Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

«Κραυγαλέα πρόκληση»: Η Κίνα αντεπιτίθεται, αφού ο Μπάιντεν χαρακτηρίζει τόν Σί ως δικτάτορα!



Την Τετάρτη, η Κίνα αντεπιτέθηκε (https://www.reuters.com/world/biden-calls-chinese-president-xi-dictator-2023-06-21/) στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ως δικτάτορα. 

Η χρονική στιγμή των παρατηρήσεων του Μπάιντεν το βράδυ της Τρίτης, που εκδόθηκαν σε έναν έρανο, ήταν ιδιαίτερα αμήχανη, δεδομένου ότι είχε μόλις στείλει τον υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν για διήμερη επίσκεψη στην Κίνα, όπου συναντήθηκε με τον Σι.


"Αυτό είναι μια μεγάλη ντροπή για τους δικτάτορες. Όταν δεν ήξεραν τι συνέβη", είπε ο Μπάιντεν μιλώντας για τις πρόσφατες εντάσεις στην εκδήλωση στην Καλιφόρνια και ενώ αναφέρθηκε στην κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ειρωνεία, προφανώς αν και μάλλον το αγνοεί ο Μπάιντεν, είναι ότι το ταξείδι του Μπλίνκεν ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τις περίπλοκες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και με ένα μόνο σχόλιο «δικτάτορα» του Μπάιντεν αυτές οι προσπάθειες πιθανότατα δεν κατέληξαν πουθενά.


METAΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.zerohedge.com/geopolitical/blatant-provocation-china-lashes-back-after-biden-labels-xi-dictator


1 σχόλιο:

  1. Επικεφαλής του ΔΝΤ: Ετοιμάζουμε ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα
    https://enromiosini.gr/arthrografia/epikefalis-toy-dnt-etoimazoyme/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!