Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ σωβινιστικοί κύκλοι στήν Δ. Θράκη! - Σε ανοικτή επιστολή αναφέρουν ”Είμαστε ....Τούρκοι μουσουλμάνοι κ. Μητσοτάκη”!!! ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ από παραδοσιακά ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΟΥΣ & ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ!!!! / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Συνεχίζουν το κρεσέντο των προκλήσεων οι Τούρκοι με στόχο τώρα τη μουσουλμανική μειονότητα που επιθυμεί να ονομάζεται “τουρκική” παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάννης.


Σε ανοικτή επιστολή προς τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει μειονοτική εφημερίδα:

“Κύριε Μητσοτάκη! Δεν είμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Είμαστε μουσουλμάνοι Τούρκοι! Κύριε Μητσοτάκη!

Για παρέμβαση στις εκλογές κατηγόρησε το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», υποστήριξε ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή παρενέβη υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΙΡΙΖΑ Οζγκούρ Φερχάτ στην Ροδόπη.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, που δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με αυτό, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως «Έλληνες Μουσουλμάνους», αποδίδοντας μια πλασματική ταυτότητα.

Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μιτσοτάκης ανέφερε: «Υπήρξε πράγματι μια σαφής παρέμβαση από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Ροδόπη υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψηφίου (Οζγκούρ Φερχάτ). Και αυτό είναι πρόβλημα. Εφόσον είναι εταίρος στην ανάμειξη άλλου κράτους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, είναι ένα θέμα που πρέπει να αφορά πρωτίστως το κόμμα που το εξέλεξε. Και προσέξτε, δεν μιλάω για όλους τους βουλευτές της μειονότητας ή για ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα.

Άλλωστε, στήριξα τη θρησκευτική μειονότητα, ακολουθώντας τα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που προώθησε την ισότητα ενώπιον του νόμου». Χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του κατηγόρησε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μητσοτάκης είπε, «Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους χριστιανούς συμπατριώτες τους και κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για αυτό. Κάποιοι όμως θέλουν να τα δουν ως μοχλό για να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, ορισμένα κόμματα θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους». είπε.

Εδώ θυμίζουμε για άλλη μια φορά στον κύριο Μητσοτάκη, τον ιδιοκτήτη αυτών των λέξεων!
Δεν είμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είναι Έλληνες και μουσουλμάνοι, αλλά δεν είμαστε εμείς.

Εδώ δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλωστε υπάρχει ένα ρητό στην Ελλάδα που είναι αρκετά διαδεδομένο και έγκυρο. Εξαρτάται και από την Εκκλησία. «Έλληνας δεν γίνεσαι, Έλληνας γεννιέσαι».

Αφού γεννηθήκαμε Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, δεν μπορούμε να είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε Έλληνες έτσι κι αλλιώς.

Είμαστε πολίτες της Ελλάδας. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας. Η θρησκεία μας είναι το Ισλάμ και η φυλή μας η Τουρκική. Η θρησκεία των μελών μιας Μειονότητας που ζουν στη Δυτική Θράκη για αιώνες είναι το Ισλάμ και η φυλή τους είναι Τούρκοι, γιοι Τούρκων! Ούτε ένας νόμος, ούτε μια πένα και νοοτροπία δεν μπορούν ποτέ να αλλάξουν αυτό το γεγονός! Θα το δεχτείς! Θα το δεχτείς! Διαφορετικά, δεν μπορείς ποτέ να μιλάς για πολιτισμό, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Γιατί δεν αποδέχεστε την τουρκικότητα των ανθρώπων που ζουν στην Ήπειρο, των Ελλήνων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, των Ελλήνων που ζουν στη Δυτική Θράκη;

Απλώς προσπαθείς να ξεπεράσεις την θρησκευτική ταυτότητα. Με αυτή τη νοοτροπία, αυτή η χώρα δεν μπορεί ποτέ να είναι στην τάξη μιας δημοκρατικής χώρας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα είναι ένα σύστημα που τροφοδοτεί τις διακρίσεις που είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει. Άλλαξε κ. Μητσοτάκη! Είναι μια ευκαιρία και μιλάς για συνεχή αλλαγή. Είτε αλλάξτε, είτε σταματήστε να συνδέετε τη Μειονότητα με την αναζήτηση ταυτότητας! Τούρκοι γεννηθήκαμε! Και Τούρκοι θα Πεθάνουμε!”, καταλήγει η επιστολή.

Τι επιδιώκουν οι εθνικιστές Τούρκοι ειδικά μετά την επανεκλογή Ερντογάν:

Η "τουρκοποίηση" της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της, εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους.

Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα από την ελληνική ηγεσία.

Λάθη διαρκείας, εγκατάλειψη του πεδίου στο τουρκικό Προξενείο και στους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους στην Θράκη, θα επιτρέψουν περαιτέρω τουρκική διείσδυση στην ευαίσθητη αυτή ελληνική περιοχή.

Το δόγμα όλων αυτών “φίλων” της Τουρκίας είναι ιδιαιτέρως επιθετική και είχε ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ καταβάλει πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την “κοσοβοποίηση” της Δυτικής Θράκης.

Οι Οθωμανοί Τούρκοι, δεν αλλάζουν όσες χιλιετίες και αν περάσουν, για αυτό το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξοπλιζόμαστε και να αναμένουμε να "απαντήσουμε" όταν προκληθούμε, αφού η εθνική άμυνα είναι ο μοναδικός αυτοσκοπός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κάθε ηγεσίας τους.   

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7172667_prokaloyn-ethnikistikoi-kykloi-stin-d-thraki-se-anoikti

2 σχόλια:

  1. Κοιτα χαρά που ανήκουν στην πιο εγκληματική συμμορία που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.....
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!