Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ορκωμοσία εντάξεως Αλβανών στρατιωτών, στις ν α ζ ι σ τ ι κ έ ς δυνάμεις κατά τον Β’ Παγκ.Πόλεμο (Σπάνιο 'βίντεο')

'ΜΙΑ ΖΩΗ' ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ "ΚΟΛΛΗΤΟΙ" ΜΕ ΤΑ ..."Φ Ι Δ Ι Α" ....'ΜΙΑ ΖΩΗ'....


Ένα άγνωστο, μέχρι τώρα, βίντεο δημοσιεύτηκε από έναν Αλβανό ιστορικό, όπου παρουσιάζει την ορκωμοσία Αλβανών ως στρατιώτες των ναζιστικών Γερμανικών δυνάμεων στην Αλβανία την περίοδο 1943-1944.

Η ορκωμοσία λαμβάνει χώρα στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων, μπροστά στο κτίριο του Αλβανικού Φασιστικού Κόμματος όπου σήμερα στεγάζετε το Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Οι στρατιώτες φέρουν ιταλικές στολές και ιταλικό οπλισμό τον οποίο είχαν πάρει οι Γερμανοί από την σύμμαχο Ιταλία μετά την συνθηκολόγηση της το Σεπτέμβρη του 1943.

Συνολικά ο Αλβανικός στρατός που δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς αριθμούσε 4.800 στρατιώτες, οργανωμένους σε πέντε τάγματα με κύριο σκοπό την προστασία των οδικών αξόνων από τις επιθέσεις των παρτιζάνων και την επίβλεψη της παραθαλασσίας γραμμής.

Διοικητής της δύναμης αυτής είχε ορισθεί ένας πρώην στρατιωτικός του (εξόριστου που την "κοπάνησε" τότε μέσω Θεσσαλονίκης...) βασιλιά της Αλβανίας Ζώγκου, ενώ αρχηγός του επιτελείου ήταν ο Αυστριακός αξιωματικός Gustav Von Myrdacz πρώην σύμβουλος του βασιλιά.
Πηγή: Himara
&
https://averoph.wordpress.com/2018/05/15/%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8E/#more-104416
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!