Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Εμβολιασμός γυναίκας, 96 ετών, με άνοια μέσα στο ίδιο της το σπίτι χωρίς την γνώση ή συγκατάθεση της οικογένειάς της!!!!!!





-
29 Μαΐου 2024

Η Συμμαχία Ιατρικής Ελευθερίας του Ηνωμένου Βασιλείου τρομοκρατήθηκε όταν άκουσε την ιστορία μιας 96χρονης γυναίκας με άνοια που εμβολιάστηκε κατά του covid ενώ ήταν μόνη στο σπίτι της και χωρίς την γνώση ή την συγκατάθεση της οικογένειάς της.
Το σοκαριστικό περιστατικό περιγράφηκε σε αυτή την συνέντευξη στο ραδιόφωνο TNT με τον Bernie de Haldevang, ο οποίος υποστηρίζει την οικογένεια.

Η Sarah (το όνομα έχει αλλάξει) είχε αποφύγει όλα τα εμβόλια covid μέχρι τότε. Ζούσε ευτυχισμένη σε ένα χωριό του Hertfordshire με τον μεγαλύτερο γιο της John (το όνομα έχει αλλάξει), ο οποίος μετακόμισε για να βοηθήσει στην φροντίδα της. Ο μικρότερος γιος της Peter (το όνομα έχει αλλάξει) βοηθά με την φροντίδα της δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ ο John εργάζεται. Όταν οι γιοι της είναι στη δουλειά, οι φροντιστές την επισκέπτονται τακτικά.

Η άνοια της την άφησε χωρίς την ικανότητα να συναινέσει σε ιατρική περίθαλψη, αλλά είχε κινητικότητα με την βοήθεια ενός "π" και δεν είχε άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα. 

Οι γιοι της έχουν πληρεξούσιο για την υγεία και την πρόνοια που καταγράφηκε στα αρχεία του θεράποντος ιατρού της, με την απόφασή τους να αρνηθούν την συγκατάθεσή τους για εμβόλια covid γι' αυτήν.
 
Κατά ανεξήγητο τρόπο, το ιατρείο ισχυρίστηκε στην συνέχεια ότι δεν κατέχει αυτά τα έγγραφα.

Την επίμαχη ημέρα, μια νοσοκόμα τηλεφώνησε στο σπίτι της Sarah στις 2.28 μ.μ. – απροειδοποίητα και χωρίς ραντεβού – ενώ ήταν μόνη. 

Όταν η Sarahδεν ήρθε στην πόρτα, η νοσοκόμα προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Peter, αλλά δεν απάντησε. Η κάμερα του κουδουνιού και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψαν τον νοσηλευτή να μπαίνει στο σπίτι (η πόρτα έμεινε ξεκλείδωτη για να μπουν οι φροντιστές) και να φεύγει περίπου έξι λεπτά αργότερα. Όταν οι γιοι της είδαν το βίντεο και το αναπάντητο τηλεφώνημα ανησύχησαν πολύ και κάλεσαν τον γιατρό τους, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο νοσηλευτής είχε επισκεφθεί και χορηγήσει αναμνηστικό εμβόλιο covid στη Sarah.

Η οικογένεια ήταν σοκαρισμένη και συντετριμμένη. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς συνέβη αυτό, δεδομένου ότι η έλλειψη ικανότητάς της να δώσει συγκατάθεση, το καθεστώς τους ως πληρεξούσιοι και η άρνησή τους σε όλα τα εμβόλια covid για την μητέρα τους Sarah είχαν καταγραφεί στον ιατρικό της φάκελλο. 


Είναι ανησυχητικό, ότι αν η επίσκεψη δεν είχε καταγραφεί από την κάμερα της πόρτας και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, η οικογένεια θα αγνοούσε εντελώς τον εμβολιασμό της Sarah και οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση θα τους προκαλούσε σύγχυση.

Η ένεση σε κάποιον παρά την θέλησή του αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της σωματικής αυτονομίας. 

Η διείσδυση στο δέρμα κάποιου με βελόνα χωρίς συναίνεση είναι μια αποτρόπαια πράξη, παρόμοια με έναν «ιατρικό βιασμό».

Επιπλέον, η ιατρική περίθαλψη που παρείχε η νοσοκόμα ήταν εντελώς ανεπαρκής. 

Η εξάλεπτη επίσκεψη δεν έδωσε χρόνο για μια σωστή διαδικασία συναίνεσης, ακόμη και αν η Sarah ήταν σε θέση να κατανοήσει, και σαφώς δεν υπήρξε καμμία προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η Sarah θα ήταν ασφαλής εάν είχε μια απροσδόκητη αντίδραση μετά το εμβόλιο

Τι θα είχε συμβεί αν είχε καταρρεύσει μισή ώρα περίπου μετά το εμβόλιο από μια (όχι ασυνήθιστη) οξεία αντίδραση;

Είναι σπαρακτικό, ότι η Sarah υπέστη σοβαρό τραυματισμό από το εμβόλιο. 

Μέσα σε λίγες ώρες δυσκολευόταν να χρησιμοποιήσει το ένα πόδι και την επόμενη μέρα είχε χάσει εντελώς τη χρήση και των δύο ποδιών της. 

Λίγες μέρες μετά, αν και έχει πλέον ανακτήσει κάποια κινητικότητα, η γνωστική της λειτουργία έχει πλέον σημαντικά επιδεινωθεί, η λειτουργία της ουροδόχου κύστης της επηρεάζεται άσχημα και αισθάνεται εξαιρετική κόπωση.

Οι εξετάσεις αίματος αποκαλύπτουν χαμηλά αιμοπετάλια, κάτι που είναι ανησυχητικό. 

Δεν μπορεί πλέον να μείνει μόνη της, οπότε ο John έπρεπε να μειώσει τις ώρες εργασίας του για να βοηθήσει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών φροντίδας της μητέρας του. 

Όπως είναι λογικό, η εμπιστοσύνη του στο NHS έχει κλονιστεί και δεν είναι πρόθυμος να αφήσει την μητέρα του να πάει στο νοσοκομείο για φροντίδα, φοβούμενος τι μπορεί να της συμβεί εκεί.

Σίγουρα έχει διαπραχθεί έγκλημα. 

Η είσοδος σε ιδιωτική κατοικία χωρίς άδεια και η χορήγηση εμβολίου σε ευάλωτο ενήλικα χωρίς ικανότητα συναίνεσης και ενάντια στις ρητές και τεκμηριωμένες επιθυμίες πληρεξουσίων, θα μπορούσε κάλλιστα να συνιστά παραβίαση (αστικό αδίκημα) και ιατρική βιαιοπραγία και επίθεση, που αποτελούν ποινικά αδικήματα. 

Ωστόσο, είναι ανησυχητικό ότι, η αστυνομία έχει δείξει μια ακραία απροθυμία να εμπλακεί. 

Ο John ανέφερε τον εμβολιαστή στην αστυνομία την ημέρα που συνέβη, αλλά, μέχρι στιγμής, αρνήθηκαν να εκδώσουν πρωτόκολλο εγκλήματος, μεταθέτοντας αντ' αυτού την ευθύνη στο ιατρείο του θεράποντος ιατρού.

Ένας παθολόγος στο ιατρείο παραδέχτηκε ότι γνώριζε την επίσκεψη του εμβολιαστή και είναι ανησυχητική η δήλωσή του ότι «εάν χρειαζόταν» ήταν αποδεκτό να εισέλθουν στα σπίτια για την χορήγηση εμβολίων covid. 

Όταν του ζητήθηκε από τον John να ορίσει το «απαιτείται» στην περίπτωση της Sarah, δεν μπορούσε να δώσει απάντηση. 


Ο ιατρός ζήτησε από τότε η οικογένεια να στείλει όλη την περαιτέρω αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του διευθυντή του ιατρείου και έκτοτε δεν έχει εμπλακεί άμεσα μαζί τους. 

Η οικογένεια δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τη μάρκα και τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου που χορηγήθηκε και εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει νομικά και επαγγελματικά μέτρα εναντίον του εμπλεκόμενου νοσηλευτή.

Πολλά ερωτήματα παραμένουν. 

Ποιος είναι νομικά υπεύθυνος για τη ζημία που προκλήθηκε από αυτόν τον αυτόκλητο, αναγκαστικό εμβολιασμό; 

Ποιος θα πληρώσει αποζημίωση στην Sarah και τους γιους της; 

Θα λογοδοτήσει ο νοσηλευτής για αυτή την σοβαρή παραβίαση των νόμων σχετικά με την ενημερωμένη συναίνεση και τον επαγγελματικό κώδικα πρακτικής του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής; 

Η χειρουργική επέμβαση GP επέτρεψε στον νοσηλευτή να εισέλθει στο σπίτι ή ενήργησε με δική του βούληση; 

Προτίθεται η αστυνομία να παρέμβει και να αναγνωρίσει ότι το περιστατικό χρήζει επίσημης διερεύνησης για το αν διαπράχθηκε έγκλημα; 

Θα υποβάλει ο θεράπων ιατρός αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών στο σύστημα αναφοράς κίτρινης κάρτας MHRA;

Αυτή η ιστορία είναι εξαιρετικά απειλητική. 

Εγείρει σοβαρά ζητήματα διασφάλισης και καταδεικνύει πώς ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν χάσει την προοπτική και την ηθική τους, προφανώς παγιδευμένοι σε μια φανατική ιδεολογία εμβολίων και πιστεύοντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

Υπάρχει μια πατερναλιστική υπόθεση ότι «ο γιατρός ξέρει καλύτερα» και μια πλήρης έλλειψη σεβασμού για την ατομική αυτονομία. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν χιλιάδες εξίσου ευάλωτοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους. 

Είναι απολύτως πιθανό ότι η ιστορία της Sarah είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου παρόμοιων καταχρήσεων.

Δυστυχώς, η εποχή του covid έχει κανονικοποιήσει το ανήθικο και υπάρχει ένα αναδυόμενο μοτίβο ιατρικής τυραννίας. 

Το προσωπικό του NHS επιδιώκει όλο και περισσότερο να λαμβάνει αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους προς το «βέλτιστο συμφέρον» τους, με έναν ενιαίο για όλους, απάνθρωπο τρόπο και αποκλείοντας την οικογένεια από τη διαδικασία. 

Ορισμένοι στο NHS φαίνεται τώρα να πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να παρακάμψουν τις οικογενειακές επιθυμίες, την ιατρική δεοντολογία, την ενημερωμένη συναίνεση και το νόμο στον ιδεολογικό τους ζήλο να εγχύσουν τα ευρέως αναξιόπιστα, μη ασφαλή και αναποτελεσματικά εμβόλια covid σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Συνεχίζουμε σε αυτό το ανήθικο μονοπάτι με δικό μας κίνδυνο.

 Η ιατρική δεοντολογία είναι το ζωτικό πλαίσιο που αναγνωρίζει και υποστηρίζει την ίση αξίακαι αξιοπρέπεια κάθε ατόμου και το δικαίωμά του να αποφασίζει ελεύθερα τι συμβαίνει στο σώμα του. 

Αναγνωρίζουν την αναπόφευκτη ανισορροπία ισχύος στη σχέση γιατρού-ασθενούς, καθιστώντας τους επαγγελματίες υγείας υπόλογους για τις πράξεις τους και προστατεύοντας τους ευάλωτους ασθενείς από κακοποίηση και φρικαλεότητες.

Σήμερα είναι η Sarah, αλλά αύριο θα μπορούσε να είσαι εσύ ή η οικογένειά σου

Έχει ειπωθεί ότι το πώς μια κοινωνία αντιμετωπίζει τους πιο ευάλωτους είναι το μέτρο της ανθρωπιάς της.

Η περίπτωση της Sarah είναι μια κλήση αφύπνισης, φωτίζοντας το σκοτεινό μονοπάτι στο οποίο βρισκόμαστε που μειώνει την ανθρωπιά όλων μας. 

Πρέπει να καταγγείλουμε αυτές τις καταχρήσεις εξουσίας και να θέσουμε τέρμα στην τοξική κουλτούρα που τόσο υπονόμευσε την ατομική αυτονομία και αξιοπρέπεια. 

Πρέπει να απαιτήσουμε από τους επαγγελματίες υγείας να επιστρέψουν σε ηθικές, ανθρώπινες, ασθενοκεντρικές ιατρικές πρακτικές που υποστηρίζουν την αυτονομία, την αξιοπρέπεια και την αξία όλων.


ΠΗΓΗ: Sarah, 96, violated by a vaccinator in her own home - The Conservative Woman


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Kρήτη: Τραγωδία με αιφνίδιο θάνατο κοριτσιού 13,5 ετών στα Χανιά




Τα πρωτόκολλα που έχουν διαγραφεί είναι πλέον προσβάσιμα στον ιστότοπο του RKI
Τα πρωτόκολλα του Ινστιτούτου Robert Koch επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις κρίσιμων επιστημόνων και γιατρών στην αρχή της «πανδημίας»: τα lockdown και τα μέτρα θα αυξήσουν τη ζημιά και δεν θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Επιπλέον, το RKI δήλωσε ότι «οι τοπικοί ιοί δεν μπορούν να μειωθούν με εμβολιασμό».


Στις 3 Ιουνίου, ο Φάουτσι θα «ψηθεί» δημόσια
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Άντονι Φάουτσι, για μεγάλο χρονικό διάστημα επικεφαλής σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον Covid-19, είχε ήδη ανακριθεί για δύο ημέρες - αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ άλλων, είχε παραδεχτεί ότι οι συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση «με κάποιο τρόπο μόλις προέκυψαν» και πιθανότατα δεν βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα.


Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε 4 ασθένειες Χ: γρίπη των πτηνών, ευλογιά των πιθήκων, αφρικανική πανώλη των χοίρων (μόνο σε χοίρους) και δάγκειο πυρετό. Όλα διαφημίζονται και υπάρχουν ανθρώπινα εμβόλια για τις 3 ανθρώπινες ασθένειες
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της προσφοράς τροφίμων, την επιβολή συνοριακών περιορισμών, τη μείωση του τουρισμού, την πρόκληση οικονομικών κυρώσεων και οικονομικού πολέμου. Για να μην αναφέρουμε τις εντολές εμβολίων εάν οι επιθυμίες του ΠΟΥ προχωρήσουν


Το σύνδρομο Guillain-Barré «πιο κοινό από το αναμενόμενο» με το εμβόλιο RSV σε ηλικιωμένους, επαναλαμβάνει το CDC
Ο FDA το είδε αυτό στις κλινικές δοκιμές, αλλά αποφάσισε να συστήσει το εμβόλιο - για έναν ιό που προκαλεί κρυολόγημα μόνο στους ενήλικες - για τους ηλικιωμένους ούτως ή άλλως


Η έρευνα δείχνει ότι η ασυνήθιστη μορφή κυτταρικού θανάτου προκαλεί σοβαρή πνευμονική βλάβη COVID-19
Η φερρόπτωση μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από σοβαρές πνευμονικές εκδηλώσεις του COVID-19.


Αυξημένος κίνδυνος επιληψίας, σκωληκοειδίτιδας σε παιδιά μετά τον εμβολιασμό COVID-19: Μελέτη
Οι ερευνητές ανέλυσαν αρχεία από περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά.


Οι μάσκες βρέθηκαν αναποτελεσματικές μετά το πρώτο κύμα όμικρον: νέα μελέτη
Μέχρι το δεύτερο κύμα Omicron, η χρήση μάσκας αποδείχθηκε ότι δεν προσφέρει προστασία στους ενήλικες και ενδεχομένως αύξησε τον κίνδυνο μόλυνσης στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!