Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εξαπλώνεται το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΑΤΗΣ στο πράσινο υπουργείο περιβάλλοντος: ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ βυθίστηκαν σε ΨΕΥΤΙΚΑ κινεζικά ΕΡΓΑ για το ΚΛΙΜΑ




Το σκάνδαλο απάτης σχετικά με ψεύτικα έργα για το κλίμα επεκτείνεται.

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν τώρα: Περισσότερο από το 80% των έργων που ερευνήθηκαν επηρεάζονται από συστηματική απάτη.

Ένας μηχανισμός προστασίας του κλίματος ως καθαρή φ ά ρ σ α.








Η Υπουργός Περιβάλλοντος Steffi Lemke (Πράσινοι): Το υπουργείο της είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το σκάνδαλο απάτης



Το σκάνδαλο σχετικά με τα ψεύτικα κινεζικά έργα για το κλίμα, τα οποία χρηματοδοτούνται επίσης από τη Γερμανία, επεκτείνεται. Ο εσωτερικός επικεφαλής ερευνητής του Denton έχει πλέον πάρει θέση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις από ό, τι ήταν γνωστό προηγουμένως. 

Σε συνολικά 45 (από τα συνολικά 65) έργα, υπάρχει υποψία εξαπάτησης, σύμφωνα με το ZDF. Για περισσότερα από 10 έργα, εκκρεμεί ακόμη μια πρόσθετη επανεξέταση. Ο συνολικός όγκος όλων των έργων είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πίσω από αυτό λέγεται ότι υπάρχει μια «ομάδα αρχικά αξιόπιστων συμβούλων». Είχαν χρησιμοποιήσει την κλοπή ταυτότητας για να «τροποποιήσουν υπάρχοντα έργα σε χαρτί». 

Οι ερευνητές εξηγούν: «Μια σκιά του αρχικού έργου δημιουργήθηκε απλά και αυτή η σκιά παρουσιάστηκε στη Γερμανία, στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος ως έργο UER που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».

Η υπουργός Περιβάλλοντος Steffi Lemke (Πράσινοι) σχολίασε επίσης το θέμα για πρώτη φορά. Μιλάει στο ZDF για ένα «πιθανώς εγκληματικό δίκτυο» στο οποίο θα υπήρχε «πολλή εγκληματική ενέργεια».

Είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις απάτης στη γερμανική πολιτική για το κλίμα – εις βάρος των Γερμανών αυτοκινητιστών.

Η τιμή των καυσίμων που πληρώνουν περιλαμβάνει δαπανηρά έργα προστασίας του περιβάλλοντος που χρηματοδοτούν οι πετρελαϊκές εταιρείες προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νομικές απαιτήσεις του κλίματος.

Στη Γερμανία, οι εταιρείες πετρελαιοειδών υποχρεούνται να μειώνουν συνεχώς τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που προκαλούνται από τη βενζίνη και το ντήζελ. 

Αντίστοιχες ποσοστώσεις μείωσης για το σκοπό αυτό καθορίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι εταιρείες μπορούν να αναμίξουν περίπου πέντε ή δέκα τοις εκατό βιοκαύσιμα στους τύπους καυσίμων E5 και E10, αλλά συχνά απαιτούνται περαιτέρω μέτρα για την ονομαστική επίτευξη αυτών των στόχων. 

Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό για το σκοπό αυτό:

Έργα στο εξωτερικό, στα οποία εξοικονομούνται εκπομπές εκεί, για παράδειγμα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πετρελαϊκές εταιρείες στη Γερμανία και, εάν τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται δεόντως, να πιστωθούν σε αυτές προκειμένου να βελτιώσουν την κλιματική ισορροπία τους σε αυτήν τη χώρα. "Upstream Emission Reductions", ή UER για συντομία, είναι το όνομα που δίνεται σε αυτά τα έργα εξοικονόμησης CO₂.

Αλλά πολλά από αυτά τα έργα προφανώς δεν υπήρχαν καθόλου. Ένα παράδειγμα από τα πολλά: 

Περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε ένα υποτιθέμενο έργο προστασίας του κλίματος στην κινεζική επαρχία Shandong, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κοτέτσι κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.




ΠΗΓΗ: Betrugsskandal in grünem Umweltministerium weitet sich aus: Milliarden in gefälschte chinesische Klima-Projekte versenkt - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κλιματική απάτη στη Γερμανία: Δισεκατομμύρια χάθηκαν λόγω έργων στην Κίνα
Ψεύτικη προστασία του κλίματος από την κλιματική αλλαγή



Ενεργειακή μετάβαση: Η Γερμανία πληρώνει τόσο για την παράδοση όσο και για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Συχνά μας λένε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι, αν όχι φθηνότερες, τουλάχιστον ανταγωνιστικές με τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια κοστίζουν περίπου πέντε φορές περισσότερο ανά μεγαβατώρα ό,τι, για παράδειγμα, το φυσικό αέριο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: παράγουν πολλά όταν χρειάζονται λίγα και αντίστροφα. Η Γερμανία πληρώνει υψηλές τιμές για την παροχή πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες.



Ένας σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών έπληξε το Μαλιμπού και τις κοντινές κοινότητες στις 7:28 π.μ. σήμερα, δήλωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ένας μετασεισμός 2,8 βαθμών έφτασε λίγα λεπτά αργότερα, ακολουθούμενος από τέσσερις ακόμη που κυμαίνονται από 2,7-3,5 την επόμενη ώρα.
Ο πρώτος σεισμός, που αρχικά αναφέρθηκε ως 5,1 Ρίχτερ, αλλά αργότερα υποβαθμίστηκε, είχε επίκεντρο πέντε μίλια βόρεια του Μαλιμπού και επτά μίλια βάθος, ανέφερε το USGS. Δεν έχουν υπάρξει ακόμη αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές. Σε ένα τηλεοπτικό Q&A αμέσως μετά τον σεισμό, η σεισμολόγος του USGS Lucy Jones δήλωσε: «Είχαμε περισσότερους από τον μέσο αριθμό σεισμών μεγέθους 4 στη Νότια Καλιφόρνια φέτος - ο μέσος όρος είναι περίπου οκτώ ακολουθίες μεγέθους-4, δηλαδή ακολουθίες τουλάχιστον ενός μεγέθους-4 ... Μέχρι στιγμής είχαμε 14 στη Νότια Καλιφόρνια. Το μεγαλύτερο προηγούμενο έτος ήταν 13.



«Εκδόθηκε προειδοποίηση παγετού για τρεις πολιτείες καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν. Ο ψυχρότερος καιρός έπληξε τα βορειοανατολικά και τα μεσοδυτικά αυτή την εβδομάδα, με τη Μοντάνα να βλέπει μια καταιγίδα να προκαλεί 12 ίντσες χιονιού στο Εθνικό Πάρκο Glacier " (από το Newsweek). «Ο καύσωνας στις δυτικές ΗΠΑ σπάει ρεκόρ για τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Το θερμότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ συνεχίζεται, με εκατομμύρια από το Φοίνιξ μέχρι το Λος Άντζελες και το Σιάτλ να βρίσκονται υπό προειδοποίηση για καύσωνα (από τον Guardian). Οι εργασίες γεωμηχανικής έχουν ωθήσει το κλίμα πολύ πέρα από το σημείο θραύσης, οι επιπτώσεις έρχονται γρήγορα. Η δόση αυτής της εβδομάδας του Global Alert News είναι παρακάτω. Όλα χρειάζονται στην κρίσιμη μάχη για να αφυπνιστούν οι πληθυσμοί σε αυτό που έρχεται, πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα να μετράει. Μοιραστείτε αξιόπιστα δεδομένα από μια αξιόπιστη πηγή, κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Ντέιν Γουίγκινγκτον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!