Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βρετανία ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, στέλνει 1 ΔΙΣεκατομμύριο δολλάρια στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.




Ο αριστερός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Sir Keir Starmer, και η κυβέρνηση των Εργατικών περικόπτουν τη χειμερινή βοήθεια καυσίμων για τους συνταξιούχους, καθώς η χώρα πρόκειται να δώσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολλάρια περισσότερα στην Ουκρανία. 


Οι περικοπές βοήθειας θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους συνταξιούχους που εξαρτώνται από τις πληρωμές να μειώσουν τη θέρμανση, με αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.


Από αυτό το φθινόπωρο, οι συνταξιούχοι στην Αγγλία και την Ουαλία που δεν λαμβάνουν πίστωση σύνταξης ή άλλα επιδόματα βάσει των πόρων θα χάσουν τις πληρωμές καυσίμων για το χειμώνα, που συνήθως κυμαίνονται από £ 100 έως £ 300. 


Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να προκαλέσουν θανάτους συνταξιούχων από το κρύο, ο υπουργός Επιχειρήσεων Jonathan Reynolds ισχυρίστηκε ότι η φετινή κρατική σύνταξη είναι υψηλότερη από την περσινή και οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν μειωθεί.


Κάθε χρόνο, εκατοντάδες συνταξιούχοι γήρατος σε όλη τη Βρετανία πεθαίνουν κατά τους χειμερινούς μήνες και τα στοιχεία από τους ίδιους τους Εργατικούς υποστηρίζουν ότι έως και 4.000 θα μπορούσαν να πεθάνουν λόγω των περικοπών καυσίμων. 


Η πλειοψηφία των 120 ψήφων επικύρωσε την προτεινόμενη μείωση των πληρωμών καυσίμων του πρωθυπουργού, με μόνο έναν βουλευτή των Εργατικών να καταψηφίζει το μέτρο της κυβέρνησης.


Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα δώσει στην Ουκρανία επιπλέον 600 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 800 εκατομμύρια δολλάρια) σε βοήθεια μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών David Lammy με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο. 


Ο Lammy δήλωσε ότι τα χρήματα, με τη μορφή 242 εκατομμυρίων λιρών σε άμεση βοήθεια και 484 εκατομμυρίων δολλαρίων σε εγγυήσεις δανείων της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα διατεθούν για τη σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσσία - παρέχοντας στο έθνος της Ανατολικής Ευρώπης δημοσιονομική υποστήριξη και στρατιωτικό εξοπλισμό.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!