Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Το Μακεδονικό Ζήτημα, υπό τό πρίσμα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας υποτελείας καί της πολιτικής μας ε θ ε λ ο δ ο υ λ ε ί α ς!!!!!

Α Ξ Ι Ζ Ε Ι !

Ο Διδάκτωρ Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας συζητά στο GRDiscovery με την ομότιμη καθηγήτρια και πρώην πρύτανι του ΠΑ.ΜΑΚ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, με θέμα «Το Μακεδονικό Ζήτημα υπό το πρίσμα της εθνικής μας υποτέλειας και της πολιτικής μας εθελοδουλείας».


Μία εκτενής συζήτηση για το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας και την προδοσία που ζούμε εδώ και δεκαετίες με αποκορύφωμα την ελεεινή συμφωνία  των Πρεσπών και τις τελευταίες της παρενέργειες. 

Και μία συζήτηση βέβαια στην οποία υπεισέρχονται μοιραία και αναφορές σε άλλα σοβαρά εθνικά θέματα, όπως οι επικείμενες Πρέσπες του Αιγαίου, η Θράκη, οι σχέσεις μας με τη Ρωσία κλπ. 

Ακούστε την ολόκληρη πιο κάτω:

2 σχόλια:

  1. …. ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΙ ΣΛΑΥΪΚΕΣ ΟΡΔΕΣ , ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΡΟΣΕΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΓΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΩΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ . ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΛΑΥΪΚΟ ΧΕΡΙ ΑΠΛΩΝΟΤΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΡΦΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ Ο ΤΣΙΜΙΣΚΗΣ, Ο ΦΩΚΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ.
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΝΑ ΤΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΣΛΑΥΪΚΟ ΘΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥ ΦΩΛΙΑ , ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ… ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ` ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….

    ( ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1948, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΙΛΗΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ήταν εξαιρετική επιλογή τό κείμενο του Στρατή Μυριβίλη γιά τό Μακεδονικό ζήτημα, μία πέννα ιδιαιτέρως αιχμηρή καί διεισδυτική!
      Θερμές ευχαριστίες αγαπητέ ΑΝΝΙΚΕΡΙ.
      (Αλήθεια τί μοναδική φράση, "...νά ξαποστείλουν τό σλαυϊκό θεριό στήν αρχαία του φωλιά, στίς στέππες..."!)

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!