Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκάνδαλο SIEMENS 2



Ο Δενδρινός κατηγορείται για απάτη σε συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου. Ο Δενδρινός ήταν ο πιο στενός και έμπιστος συνεργάτης του Χριστοφοράκου. Ήταν μέλος του ΔΣ της Siemens και επικεφαλής του τμήματος που χειριζόταν το C4I. Αρχικά ξεκίνησε ως ελεύθερος επαγγελματίας με συβάσεις έργου και αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα στα ψηλότερα κλιμάκια της εταιρείας.
Είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα στις χορηγίες και τα δώρα προς τρίτους. Ένα παράδειγμα ήταν οι 600 χιλ ευρώ που είχε χορηγήσει στον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Θεοδώρας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, μεταξύ 2004 – 2007.

Όταν Μπακογιάννη φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο με τη βοήθεια του Ζαγοριανού, ο Δενδρινός ανέλαβε τη διεύθυνση του τομέα επικοινωνιών στη Siemens. Χριστοφοράκος, Δενδρινός και Μπακογιάννη ήταν όλοι συμμαθητές και φίλοι στη Γερμανική Σχολή.
Μεγάλο θέμα είχε δημιουργηθεί μεταξύ της ανακρίτριας Μαρίας Νοκολακέα που και πάλι κωλυσιεργούσε και του αντιεισαγγελέα Στυλιανού Κωσταρέλλου. Σύμφωνα με το βούλευμα Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών έπρεπε να ελεγχθεί ποινικά ο Δενδρινός και εκπρόσωποι της SAIC διότι προκάλεσαν πολιτικά πρόσωπα να τελέσουν κακουργήματα της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Ποινική δίωξη είχε ασκηθεί στα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής του Συστήματος για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση.
Το Συμβούλιο πήρε σαφώς θέση υπερ του αντιεισαγγελέα. Ο Κωσταρέλλος αποφάνθηκε ότι τελέστηκε κακουργηματική απιστία από τους Πολύδωρα, Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη από όπου επήλθε ελάττωση της δημόσιας περιουσίας αλλά δεν μπορούν να κατηγορηθούν λόγω παραγραφής. Η Νικολακέα προσπαθούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.
Το Φεβρουάριο του 2015 είχε αυτοκτονήσει ο Χάιντς Γιοάχιμ Νόιμπεργκερ, Οικονομικός Διευθυντής και διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens για όλο το κόσμο. Πριν την ένταξή του στη Siemens τo 1989, ο Νοϊμπέργκερ είχε εργαστεί για την επενδυτική τράπεζα «JP Morgan».
Η Κατερίνα Τσακάλου, διευθύντρια του γραφείου του Χριστοφοράκου είχε καταγγείλει βίαιο ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι της. Τον Ιούνιο του 2012 είχαν κλαπεί φορητός υπολογιστής, Tablet και κάρτες μνήμης από το αυτοκίνητο του Κλάδη – Διευθυντή Μηχανογράφησης. Ο υπολογιστής ήταν ολοϊδιος με αυτόν που είχε δώσει τον Φεβρουαριο του 2005 δώρο η Siemens στη Μπακογιάννη. Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις εκλογές που έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς.
Ο Ηλίας Γεωργίου ήταν Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens και ο Χρήστος Καραβέλας υφιστάμενός του, υπεύθυνος του Οικονομικού Τομέα. Ο Dombek ήταν Γενικός Διευθυντής και προϊστάμενος του Γεωργίου. Ο Χριστοφοράκος αντικατέστησε τον Dombek και το 1998 στη θέση του Γεωργίου έβαλε τον Πρόδρομο Μαυρίδη. Ο Γεωργίου παρέμεινε άτυπος σύμβουλος για μεγάλο διάστημα. Dombek και Γεωργίου είχαν υπογράψει τη Σύμβαση 8002. 
Η σύμβαση ξεκίνησε το 1992 και ολοκληρώθηκε το 1997. Υπεύθυνος του τμήματος για τη σύμβαση ήταν ο Σέκερης. Με τη σύμβαση 1,2 εκατ. αναλογικές παροχές θα αντικαθίσταντο από ψηφιακές. O Γεωργίου είχε διαχειριστεί όλες τις μεγάλες συμβάσεις με τον ΟΤΕ, τη περίοδο 1981-1998.
Ο Γεωργίου φαίνεται μεταξύ άλλων να γνωρίζει μυστικά που καίνε Ανδρέα Παπανδρέου, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Τρύφωνα Αποστολόπουλο, Μπατατούδη και Παύλο Νικολαΐδη. Ο τελευταίος ήταν διευθυντικό στέλεχος της Siemens και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γεωργίου μαζί με τον Αποστολόπουλο είχαν την Plexus που ενεπλάκει στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Η αδελφή εταιρεία της Plexus Vega είχε εμπλοκή και στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Γεωργίου είναι προσωπικός φίλος του Πλεύρη που ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Καρατζαφέρη. Γεωργίου, Καραβέλας και Πλεύρης είναι μανιώδεις σκακιστές.

Ο Γεωργίου είχε συμμετοχή στην εταιρεία Telepassport από όπου πέρασαν πολλά ονόματα του σκανδάλου της Siemens. Η TELEPASSPORT είναι η εταιρεία του Σκαρπέλη που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ. Μέλος του ΔΣ είναι ο Ιωάννης Μιχ. Γιακουμάτος,  συνέταιρος του κ. Σίμου Σιμούδη, που με τη σειρά του είναι  συνέταιρος του Αθανασίου Κατσίκα της MEGA TRUST.
Ο Κάτσικας συνδέεται με πολλά πρόσωπα, ανάμεσα τους και με τον Αγραφιώτη, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Τσοχατζόπουλου. Η ιστορία της Siemens εξαπλώνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φτάνει ακόμη και μέχρι την Νιγηρία. Ο Γεωργίου έχει φυλακιστεί δύο φορές. Είναι φίλος και συμφοιτητής με το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ Δημήτρη Νέγρη. Στο λογαριασμό της ερωμένης του Νέγρη διακινούνταν απο τη Siemens τεράστια ποσά. 
Ο Χρήστος Καραβέλας ως Οικονομικός Διευθυντής διαχειριζόταν τα μαύρα κονδύλια της Siemens τη δεκαετία ’90 με επίγνωση των Γεωργίου και Dombek. Φυγαδεύθηκε μαζί με τον Χριστοφοράκο  και αρχικά υπήρχει η αντίληψη ότι ήταν στην Ουρουγουάη καθώς είχε αγοράσει πολυτελές διαμέρισμα 500 χιλ δολαρίων και είχε ιδρύσει δύο εταιρείες. Πριν τη «φερόμενη» φυγάδευση του είχε συναντηθεί με 4-5 πολιτικά πρόσωπα και τους είχε ζητήσει να επέμβουν υπερ του στη Δικαιοσύνη. Του άρεσε η πολυτέλεια. Με τον Χριστοφοράκο δεν είχε καλές θέσεις γιατί ο Χριστοφοράκος ήταν αυτός που τον έδιωξε.


Χρησιμοποίησε ένα νομικό σύμβουλο ειδικό σε φορολογικά και ένα χρηματιστή για να βγάλει 14,5 εκατ. ευρώ μέσω αρχικά της HSBC και στη συνέχεια ελληνικής τράπεζας που ενημέρωσε την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα χρήματα ήταν στον αέρα για αρκετές ημέρες και βρέθηκε τελικά λύση μέσω offshore που δημιουργήθηκαν. Μια άποψη υποστηρίζει ότι εφυγε ακτοπλοϊκά μέσω Πατρών.


Είχε το ελευθέρας στο Τμήμα Προμηθειών του ΟΤΕ και πλήρωνε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ μέχρι συνδικαλιστές και υπαλλήλους. Είχε στη μισθοδοσία πολλούς βουλευτές και πολιτικούς. Σύμφωνα με ιδιόχειρο σημείωμα του Καραβέλα που συνέταξε τον Ιανουάριο του 1998, τουλάχιστον 32 εκατ ευρώ διατέθηκαν για μίζες σχετικά με τη σύμβαση 8002.
Γεωργίου Καραβέλας και Dombek ήταν αυτοί που γνώριζαν ποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα πήραν τις μίζες. Από τις έρευνες στη Γερμανία φαίνεται ότι έχουν χρηματίσει τουλάχιστον πέντε πολιτικούς. Συνήθως τα χρήματα δινόντουσαν σε βαλίτσες ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε έμβασμα.
Το 2008, όταν αντελήφθη ότι ο κλοιός των αρχών στένευε, άρχισε να απειλεί με αποκαλύψεις. Μαζί με τους συμβούλους του θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι ανάλογο με την υπόθεση ΑΓΕΤ – Καλτσεστρούτσι λόγω της επερχόμενης παραγραφής και της εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Είχε έρθει σε επαφή με τον οικονομικό διευθυντή Ράινερ Νίντλε για να δοθούν χέρι με χέρι αποδεικτικά στοιχεία χρηματισμού ελλήνων πολιτικών.
Άλλαξαν τα σχέδια όταν ο Άρειος Πάγος με απόφαση για την υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών της εταιρείας ΔΕΚΑ ΑΕ διαχώρισε τη τύχη πολιτικών και ιδιωτών.  
Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι αρχές της Ουρουγουάης είχαν δεσμεύσει αμέσως τα περιουσιακά στοιχεία του. Πάραυτα ουδέποτε βρέθηκε από την Ιντερπολ και την Υπηρεσία ξεπλύματος μαύρου χρήματος της Ουρουγουάης. Σύμφωνα με μάρτυρες τον Δεκέμβριο του 2015 εθεάθη έξω από το Μόναχο.
Το Νοέμβριο του 2015 βρέθηκε στο εδώλιο η σύζυγος του Μάρθα που έχει επίσης απαγόρευση εξόδου. Έχει αδυναμία στα ακίνητα και αυτό τον πρόδωσε. Έβγαλε φωτοτυπίες σε κατάστημα φωτοτυπιών στο Μόναχο, την ίδια εποχή που η οικογένεια του προσπαθούσε να νοικιάσει πολυτελή ακίνητα στη Πάρο.
Πιστεύεται ότι αυτός διοχέτεσε τη πληροφορία για διαφυγή στην Ουρουγουάη. Έγκυρες πηγές λένε ότι αρχικά φιλοξενήθηκε σε σπίτι στα Βριλήσια και στη συνέχεια κινούνταν μεταξύ Αττικής, Αντίπαρου και Ηρακλείου Κρήτης όπου διέμενε σε ξενοδοχείο φίλου του. Είχα μάλιστα βρεθεί και στη Ρόδο. Η σύζυγος του προφυλακίστηκε και όταν αποφυλακίστηκε ο Καραβέλας άρχισε τα ταξίδια στην Ευρώπη. Από τους ελβετικούς λογαριασμούς του είχαν φύγει 20 εκατ. Ευρώ. Είχε ραντεβού με το νομικό του επιτελείο στο Μόντε Κάρλο. 
Ο Χριστοφοράκος είχε δηλώσει ότι του λείπουν οι φίλοι του, οι Κυριακές στο Καραϊσκάκη και το Αιγαίο. Όνειρο του είναι να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα.

[Πηγή]http://pragmatika.greactiv.eu
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!