Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η ξαφνική ψύξη του Ατλαντικού Ωκεανού μπερδεύει τους επιστήμονες του κλίματος... Άρα γε, δεν άκουσαν ποτέ για το La Nina;









Τι συνέβη με την υπαρξιακή απειλή της «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής» που βράζει τον Ατλαντικό Ωκεανό;


Νέα δεδομένα από το NOAA δείχνουν ότι τα δροσερά νερά κατά μήκος του ισημερινού μπορεί να οδηγήσουν σε μια «ψυχρή φάση ενός φυσικού κλιματικού μοτίβου» γνωστή ως συμβάν Niña του Ατλαντικού. Αυτό έρχεται αφού αυτά τα νερά, τα οποία έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα φέτος, έχουν αρχίσει να ψύχονται γρήγορα.





Αυτό καταστρέφει το αφήγημα της κλιματικής καταστροφής που προώθησε ο Αλ Γκορ στο Νταβός νωρίτερα φέτος.





«Εάν αυτές οι ψυχρές συνθήκες επιμείνουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, μπορεί να κηρυχθεί ένα φαινόμενο γνωστό ως Atlantic Niña», έγραψε η NOAA σε πρόσφατη ενημέρωση.




Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στον Ατλαντικό Ωκεανό παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών ετών El Niño του 2023-24. 

Η ξαφνική ψύξη στον Ατλαντικό προκαλεί σύγχυση στους καταστροφείς του κλίματος, των οποίων πρωταρχικός στόχος είναι να ωθήσουν τον φόβο με την ελπίδα να πιέσουν τους νομοθέτες να απαγορεύσουν τα αέρια των αγελάδων και τους κινητήρες που καίνε βενζίνη, όλα για να εγκαινιάσουν μια «πράσινη» οικονομία. 

Οι δημοσιογράφοι που προωθούν τον κλιματικό φόβο όλο το εικοσιτετράωρο είναι δυνητικά τυφλωμένοι από τον ιό woke/climate mind που δεν έχει τις ρίζες του στην πραγματικότητα.


Γυρίζοντας πίσω στο La Niña.





Η NOAA πρόσθεσε: «Θα παρακολουθούμε αυτό το γεγονός τις επόμενες εβδομάδες και θα έχουμε μια επόμενη ανάρτηση αργότερα αυτό το μήνα που θα σας ενημερώνει εάν ένα Atlantic Niña αναπτύχθηκε πλήρως».

Δείτε τι λένε οι χρήστες "X"...




ΠΗΓΗ: Atlantic Ocean's Sudden Cooling Baffles Climate Scientists... Have They Ever Heard Of La Nina? | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι «εξαφάνισαν» δάσος στο Σούλι



Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας αυξάνεται αργά
Εδώ και αρκετό καιρό, η παγοκάλυψη στη Γροιλανδία αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύεται ανέφικτο για τους μετατροπείς του κλίματος. Αυτό δείχνουν νέες μελέτες και εμπειρίες, καθώς και τα σύνολα δεδομένων της Δανικής Πολικής Πύλης.



Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφαλίζει νέα υπεράκτια αιολική δυναμικότητα και πρόκειται να κοστίσει ακριβά στο κοινό
Ο έκτος γύρος κατανομής («AR6») της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για δημοπρασίες «ανανεώσιμης» ενέργειας πέτυχε ένα αποτέλεσμα ρεκόρ, εξασφαλίζοντας 9,6 γιγαβάτ «καθαρής» ενέργειας σε 131 έργα. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική μεταστροφή για τα υπεράκτια αιολικά έργα, για τα οποία δεν ανατέθηκαν συμβάσεις στον προηγούμενο γύρο δημοπρασιών.
Ωστόσο, έχει κόστος για τους καταναλωτές. Ένα κενό στις κρατικές συμβάσεις θα μπορούσε να κοστίσει στα νοικοκυριά έως και 180 εκατομμύρια λίρες ετησίως.



Η ποιότητα του αέρα στις ιταλικές πόλεις είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη
Μια νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος εξέτασε τη ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια σε 372 ευρωπαϊκές πόλεις. Μόνο 13 πόλεις, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, έχουν «καλή» ποιότητα αέρα. Οι πόλεις με τις χειρότερες επιδόσεις είναι η Slavonsky Brod στην Κροατία και η Nowi Sacz στην Πολωνία.



Η Σουηδία ανατρέπει τους κλιματικούς φόρους
Η συντηρητική κυβέρνηση της Σουηδίας αντιστρέφει τον κλιματικό φόρο για τις πτήσεις που εισήγαγαν οι προκάτοχοί της. Προηγουμένως, η τιμή του CO2 στο ντήζελ και τη βενζίνη είχε ήδη μειωθεί.



Νέα μελέτη: Η επιφανειακή θερμοκρασία των ωκεανών καθορίζει την περιεκτικότητα του αέρα σε CO2
Ένα νέο έγγραφο που μόλις δημοσιεύθηκε είναι καλά νέα για την ανθρωπότητα: η κινδυνολογία για το κλίμα είναι επιστημονικά αβάσιμη. Όλα τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για μεγάλες μπαταρίες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες μπορούν τώρα να διοχετευθούν στην υγεία, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την εξάλειψη της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!