Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Τι λένε οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δ. Αττικής για τη δυσοσμία σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, ΠέραμαΓια το θέμα ενημέρωσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης ΠεριβάλλοντοςΓια τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας που εμφανίζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δυτικής Αττικής Γιώργος Γαβρίλης και Γιάννης Βασιλείου, αντίστοιχα, με κοινή ανακοίνωση τους ενημερώνουν ότι «δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί η πηγή των δυσάρεστων οσμών».

Δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αυτών των περιοχών και γνωστοποιούν ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον «Δημόκριτο» προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη διερεύνηση του ζητήματος των οσμών».

Σημειώνουν επίσης ότι για το θέμα ενημέρωσαν (7/6/2017) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος προκειμένου να προβούν κατά προτεραιότητα στις απαραίτητες ενέργειες. Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τις 24/08/2017 συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο για να εντοπιστούν οι πηγές, να ταυτοποιηθούν οι ρύποι και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω της κινητοποίησης και παρέμβασης των υπηρεσιών του υπουργείου. Συνάντηση η οποία «μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να οριστεί και να πραγματοποιηθεί», όπως σημειώνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!