Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! -- Επίθεση στον αγωγό 'Nord Stream': 'DNA' παιδιού, θα οδηγήσει τούς ερευνητές στόν ΔΡΑΣΤΗ !

 


03 Ιουνίου 2023 

Του Bernd Müller

Κατ' οίκον έρευνα στη Φρανκφούρτη (Oder) - Λαμβάνεται δείγμα DNA από ένα παιδί. 

Θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ένα "καυτό προβάδισμα". 

Ποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.


Η επίθεση στους αγωγούς Nord Stream συνεχίζει να προβληματίζει τους ερευνητές. Ένα παιδί από τη Φρανκφούρτη (Oder) θα μπορούσε τώρα να δώσει την ένδειξη για το αν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης (https://www.rbb24.de/studiofrankfurt/panorama/2023/06/brandenburg-frankfurt-oder-anschlag-pipelines-nordstream-zeugin-ukraine.html), η BKA έχει αναγνωρίσει μια γυναίκα ως μάρτυρα. Η ίδια δεν ήταν ύποπτη, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας – το διαμέρισμά της ερευνήθηκε και το κινητό της τηλέφωνο ήταν ασφαλές. Η γυναίκα λέγεται ότι ήταν η πρώην σύντροφος ενός ύποπτου Ουκρανού. Και η σχέση λέγεται ότι γέννησε ένα παιδί.

 

Οι ερευνητές της BKA λέγεται ότι πήραν δείγμα DNA του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες από το WDR, το NDR και τη Süddeutsche Zeitung. Πρέπει να συγκριθεί με τα ίχνη DNA που κατασχέθηκαν στο ιστιοφόρο "Ανδρομέδα".

Η BKA ελπίζει να μπορέσει να διευκρινίσει εάν ο ύποπτος βρισκόταν πραγματικά στο σκάφος τον Σεπτέμβριο του 2022. Τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2022, τρεις από τις τέσσερεις γραμμές του αγωγού είχαν καταστραφεί από εκρήξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρησιμοποιήθηκαν αρκετές εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών.

Ο Ουκρανός τέθηκε υπό υποψία όταν παρουσιάστηκαν τα διαβατήρια στον ιδιοκτήτη του «Ανδρομέδα». Μεταξύ των εγγράφων είναι ένα ρουμανικό, που εκδόθηκε σε έναν άνδρα που ονομάζεται Stefan M., ο οποίος τράβηξε την προσοχή των γερμανικών αρχών ασφαλείας.

Αν ονομάστηκε έτσι, οι ερευνητές δεν ήταν πεπεισμένοι (https://www.telepolis.de/features/Enthuellungen-Nord-Stream-Anschlag-Wenn-Hersh-so-gearbeitet-haette-9062023.html). Καθοδηγήθηκαν από τα εντυπωσιακά τατουάζ. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, λέγεται ότι είναι πρώην ή ενεργός στρατιώτης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο νεαρός Ουκρανός λέγεται ότι έχει υπηρετήσει σε μονάδα πεζικού στο παρελθόν», δήλωσε η Tagesschau (https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/nordstream-andromeda-ukraine-russland-100.html) πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Οι ερευνητές πήγαν λοιπόν, ακόμη περισσότερα ονόματα και ενδείξεις. Αλλά θα πρέπει να είναι "τα πιο καυτά κομμάτια μέχρι στιγμής". Κυκλοφόρησε επίσης μια pixelated εικόνα (https://images.tagesschau.de/image/5842b064-105d-4c21-97b6-bff60aa7b539/AAABiD8KFoc/AAABg8tMKVE/16x9-768/soldat-110.webp) του άνδρα.

Ωστόσο, θεμελιώδη ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Η Tagesspiegel (https://www.tagesspiegel.de/internationales/eine-spur-fuhrt-bis-nach-brandenburg-das-ist-uber-den-anschlag-auf-nord-stream-bekannt-9919244.html) ρωτά:

Μπορούν πραγματικά έξι άτομα να πραγματοποιήσουν μια πολύπλοκη καταδυτική επιχείρηση σε βάθος 80 μέτρων από ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος; 

Και γιατί ένας πεζικός, από όλους τους ανθρώπους, να λάβει μέρος σε μια αποστολή για την οποία η ναυτική εκπαίδευση θα είχε νόημα;

Μια έκθεση του περιοδικού ZDF Frontal είχε εγείρει θεμελιώδεις αμφιβολίες (https://www.telepolis.de/features/Nord-Stream-Anschlag-ZDF-Bericht-zieht-Version-von-pro-ukrainischen-Saboteuren-in-Zweifel-7547191.html) τον Μάρτιο. Οι ειδικοί υπέθεσαν ότι τόσα πολλά εκρηκτικά δύσκολα θα μπορούσαν να ληφθούν κρυφά. 

Το γεγονός ότι η επίθεση θα μπορούσε να είχε οργανωθεί από την «Ανδρομέδα» περιγράφηκε από έναν εμπειρογνώμονα ως «αδύνατη αποστολή».

Μια πιθανή πορεία προς την Ουκρανία είναι διπλωματικά ευαίσθητη, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. 

Στη συνέχεια, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να διευκρινίσει εάν η οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα πρέπει να συνεχιστεί. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πάντα αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή, αποκαλώντας την «γελοία». (Bernd Müller)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.telepolis.de/features/Nord-Stream-Anschlag-DNA-eines-Kindes-soll-Ermittler-zu-Taeter-fuehren-9163758.html

2 σχόλια:

  1. Όλα στον αέρα, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης
    https://www.youtube.com/watch?v=4OdzMKecGjk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Makαρη να βρουν τον Ουκρανο και να κοψει η Γερμανια την οικονομικη και στρατιωτικη βοηθεια στην Ουκρανια.
    Η ελλαδα που ειναι κατοχη της Γερμανιας ,θα κανει οπως διαταξει η Γερμανια και θα γλυτωσουμε απο την στρατιωτικη και οικονομικη βοηθεια στην Ουκρανια.Εμεις πειναμε και βοηθαμε την Ουκρανια.Εδω ισχυει βοηθηστε οι τυφλοι τον ανοιχτοματη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!