Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τά μεγάλα ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ π λ ο ύ τ ο υ καί η ΦΤΩΧΕΙΑ των Ελλήνων... ( Καί καλή ΨΗΦΟ αύριο! Νά ΘΥΜΑΣΘΕ.... )

 


Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2023, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. 
 
Για την ακρίβεια το 26,1% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 2.658.400 άτομα. 
 
 
Το ποσοστό αυτό είναι αμετάβλητο σε σχέση μην προηγούμενη χρονιά...

Οι Έλληνες αυτοί ζουν (;) με λιγότερα από 475 ευρώ το μήνα τα μονομελή νοικοκυριά και με λιγότερα από 998 ευρώ το μήνα οι τετραμελείς οικογένειες...

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και τα ποσοστά υψηλότερα στους νέους έως 17 ετών...


Επίσης 7 στους 10 Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών (και κυρίως άνδρες) ζουν με τους γονείς τους, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ δεν ξεπερνά το 49,4%.


Μέσα στην τελευταία δεκαετία (της μνημονιακής και ...μεταμνημονιακής κρίσης) οι φτωχοί έχουν γίνει ακόμη φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμη πλουσιότεροι. 

Και σε σχέση με το 2012 τα επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας διαρκώς μεγαλώνουν...


Οι (νέοι) φόροι που έμειναν απλήρωτοι την προηγούμενη χρονιά έφτασαν τα 6,276 δισ. ευρώ και το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος τον Φεβρουάριο είχε ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 107,18 δισ. ευρώ...

Σχεδόν ένας στους δύο (3.931.625) εξακολουθούν να έχουν χρέη στην εφορία. 

Έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα σε 1.506.475 ενώ απειλούνται με κατασχέσεις και άλλοι 2.090.10.


Μεταξύ 40.000 και 50.000 αναμένεται να είναι οι πλειστηριασμοί που θα διενεργηθούν συνολικά το 2024. 

Σε πλειστηριασμό θα βγουν τα επόμενα 5 με 7 χρόνια συνολικά 250.000 ακίνητα, των οποίων η πλειονότητα αφορά κατοικίες.

Το 2023 η χώρα μας ήταν η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης, μείωση καταθέσεων, προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν λόγω και της ακρίβειας στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο το αρνητικό ποσοστό ήταν σημαντικό (-8,9%).

Επιδεινώθηκε μέσα σε ένα χρόνο και ο δείκτης που αφορά τη δυνατότητα επάρκειας του εισοδήματος για τους Έλληνες. 19 ημέρες ήταν και πέρυσι,19 ημέρες και φέτος, αλλά αυξήθηκαν κατά 10% τα νοικοκυριά (6 στα 10 πλέον) που δεν τα βγάζουν πέρα μετά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα.

Το 15% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα βασικά αγαθά για τη διαβίωσή του σε επίπεδο τροφίμων...

Απαγορευμένες θα είναι και φέτος οι διακοπές για τους Έλληνες. Πέρυσι ένας στους δύο δεν πήγε και οι τέσσερις στους δέκα ...τυχερούς, που τα κατάφεραν, υποχρεώθηκαν σε περικοπές άνω του 50%.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν (εν όψει των εκλογών της Κυριακής) καλλιστεία πλούτου με άφθονα εκατομμύρια, δεκάδες ακίνητα και ...τρύπια πόθεν έσχες.

Καλή ψήφο!

Ο ΚΟΡΙΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!