Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Έρχεται η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΣ στήν Κύπρο! Πώς θά λειτουργεί..../ Β Ι Ν Τ Ε Ο


Τέλη Ιουνίου έρχεται για να μας λύσει τα χέρια η ηλεκτρονική ταυτότητα και υπογραφή στην Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας ανέφερε ότι είναι έτοιμο το εθνικό σχέδιο του Υφυπουργείου Καινοτομίας για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και της ηλεκτρονικής υπογραφής, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του πολίτη και τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών.


Όπως ανέφερε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ο πάροχος είναι η JCC Payment Services και ο πολίτης μπορεί ανά πάσα στιγμή είτε ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως να αιτηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα και υπογραφή.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής προς τον κόσμο. Η JCC έχει ένα κόστος γύρω στα 50 ευρώ για τρία έτη, αλλά έχω ζητήσει αυτό το κόστος να το επωμισθεί η Κυβέρνηση», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας δώσει πρόσβαση σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες. Αναμένεται να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των Κυπρίων, ειδικά όσων συμπληρώνουν αιτήσεις για επιδόματα.

https://www.sigmalive.com/news/local/1111336/erxetai-i-ilektroniki-taftotita-stin-kypro-pos-tha-leitourgei-vinteo?fbclid=IwAR1EbzktQ4ULSw0mpjQI4WcIpIEHpGLIVdKs6PkyrE4zn5M7gfv4F9J79u8

Διαβάστε επίσης: Λοϊζίδης: Μαγείρεμα αριθμών στις απελάσεις- Οι συμβασιούχοι γυρίζουν στα χωριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!