Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ .....ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ! - Οι 'New York Times' υποστηρίζουν, τήν αποφυγή του ήλιου αυτό τό καλοκαίρι! ( Δημοσιογραφική "τρομοκρατία" κατά παραγγελίαν ; )

 


Ως αντηλιακό εξοπλισμό, η εφημερίδα συνιστά, μεταξύ άλλων, ειδικά καπέλα, γάντια, γείσα και μάσκες πλήρους προσώπου.

Όταν πρόκειται να υποδαυλίσετε το φόβο, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. 



Από καμπίνες με κουρτίνα μέχρι ομπρέλες με φαρδύ χείλος και μακρυμάνικα μαγιώ (!!!!!!!!!!!!!!!!), οι New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα μια λίστα, με τον αντηλιακό εξοπλισμό που πιστεύουν ότι πρέπει να απολαύσετε στον ήλιο χωρίς ηλιοθεραπεία αυτό το καλοκαίρι (εδώ και εδώ https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2023/05/31/new-york-times-advocates-getting-zero-sun-this-summer.aspx).

Αυτή η λίστα είναι μεγάλη και για όποιον θέλει να ακολουθήσει τις συμβουλές των Times, η μετάβαση στην παραλία πιθανότατα θα είναι αρκετά κουραστική. Επειδή θα χρειαστεί πολλές τσάντες, κουτιά και ένα καρότσι χειρός για να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό προστασίας από τον ήλιο. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ειδικά καπέλα, γάντια, προσωπίδες και μάσκες πλήρους προσώπου, καθώς και τις υποχρεωτικές προμήθειες αντηλιακών κρεμών και γυαλιών ηλίου.

(εικ.: Στιγμιότυπο οθόνης: New York Times)

 

Όπως πάντα, το άρθρο συνοδεύεται από δηλώσεις ενός «ειδικού» που σπέρνει τον πανικό. Η Δρ. Maressa C. Criscito, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Langone Health του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενημερώνει τους αναγνώστες ότι «δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα».

Εκτός από το γεγονός ότι ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος, θα πρέπει να φοβάστε τις ηλιακές κηλίδες και τον αποχρωματισμό του δέρματος, σύμφωνα με τη δυσοίωνη πρόβλεψη της Criscito. Εάν τολμάτε να βγείτε έξω, δεν πρέπει επίσης να ξεχάσετε να εφαρμόζετε αντηλιακό με SPF 50 στο ακάλυπτο δέρμα κάθε δύο ώρες, συνοψίζει η ειδικός. 

Πηγή:

Δρ Joseph Mercola: Οι New York Times υποστηρίζουν τον μηδενικό ήλιο αυτό το καλοκαίρι - 31 Μαΐου 2023 (https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2023/05/31/new-york-times-advocates-getting-zero-sun-this-summer.aspx)

New York Times: Πώς να αποκτήσετε ... απολύτως καθόλου ήλιο αυτό το καλοκαίρι - 29 Μαΐου 2023 (https://www.nytimes.com/2023/05/29/style/avoiding-sun-sunscreen-skincare.html)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/new-york-times-pladiert-dafur-diesen-sommer-die-sonne-zu-meiden

 

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!