνητική πίεση ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό.



 


 

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση - και είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε εάν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».

Ο Zuckerberg εξέφρασε επίσης τη λύπη του στην επιστολή για την αηδιαστική προσπάθεια της εταιρείας του να αποκρύψει περιεχόμενο που σχετίζεται με την κάλυψη από τη New York Post για τον Hunter Biden πριν από τις εκλογές του 2020. Αυτή είναι η ιστορία, θα θυμάστε, ότι το FBI προειδοποίησε ψευδώς ότι μπορεί να έχει φυτευτεί ως «ρωσσική παραπληροφόρηση».

«Έκτοτε κατέστη σαφές ότι η αναφορά δεν ήταν ρωσσική παραπληροφόρηση και εκ των υστέρων, δεν θα έπρεπε να υποβιβάσουμε την ιστορία», έγραψε.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην επιτροπή, με επικεφαλής τον βουλευτή του Οχάϊο Jim Jordan, γιόρτασαν την επιστολή σε μια μακρά σειρά αναρτήσεων στο "X", αποκαλώντας την «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου».

Είναι όμως; 

Τι πρόκειται να κάνει το Κογκρέσσο για αυτή την αποκάλυψη ενοχής, η οποία αποδεικνύει αυτό που ήδη γνωρίζαμε για το πώς η κυβέρνηση αναθέτει τις παραβιάσεις της Πρώτης Τροπολογίας στους εταίρους της στον ιδιωτικό τομέα γνωστό ως Big Tech;

Ο Kennedy έχει ενεργή αγωγή εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εξήγησε στον Tucker Carlson σε πρόσφατη συνέντευξή του πόσο συμμετείχαν οι ομοσπονδιακές αρχές στην παρακολούθηση των πλατφορμών κοινωνικών μέσων και στη συνέχεια τους πίεσαν να διαγράψουν ή να υποβαθμίσουν πληροφορίες που η κυβέρνηση δεν ήθελε να γνωρίζουν οι Αμερικανοί πολίτες. 

Δεν είχε καν σημασία αν οι πληροφορίες ήταν αληθινές. Στην πραγματικότητα, ήταν η αλήθεια για τον Covid και τις εκλογές του 2020 που φοβόταν περισσότερο η κυβέρνηση.

Στο παρακάτω βίντεο, προχωρήστε γρήγορα στο σημείο 15:47 και ακούστε για τα επόμενα πέντε λεπτά περίπου.





Αν κοιτάξετε την ιστορία του Zuckerberg, τείνει να παίζει μπάλα με οποιαδήποτε κυβέρνηση κρατά τα ηνία της εξουσίας. Συνεργάζεται με τους Κινέζους κομμουνιστές τόσο εύκολα όσο και με τους Αμερικανούς παγκοσμιοποιητές. Ό, τι χρειάζεται να κάνει για να συνεχίσει να μαζεύει τα δισεκατομμύρια.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Zuckerberg αποφάσισε να ξεκαθαρίσει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζει ότι ο RFK Jr. έχει συνεργαστεί με τον Trump και ο υπερ-δικηγόρος RFK θα φέρει τις αποδείξεις στο τραπέζι σχετικά με την κυβερνητική λογοκρισία εάν του δοθεί μισή ευκαιρία. 

Τι θα συμβεί αν ο Trump κερδίσει και κάνει τον RFK γενικό εισαγγελέα του; Εάν κερδίσει ο Trump, ο Zuckerberg μπορεί τώρα να πει ότι έχει αλλάξει πορεία. Αυτός είναι ο Zuckerberg που καλύπτει όλες τις βάσεις του. Δεν είναι φίλος της Πρώτης Τροπολογίας.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!