Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Στήν ΟΛΕΘΡΙΑ πορεία πρός τόν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρώην αξιωματικός πληροφοριών των πεζοναυτών, λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «υπερθεματίζει» την ικανότητα των όπλων της καί πουλάει τήν αντίληψη, ότι η Αμερική είναι ....αήττητη! ( Είναι; )

 


Καθώς τα πολεμικά παιχνίδια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη στον ουρανό πάνω από τη Γερμανία σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί από την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1949, ένας καλά τοποθετημένος αναλυτής λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας λέει ΨΕΜΜΑΤΑ εδώ και χρόνια για την αποτελεσματικότητα του συστήματος Patriot και άλλων όπλων...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τις επόμενες δύο εβδομάδες για να πραγματοποιήσουν μαζικά πολεμικά παιχνίδια πάνω από τον ουρανό της Ευρώπης που έχουν ως στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στη Ρωσσία.

Ωστόσο, άρα γε, η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία; Ας το αναλύσουμε και ας το δούμε από μια πλευρά της ιστορίας που είναι απίθανο να σας την παρουσιάσουν τα εταιρικά mainstream μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η άσκηση έχει ονομαστεί "Air Defender 23" (https://www.dw.com/en/nato-air-defender-23-is-its-biggest-exercise-ever/a-65872291). Ξεκινά σήμερα, 14 Ιουνίου, ως η μεγαλύτερη άσκηση αεροπορικής ανάπτυξης στην ιστορία του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία θα χρησιμεύσει ως κόμβος υποδοχής και υλικοτεχνικής υποστήριξης. 

Τρεις ζώνες πτήσεων θα κλείσουν προσωρινά για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία πάνω από τη Γερμανία και οι αρχές προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πολιτικές πτήσεις.

Από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου, έως και 250 αεροσκάφη θα σταθμεύουν σε έξι στρατιωτικές βάσεις, με 25 χώρες να συμμετέχουν. Μόνο οι ΗΠΑ στέλνουν 100 αεροσκάφη πέρα από τον Ατλαντικό.

Αυτή η άσκηση «εκπαίδευσης» είναι τόσο έντονη, που ορισμένοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ακόμη και για τον κίνδυνο ότι θα μπορούσε πραγματικά να συνιστά κάλυψη για μια αιφνιδιαστική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσσία και την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μας οδηγήσουν σε αυτό το μονοπάτι, ένας τέτοιος πόλεμος πιθανότατα θα κλιμακωθεί σε πυρηνικές ανταλλαγές. Αλλά ακόμη και ένας συμβατικός πόλεμος με τη Ρωσσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική ζημιά σε μεγάλες πόλεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, οι οποίες θα γίνουν εύκολοι στόχοι για μη πυρηνικούς υπερηχητικούς πυραύλους - αυτοί είναι εξαιρετικά γρήγοροι πύραυλοι που το αμερικανικό σύστημα Patriot φαίνεται ανήμπορο να υπερασπιστεί.

Ακούγοντας τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών των πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter να το λέει, μεγάλο μέρος της δυτικής στρατιωτικής δύναμης βασίζεται στην αντίληψη και όχι σε σενάρια πραγματικού πολέμου

Ο Ritter λέει ότι η Ρωσσία, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνεται περισσότερο στο να διασφαλίσει ότι το στρατιωτικό υλικό της λειτουργεί και λειτουργεί με συνέπεια, παρά στην προσπάθεια να θαμπώσει τον κόσμο με μια λαμπερή εκστρατεία δημοσίων σχέσεων.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ για το πόσο ακριβής είναι η εκτίμηση του Ritter. Δεν τον ξέρω. Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να του δώσετε μια πλήρη ακρόαση και να αποφασίσετε μόνοι σας. 

Έχει πραγματική στρατιωτική εμπειρία στο Ιράκ και έχει επιθεωρήσει τα όπλα για τα οποία μιλά από κοντά και προσωπικά. 

Έχει κάποιο μυστικό κίνητρο να μας πει ψέμματα; Δεν ξέρω. Και ο χρόνος θα δείξει αν η προοπτική του είναι η σωστή ή όχι, αλλά και πάλι, νομίζω ότι θα ήταν ανόητο να τον ξεγράψουμε χωρίς καν να τον ακούσουμε πλήρως.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot είναι ένα όπλο στο οποίο επικεντρώνεται ο Ritter σε μια συνέντευξη (https://www.youtube.com/watch?v=xGgd9t1oavUπου μεταδόθηκε ζωντανά σήμερα, 14 Ιουνίου, στο YouTube. 

Εάν η αλήθεια για τις δυνατότητες των ΗΠΑ βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ αυτού που μας λέει ο Ritter και αυτού που μας λένε διεφθαρμένοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ όπως ο στρατηγός Mark Milley και ο Lloyd Austin, κάτι που υποψιάζομαι ότι μπορεί να συμβαίνει, τότε η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο ανίκητη όσο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν οδηγηθεί να πιστεύουν.

Ο Ritter λέει ότι πολλά από τα οπλικά συστήματα στο δυτικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ είναι «υπερβολικά» και «δεν λειτουργούν», τουλάχιστον όχι όπως διαφημίζονται στα επιδέξια προπαγανδιστικά βίντεο που δημοσιεύουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ή ακόμα και όπως φαίνονται στους ουρανούς κατά τη διάρκεια των περίφημων στρατιωτικών ασκήσεών τους. ΓΙΑΤΙΔίνει μια ενδιαφέρουσα απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

«Επειδή δημιουργήθηκαν από εγκληματίες», λέει. Στη συνέχεια εξηγεί πώς λειτουργεί η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, με τους εργολάβους να βγάζουν όπλα που μεγιστοποιούν τα κέρδη αντί να επικεντρώνονται στη λειτουργικότητα κατά τη διάρκεια πραγματικών στρατιωτικών σεναρίων εναντίον μιας άλλης υπερδύναμης όπως η Ρωσσία ή η Κίνα.

«Οι Ρώσσοι, τα οπλικά τους συστήματα μπορεί να μην φαίνονται τόσο cool ή τόσο down-draft αλλά λειτουργούν», είπε.

Το σύστημα Patriot, για παράδειγμα, είναι «γεμάτο με δυσλειτουργίες στο ραντάρ του. Είναι ένα προβληματικό σύστημα, στην καλύτερη περίπτωση», είπε, ειδικά όταν εκτελείται σε λειτουργία πλήρους αυτοματοποίησης.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, είπε ότι πρέπει να λειτουργεί σε χειροκίνητη λειτουργία, αλλά αυτό απαιτεί αρκετούς χειριστές ανά μονάδα για να λάβουν μήνες εκπαίδευσης.

Εάν λειτουργεί το σύστημα σε πλήρη αυτόματη λειτουργία, κάτι για το οποίο οι Ουκρανοί έχουν εκπαιδευτεί, μπορεί να χρειαστούν έως και έξι ή επτά πύραυλοι για να χτυπήσουν έναν εχθρικό πύραυλο και να τον χτυπήσουν από τον ουρανό. «Αυτό δεν είναι βιώσιμο», δήλωσε ο Ritter, ο οποίος αναλύει λεπτομερώς πώς σχεδιάζονται αυτά τα συστήματα και πώς δεν είναι πολύ ανώτερα από τα ρωσικά αντιόπλα, τουλάχιστον όχι σε ένα πραγματικό σενάριο για το πώς διεξάγονται οι πόλεμοι.

(βίντεο: Scott Ritter - Ενημέρωση της τελευταίας επίθεσης της Ρωσσίας, https://youtu.be/xGgd9t1oavU)

Μπορούμε να διαφωνήσουμε για το πόση αξιοπιστία πρέπει να αποδοθεί στην ανάλυση του Ritter, αλλά η ουσία βρίσκεται εδώ: Ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια δύναμη όπως η Ρωσσία ή ακόμα και η Κίνα. 

Αν κοιτάξετε όλους τους πολέμους στους οποίους έχουμε εμπλακεί από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όλοι ήταν εναντίον χωρών που έχουν ελάχιστη, ή καθόλου πραγματική αεροπορία

Το Ιράκ είχε πυραύλους SCUD, αλλά τίποτα σαν αυτό που διαθέτει η Ρωσσία όσον αφορά τους αριθμούς και τις δυνατότητες. 

Δεν έχουμε δει ποτέ πόλεμο εναντίον μιας χώρας με αεροπορία συγκρίσιμη με τη δική μας, οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους, χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, όλα υποστηριζόμενα από τη δική της αμυντική βιομηχανία ικανή να παράγει ατελείωτα πυρομαχικά.

Άρα γε, μας έχουν πει ψέμματα μια διαδοχή προέδρων των ΗΠΑ, πηγαίνοντας πίσω στις πρώτες ημέρες του Ψυχρού Πολέμου; Έχει δώσει η κυβέρνησή μας, σε συνδυασμό με τα διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης, σε εμάς τους Αμερικανούς μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και αήττητου

Παρακαλώ ακούστε αυτόν τον άνθρωπο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. 

Μοιραστείτε με άλλους αν τον βρείτε αξιόπιστο. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας να συνεχίσει να κλιμακώνει αυτή τη σύγκρουση και να μας οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://leohohmann.com/2023/06/14/in-run-up-to-ww-iii-former-marine-intel-officer-says-u-s-government-overhypes-its-weapons-capability-and-sells-a-perception-of-american-invincibility/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!