Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Οι Γερμανοί είναι ε ξ ο ρ γ ι σ μ έ ν ο ι μέ τήν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των λεβήτων πετρελαίου καί φυσικού αερίου της χώρας

 


Από την Irina Slav - 26 Μαΐου 2023, 1: 32 π.μ. CDT

 

Οι Γερμανοί επικρίνουν το σχέδιο της κυβέρνησης να απαγορεύσει τους λέβητες πετρελαίου και φυσικού αερίου (!) και να τους αντικαταστήσει με αντλίες θερμότητας, υποστηρίζοντας, ότι συμβαίνει πολύ γρήγορα και θα κοστίσει πολλά χρήματα.


Η Γερμανία θέλει να γίνει καθαρό μηδέν μέχρι το 2045. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απαγορεύσει (https://www.reuters.com/business/energy/german-cabinet-approves-bill-phase-out-oil-gas-heating-systems-2023-04-19/#:~:text=BERLIN%2C%20April%2019%20(Reuters),be%20costly%20for%20poorer%20households.) τους λέβητες που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους να στραφούν σε αντλίες θερμότητας ως τη μόνη αρκετά πράσινη επιλογή για άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεθέρμανση.

Το κόστος της απαγόρευσης εκτιμάται σε πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ, ή 10 δισεκατομμύρια δολλάρια, ετησίως μέχρι το 2028. 

Μετά από αυτό, σύμφωνα με την κυβέρνηση Scholz, το κόστος θα μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ χάρη στην αύξηση της παραγωγής αντλιών θερμότητας και την κλιμάκωση της αιολικής και ηλιακής χωρητικότητας.

Η κυβέρνηση προσφέρει οικονομική βοήθεια στα νοικοκυριά, ύψους 30% του κόστους της αλλαγής, αλλά οι Γερμανοί δεν φαίνεται να δελεάζονται ιδιαίτερα από αυτή την προσφορά.

«Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι», δήλωσε (https://www.ft.com/content/21beeb8d-08de-46db-97c4-a976d3f0b90c) στους Financial Times η Petra Uertz της Ένωσης Οικιστικών Ακινήτων. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί πρέπει να συμβεί τόσο γρήγορα».

«Αυτός ο νόμος επηρεάζει 66 εκατομμύρια Γερμανούς. . . και υπάρχει τεράστια ανησυχία», σύμφωνα με τη Marie-Agnes Strack-Zimmermann, ανώτερη βουλευτή του φιλελεύθερου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Το FDP είναι ένα από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού υπό την ηγεσία του Olaf Scholz και δεν είναι οπαδός της απαγόρευσης των λεβήτων φυσικού αερίου.

«Δεν πρέπει να το συνδέουμε με μια συγκεκριμένη ημερομηνία, υπάρχουν πράγματα σε αυτό που πρέπει να αλλάξουν πρώτα», δήλωσε ο Strack-Zimmermann στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι η επιμονή του Κόμματος των Πρασίνων να περάσει την απαγόρευση ως νόμο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές ήταν παράλογη.

Το Κόμμα των Πρασίνων, παρεμπιπτόντως, χάνει τη λαϊκή υποστήριξη γρηγορότερα και από το λιώσιμο του χιονιού τον Μάϊο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν από τους FT, είναι πλέον λιγότερο δημοφιλής από τη δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, με ποσοστό δημοτικότητας 14%.

Επιπλέον, η απαγόρευση έχει προκαλέσει άλμα στη ζήτηση για λέβητες αερίου: θα τεθεί σε ισχύ μόνο από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οπότε αν οι άνθρωποι εγκαταστήσουν λέβητες πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, μπορούν να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Germans-Are-Outraged-About-The-Countrys-Oil-And-Gas-Boiler-Ban.html


2 σχόλια:

  1. Ε, και;
    Ποια (δυτική) κυβέρνηση λογαριάζει τι θέλει ο λαός;
    Πρόσφατα διάβασα ότι η Ουγκάντα αντιστέκεται στην αμερικάνικη λοατκι ατζέντα και σκέφτομαι μήπως πρέπει να μετοικήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!