Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, Α Ρ Ν Ε Ι Τ Α Ι ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΣΕ ΕΠΙΖΩΝΤΑ Μ Ω Ρ Α ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

 


της Cassy Fiano-Chesser

18 Ιουνίου 2023, 01:41μμ

Η κύρια ιατρική ομάδα πίεσης του έθνους, απέρριψε ένα ψήφισμα που έλεγε, ότι τα επιζώντα μωρά μιας άμβλωσης θα πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη μετά από μια αποτυχημένη άμβλωση.



Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (AMA) πραγματοποίησε πρόσφατα μια συνάντηση στο Σικάγο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δρ Thomas Eppes - ο οποίος προσδιορίζεται ως «υπέρ της επιλογής» - εισήγαγε ένα ψήφισμα που ζητά το «υψηλότερο επίπεδο νεογνικής φροντίδας» για τα επιζώντα μωρά μιας άμβλωσης, εάν γεννηθεί ζωντανό μετά από απόπειρα άμβλωσης σε βιώσιμη ηλικία κύησης, συνήθως περίπου στις 22 εβδομάδες. Ωστόσο, το ψήφισμα απορρίφθηκε κατηγορηματικά με ψήφους 476-106 (https://www.medpagetoday.com/meetingcoverage/ama/104979).

"Η πολιτική μας θα πρέπει να βασίζεται στην επιστήμη, θα πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα και θα πρέπει να βασίζεται στα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία που τιμούν και υποστηρίζουν την αξία της σχέσης ασθενούς-ιατρού και την απόχρωση και την πολυπλοκότητα της ιατρικής περίθαλψης", δήλωσε η Δρ Kavita Arora, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), η οποία μίλησε εκ μέρους του συμβουλίου του τμήματος ACOG και των εταιρειών ειδικότητας και υπηρεσιών, είπε στη συνάντηση. «Δεν είναι μια ενιαία προσέγγιση και δεν πρέπει να βασίζεται σε παραπληροφόρηση. Σας καλώ θερμά να αντιταχθείτε».

Ο Eppes υποστήριξε επίσης υπέρ του ψηφίσματός του, επιμένοντας ότι ο στόχος δεν ήταν να τιμωρηθεί μια γυναίκα επειδή υποβλήθηκε σε άμβλωση ή να υποδειχθεί ότι η άμβλωση δεν πρέπει να είναι νόμιμη.

 

«Αυτή η θέση δεν είναι για να υποστηρίξει το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει», είπε. «Η απόφαση για έκτρωση εξακολουθεί να είναι μεταξύ του ασθενούς και του γιατρού. Δεν συνεπάγεται την ευθύνη της γυναίκας για την εμβρυϊκή ζωή, αλλά αυτή η απόφαση θέτει το βάρος της φροντίδας στον γιατρό, ο οποίος τώρα πρέπει να φροντίσει δύο ασθενείς μόλις το έμβρυο είναι βιώσιμο».

Οι υποστηρικτές των αμβλώσεων συχνά υποστηρίζουν ότι τα επιζώντα μωρά μιας άμβλωσης 
δεν υπάρχουν (https://www.liveaction.org/news/abortion-survivors-not-pro-life-myth/), αλλά τα στοιχεία δείχνουν διαφορετικά. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι (https://www.liveaction.org/news/babies-born-alive-abortions-continue/), κατά τη διάρκεια 12 ετών, περισσότερα από 100 βρέφη αναφέρθηκαν ότι επέζησαν για τουλάχιστον μικρό χρονικό διάστημα μετά τις αμβλώσεις. Μια πρόσφατη έκθεση της Μινεσότα για τις αμβλώσεις, για παράδειγμα, αποκάλυψε ότι πέντε παιδιά γεννήθηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια αμβλώσεων (https://www.liveaction.org/news/minnesota-babies-born-alive-abortion/) σε αυτήν την πολιτεία μόνο το 2021. Επιπλέον, κανένα από αυτά δεν έλαβε ιατρική περίθαλψη - με άλλα λόγια, ...αφέθηκαν να πεθάνουν

Μια άλλη έκθεση (https://www.liveaction.org/news/five-state-reports-one-hundred-born-alive-abortion/) διαπίστωσε ότι πάνω από 100 μωρά γεννήθηκαν ζωντανά μετά από αμβλώσεις σε μόλις πέντε πολιτείες σε διάστημα περίπου 10 ετών.

Η άμβλωση, η σκόπιμη αφαίρεση της ζωής ενός αγέννητου παιδιού, δεν είναι ποτέ αποδεκτή - αλλά η περαιτέρω άρνηση της ιατρικής περίθαλψης ενός επιζώντος παιδιού από την άμβλωση, δεν είναι μια πρακτική «βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία» που τιμά την επιστήμη. 

Η παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ένα παιδί που επιβιώνει μιας άμβλωσης θα πρέπει να είναι μια απαράδεκτη πρακτική χωρίς καμμία απολύτως διαμάχη... 

Και ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς οργανισμούς της χώρας θα όφειλει να το υποστηρίξει αυτό.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.liveaction.org/news/top-medical-group-denies-care-abortion-survivors/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!