Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Τζιχάντ στη Γερμανία: Σύρος μουσουλμάνος συνωμοτεί για σφαγή Γερμανών στρατιωτών




Ερευνητές στη Βαυαρία συνέλαβαν έναν 27χρονο μουσουλμάνο από τη Συρία που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση τζιχάντ εναντίον Γερμανών στρατιωτών στο Hof.

Ο άνδρας σχεδίαζε να στήσει ενέδρα στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος στο κέντρο της πόλης, σκοπεύοντας να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια ως όπλα. 

Η εισαγγελία του Μονάχου, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ακολουθεί αυτό που παραπλανητικά περιγράφουν ως «ριζοσπαστική ισλαμική ιδεολογία». 

Στην πραγματικότητα, ο θρησκευόμενος ισλαμιστής τζιχαντιστής παρακινήθηκε από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να ενσταλάξει φόβο και να αποκτήσει εξουσία μέσω της βίας. Η ουσία της τρομοκρατίας.

Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, ο ύποπτος αγόρασε δύο μαχαίρια 40 εκατοστών, προετοιμάζοντας τη θανατηφόρα επίθεση. 

Το Κεντρικό Γραφείο της Βαυαρίας για την Καταπολέμηση του Εξτρεμισμού και της Τρομοκρατίας δήλωσε ότι ο ύποπτος εμμένει στις «εξτρεμιστικές» ισλαμικές πεποιθήσεις. 

Είναι ζωτικής σημασίας για τους Δυτικούς να καταλάβουν ότι αυτοί οι λεγόμενοι εξτρεμιστές δεν είναι κάποιοι αποκομμένοι από την κοινωνία – είναι αφοσιωμένοι οπαδοί της θρησκείας τους.

Η επίθεσή του είχε ως στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα εκφοβισμού, δημιουργώντας εκτεταμένη ανασφάλεια.

Ο ύποπτος συνελήφθη την Πέμπτη στην περιοχή Hof και ένας ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης το επόμενο πρωί. Τώρα βρίσκεται υπό κράτηση και δεν έχουν εντοπιστεί άλλοι ύποπτοι. Η έρευνα συνεχίζεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας της Βαυαρίας για την Καταπολέμηση του Εξτρεμισμού και της Τρομοκρατίας σε συντονισμό με την Εισαγγελία του Μονάχου.

Αυτό το περιστατικό απεικονίζει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο που θέτουν άτομα από ισλαμικές χώρες που εμμένουν σε θρησκευτικές απόψεις θεμελιωδώς αντίθετες με τις δυτικές αξίες. 

Πολλά από αυτά τα άτομα δεν έχουν καμμία πρόθεση να αφομοιωθούν και αντ' αυτού φιλοξενούν εχθρικές ιδεολογίες προς τους μη μουσουλμάνους. 

Ωστόσο, παρά αυτούς τους σαφείς και παρόντες κινδύνους, τα δυτικά έθνη συνεχίζουν να επιτρέπουν σε ανθρώπους από τέτοιες περιοχές να εισέλθουν στις χώρες τους, αγνοώντας τους κινδύνους.

Η πραγματικότητα που οι αρχές επιβολής του νόμου συχνά αδυνατούν να κατανοήσουν – ή δεν τολμούν να αναγνωρίσουν – είναι ότι αυτά τα άτομα δεν είναι απλοί εξτρεμιστές.

Είναι πιστοί οπαδοί του Ισλάμ, οι οποίοι ακολουθούν τις διδασκαλίες που εμπνέουν τη βία στο όνομα της θρησκείας.

Πολλοί αστυνομικοί, ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, παραμένουν απληροφόρητοι ή φοβούνται πολύ να χαρακτηριστούν ισλαμοφοβικοί για να παραδεχτούν αυτή την αλήθεια. 

Ο λανθασμένος φόβος του κράτους για τις κατηγορίες μισαλλοδοξίας κρατά το κοινό στο σκοτάδι, επιτρέποντας σε αυτές τις απειλές να αυξάνονται ανεξέλεγκτα.

Γεγονός είναι ότι αυτοί οι αποκαλούμενοι εξτρεμιστές ακολουθούν τις ισλαμικές διδασκαλίες ακριβώς όπως γράφτηκαν, εφαρμόστηκαν και προορίζονται.

Ξανά και ξανά, οι ισλαμιστές τρομοκράτες δηλώνουν ανοιχτά ότι οι ενέργειές τους είναι για τον Αλλάχ και για την προώθηση του Ισλάμ. 

Αυτό δεν είναι θέμα μιας ειρηνικής θρησκείας που σφετερίζεται από ριζοσπάστες – αυτή η βία είναι μια άμεση εκδήλωση του ισλαμικού δόγματος. 

Και όμως, οι περισσότερες υπηρεσίες επιβολής του νόμου αποφεύγουν να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα, προτιμώντας να χρησιμοποιούν τον αποστειρωμένο όρο «εξτρεμισμός» αντί να αποκαλύπτουν τα θρησκευτικά κίνητρα. 

Αυτό παίζει στα χέρια των τζιχαντιστών και έχει ως αποτέλεσμα την επίρριψη ευθυνών στα θύματα, καθώς προσπαθούμε να εφεύρουμε ένα κίνητρο που καταλαβαίνουμε, όπως οι ενέργειες που προκαλούνται από τη Δύση στη Μέση Ανατολή.

Όσο αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πραγματικό κίνητρο, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ατομικά ή ως κοινωνία.

Πρέπει να αναρωτηθούμε: Γιατί επιτρέπουμε άτομα που ακολουθούν ισλαμικές διδασκαλίες που προωθούν τη βία κατά των μη μουσουλμάνων στις χώρες μας;

Γιατί διακινδυνεύουμε την ασφάλεια των πολιτών μας με πολιτικές που επιτρέπουν σε αυτού του είδους την απειλή να εισέλθει στα σύνορά μας; 

Αυτή η υπόθεση χρησιμεύει ως κρίσιμη υπενθύμιση ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τις μεταναστευτικές πολιτικές, ιδιαίτερα από ισλαμικά έθνη που έχουν ιστορικό παραγωγής τρομοκρατών. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών μας πρέπει πάντα να έχουν προτεραιότητα.

Το κοινό αξίζει να γνωρίζει την πραγματική φύση αυτής της απειλής.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ολλανδία θα εφαρμόσει ιστορικούς περιορισμούς ασύλου εν μέσω εξαίρεσης από την πολιτική της Ε.Ε.
Η Ολλανδία, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Dick Schoof, έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αυτού που περιγράφει ως «παράνομη μεταναστευτική κρίση». Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να διευκολύνει την εφαρμογή αυτού που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα είναι το «αυστηρότερο καθεστώς ασύλου ποτέ» στη χώρα, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή προς αυστηρότερους ελέγχους μετανάστευσης.



Οι κάτοικοι του Σικάγο έχουν βαρεθεί τις δαπάνες της πόλης για τους μετανάστες: «Μας λέτε όλοι ψέμματα» (βίντεο)
Η ηγεσία του Σικάγο αντιμετώπισε έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια ακρόασης επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, καθώς οι κάτοικοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις ανεύθυνες δαπάνες της πόλης για τους μετανάστες. Αν και η συνάντηση δεν μπορούσε να προχωρήσει επίσημα λόγω έλλειψης απαρτίας, τα δημόσια σχόλια ήταν περισσότερο από αρκετά για να εκθέσουν την οργή που σιγοβράζει κάτω από την επιφάνεια.
«Μας λέτε όλοι ψέμματα;» ρώτησε εξαγριωμένος κάτοικος του Σικάγο, επισημαίνοντας τις ανησυχητικές δαπάνες της πόλης για μετανάστες ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Με την πόλη να παλεύει τώρα με έλλειμμα 235 εκατομμυρίων δολαρίων, οι κάτοικοι απαιτούν απαντήσεις. «Η πόλη ξόδεψε υπερβολικά για να πληρώσει για ανθρώπους που δεν έχουν συνεισφέρει στη φορολογική μας βάση, ενώ εμείς μένουμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό», συνέχισε ο κάτοικος, απηχώντας το συναίσθημα αμέτρητων άλλων που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από την ατζέντα ανοιχτών συνόρων της πόλης.





Ψέμματα, έγκλημα και προδοσία: Οι μαύρες κοινότητες του Σικάγο εγκαταλείφθηκαν καθώς το αριστερό δημοτικό συμβούλιο εισάγει μετανάστες χωρίς έλεγχο (βίντεο)
Σε μια φλογερή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Σικάγο, ένας κάτοικος της περιοχής εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον χειρισμό από την ελεγχόμενη από την αριστερά πόλη των παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται από το Τέξας, κατηγορώντας τους αξιωματούχους ότι ψεύδονται σχετικά με την έλλειψη ελέγχου και ισχυριζόμενοι ότι αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας και μια τεταμένη τοπική κοινότητα.
Ο κάτοικος, η φωνή του οποίου απηχούσε την απογοήτευση πολλών στις μαύρες κοινότητες του Σικάγο, έκανε μια ωμή δήλωση, υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματούχοι της πόλης παραμελούν τους μακροχρόνιους κατοίκους υπέρ των μεταναστών που λέει ότι φτάνουν χωρίς καμμία επίβλεψη.
«Τους ρώτησα αν υπήρχε κάποιο είδος διαδικασίας ελέγχου για να έρθουν εδώ από το Τέξας στο Σικάγο. Μου είπαν όχι», είπε ο κάτοικος. Πρόσθεσε ότι όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον αξιωματούχο της πόλης Andre Vasquez (αντιδήμαρχος της 40ης πτέρυγας της πόλης) σχετικά με το θέμα, του είπαν ψέματα και του είπαν ότι οι μετανάστες ελέγχονταν, μόνο για να του πουν άλλοι ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία.



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε., η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναστολής της μετανάστευσης. Άλλες χώρες της Ε.Ε. θα ακολουθήσουν...
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε σχέδια για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας σε αυτό που αποκάλεσε προσπάθεια αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και προστασίας του κοινού από απειλές όπως ο ισλαμικός εξτρεμισμός. Οι έλεγχοι σε αυτό που συνήθως είναι μια ευρεία ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας - η ευρωπαϊκή ζώνη Σένγκεν - θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και αρχικά θα διαρκέσουν έξι μήνες, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχεδιάσει ένα σχέδιο που επιτρέπει στις αρχές να απορρίπτουν περισσότερους μετανάστες απευθείας στα γερμανικά σύνορα, δήλωσε h Faeser, χωρίς να προσθέσει λεπτομέρειες σχετικά με την αμφιλεγόμενη και νομικά φορτισμένη κίνηση.



Δύο ιρακινοί υπήκοοι συνελήφθησαν για φερόμενη συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης σε χώρο στάθμευσης έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη γερμανική πόλη Herford, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Οι αναφορές δείχνουν ότι έως και επτά άνδρες μπορεί να συμμετείχαν στην επίθεση της 24ης Αυγούστου.
Αρκετοί από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση λέγεται ότι είναι έφηβοι, με τουλάχιστον έναν να έχει συριακή υπηκοότητα. Άλλοι είναι Γερμανοί πολίτες, αν και η εθνοτική τους καταγωγή παραμένει ασαφής. Η αστυνομία πέρασε εβδομάδες ερευνώντας το έγκλημα, εντοπίζοντας τελικά τους υπόπτους χρησιμοποιώντας υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος από τη σκηνή.






Η Σουηδία σχεδιάζει να αυξήσει τις πληρωμές έως και 34.000 δολλάρια σε μετανάστες που εγκαταλείπουν τη χώρα που υπήρξε καταφύγιο για τους κουρασμένους από τον πόλεμο και τους διωκόμενους, δήλωσε η δεξιά κυβέρνηση την Πέμπτη.
Η σκανδιναβική χώρα θεωρούνταν για δεκαετίες ως «ανθρωπιστική υπερδύναμη», αλλά με τα χρόνια αγωνίστηκε να ενσωματώσει πολλούς από τους νεοφερμένους της. Οι μετανάστες που επιστρέφουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους από το 2026 θα δικαιούνται να λάβουν έως και 350.000 σουηδικές κορώνες (34.000 δολλάρια), δήλωσε η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τους αντιμεταναστευτικούς Σουηδούς Δημοκράτες, σε συνέντευξη Τύπου. «Βρισκόμαστε στη μέση μιας αλλαγής παραδείγματος στη μεταναστευτική πολιτική μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μετανάστευσης Johan Forssell, καθώς η κυβέρνηση παρουσίασε την τελευταία της κίνηση για την πάταξη της μετανάστευσης.



«Υπάρχει μόνο μέχρι στιγμής που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί πραγματικά να είναι καλή και να πει "παρακαλώ", δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης. «Έχουμε επίσης μοχλούς που πρέπει να τραβήξουμε...»
Η Οττάβα εξετάζει ένα σχέδιο μετεγκατάστασης δεκάδων χιλιάδων αιτούντων άσυλο σε ολόκληρο τον Καναδά για να μειώσει την πίεση από το Κεμπέκ και το Οντάριο. Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε την Τετάρτη ότι θα χρησιμοποιήσει ό,τι μοχλούς έχει στη διάθεσή του για να πείσει τις μη συνεργάσιμες επαρχίες να πάρουν περισσότερα. Σύμφωνα με έγγραφο ενημέρωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που έλαβε η National Post, 235.825 άνθρωποι ζητούν άσυλο στον Καναδά, με το μεγαλύτερο μέρος να κάνει τα αιτήματά του στο Οντάριο και το Κεμπέκ, τις δύο πολυπληθέστερες επαρχίες του Καναδά. Αλλά αν ο Καναδάς έβρισκε έναν τρόπο να κατανείμει τους αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα με βάση τους επαρχιακούς πληθυσμούς - παρόμοιο με αυτό που ζήτησαν οι πρωθυπουργοί μετά τη συνάντηση του Ιουλίου - δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα διασκορπίζονταν σε όλη τη χώρα.



Μια γυναίκα αντιμετωπίζει τώρα νομικές συνέπειες για αυτό που θα μπορούσε να είναι η πιο βαριά υπόθεση επίθεσης που έχει καταγραφεί. Έτσι, εάν βρίσκεστε στον Καναδά, καλύτερα να αφήσετε πίσω τα πιστόλια νερού σας ή μπορεί να βρεθείτε σε νόμιμο ζεστό νερό.



Το Δημαρχείο στο Σπρήνγκφιλντ του Οχάϊο εκκενώθηκε μετά από απειλή για βόμβα που ελήφθη το πρωί της Πέμπτης.
Έρχεται καθώς η πόλη έχει βρεθεί στο εθνικό προσκήνιο εν μέσω ενός κύματος μεταναστών από την Αϊτή και παραπόνων από μακροχρόνιους κατοίκους που λένε ότι οι νεοαφιχθέντες έχουν γίνει ενοχλητικοί. Η αστυνομία δήλωσε ότι η απειλή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλές υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης. Το δημοτικό σχολείο Fulton έχει επίσης εκκενωθεί, δήλωσε το αστυνομικό τμήμα του Σπρίνγκφιλντ. Ο δήμαρχος Ρομπ Ρου δήλωσε ότι ο αποστολέας αυτοπροσδιορίστηκε ως κάτοικος του Σπρίνγκφιλντ και ανέφερε την απογοήτευσή του με τους αξιωματούχους της πόλης σχετικά με θέματα μετανάστευσης της Αϊτής.



Κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2020, η Κάμαλα Χάρις δήλωσε στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ότι είναι αφοσιωμένη σε πολλές ακροαριστερές πολιτικές.
Εκτός από την υποστήριξη των χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους χειρουργικών επεμβάσεων τρανσέξουαλ για παράνομους αλλοδαπούς στη φυλακή, που έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου προεδρικού ντημπέητ, υποστήριξε επίσης μαζικές περικοπές στη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE), τον τερματισμό των κρατουμένων του ICE και την ιθαγένεια για 11 εκατομμύρια παράνομους. «Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω καταστήσει σαφές ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα πρέπει να χρησιμοποιούν το χρόνο και τους πόρους τους για να διατηρούν τις κοινότητες ασφαλείς, όχι να ενεργούν ως ομοσπονδιακοί πράκτορες μετανάστευσης», έγραψε σε ένα ερωτηματολόγιο της ACLU, το οποίο ρώτησε αν θα «δεσμευόταν να τερματίσει τη χρήση κρατουμένων ICE» το 2019.



Οι Γερμανοί κουράζονται όλο και περισσότερο να βλέπουν τη χώρα τους να κατακλύζεται από πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Η επιτυχία του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στις περιφερειακές εκλογές συσσώρευσε περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα - ένα ζήτημα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αποτελεί κορυφαία ανησυχία για τους ψηφοφόρους.
Οι νέοι συνοριακοί έλεγχοι της Γερμανίας και οι αυστηρότεροι νόμοι απέλασης έχουν επαινεθεί από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν, αλλά προκάλεσαν επικρίσεις από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Η προστασία των συνόρων έχει γίνει αρνητική λέξη τον τελευταίο καιρό, επειδή όλοι έπρεπε να αφήσουν τους μετανάστες να μπουν – όποιος τους σταματήσει είναι ο κακός», δήλωσε ο Ορμπάν στο ουγγρικό εθνικό ραδιόφωνο την Παρασκευή.



Οι έλεγχοι διαβατηρίων του Βερολίνου θα επιδεινώσουν μόνο τις σχέσεις με τη Βαρσοβία, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών
Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους είναι μια «μη φιλική πράξη» προς τη γειτονική Πολωνία που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, προειδοποίησε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα αρχίσει να ελέγχει τα διαβατήρια κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της με αρκετές χώρες της Ε.Ε. για τουλάχιστον έξι μήνες, αγνοώντας τη συμφωνία Σένγκεν. Το Βερολίνο δήλωσε ότι η απόφαση, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 16 Σεπτεμβρίου, ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί η «παράτυπη μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!