Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Για φαντάσου. Υπουργός Άμυνας Λιβάνου: «Απαχθέντες οι Έλληνες στρατιωτικοί». Στον Κοτζιά & Πάγκαλο να το πείς ...



Για στρατιωτικούς που έχουν απαχθεί  μίλησε ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Γιακούμπ Σαράφ, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα.  Ο κ. Σαράφ που επισκέπτεται τη χώρα μας, έκανε λόγο για «επιθετικές και πολεμικές ενέργειες» της Τουρκίας...


Που όπως υπογράμμισε δεν συμβάλλουν  στην προώθηση της ειρήνης ούτε της επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων. Τόνισε μάλιστα εμφατικά:  «Καλώ τους Τούρκους και την Τουρκική κυβέρνηση να στείλει ένα θετικό σημάδι απελευθερώνοντας τους απαχθέντες στρατιωτικούς.»  
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Γιακούμπ Σαράφ:  «Έρχομαι για να δηλώσω την ξεκάθαρη θέση μας να υποστηρίξουμε τον Ελληνικό Στρατό για την επαναφορά και την απελευθέρωση των απαχθέντων του αξιωματικού και υπαξιωματικού που απήχθησαν από τον Τουρκικό Στρατό. Αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προωθήσεις την ειρηνική επίλυση διαφορών. Οι δυο στρατιωτικοί εκτελούσαν τη δική τους αποστολή, πραγματοποιώντας περιπολία στη διασυνοριακή γραμμή. 
Τέτοιες επιθετικές, πολεμικές ενέργειες, δεν συμβάλλουν ούτε στην προώθηση της ειρήνης ούτε των εκκρεμών ζητημάτων. Στέκομαι σθεναρά στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού στρατού και καλώ για την απελευθέρωση των ελλήνων αξιωματικών ως ένα σημάδι ανοίγματος σε μια προσπάθεια ανακάλυψης νέων οδών συμφιλίωσης των εκκρεμών διαφορών. 
Δεν νομίζω ότι η παρατεινόμενη κράτηση των δυο αξιωματικών θα αλλάξει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση. Και καλώ τους Τούρκους και την Τουρκική κυβέρνηση να στείλει ένα θετικό σημάδι απελευθερώνοντας τους απαχθέντες στρατιωτικούς.»

[Πηγή]http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/05/blog-post_78.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!