Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

καληνύχτα!...




















Στην φωτογραφία ο Άντον Τσέχοφ διαβάζει τον ''Γλάρο'' με την ομάδα του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, 1899 ''Ο Γλάρος'' θεωρείται το έργο που καθιέρωσε τον Τσέχωφ ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής. Με τον «Γλάρο» εγκαινιάστηκε η ιδιότυπη σύνθεση της τσεχωφικής δραματουργίας, όπου τη θέση τού έως τότε καθιερωμένου "κεντρικού ήρωα-ηρωίδας" παίρνει ένας όμιλος προσώπων, μια μικρή κοινωνία, με μοιρασμένη ανάμεσά τους τη δράση. Το ύφος του έργου είναι μικτό, μοιράζεται ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία. Ο ίδιος ο Τσέχωφ χαρακτήρισε το έργο του ως «κωμωδία σε τέσσερις πράξεις». Ο Τσέχωφ στον «Γλάρο»» θίγει τις σχέσεις, τα κίνητρα, την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν την τέχνη μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους. 

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ζουγανέλης 

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης 

Ραδιοσκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας 

Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Μαίρη Αρώνη, Γιάννης Φέρτης, Πέτρος Φυσσούν, Μαρία Σκούτντζου, Γιώργος Μοσχίδης, Άννα Βενέτη - Μπάκα, Μάκης Ρευματάς, Γιάννης Μόρτζος, Γιώργος Βουτσίνος, Αλέξανδρος Μαυρίδης, Ρένα Καλτσά, Καίτη Επισκόπου
































2 σχόλια:

  1. Έ ξ ο χ ο !
    Πανέμορφο !
    Τί εικόνες!
    Καί πόσο ωραία μουσική!
    Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε από καρδιάς Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!