Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Καρυστιανού: - Έχω δικαίωμα νά μάθω, ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ τό παιδί μου! / ΒΙΝΤΕΟ

 Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Τεμπών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.


Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Μητρούσιας

Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών «28-2-2023» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου», με θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».


Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, δια του προέδρου της Δ. Βερβεσού.

Ως γνωστόν, έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν «γράμμα κενό» η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» κα Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ κ. Νίκος Παπασπύρου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν νομικοί, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου.

«Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου»!

Η κα Καρυστιανού, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε τα εξής:

«Σας απέστειλα μία επιστολή. 

Οφείλατε να μου απαντήσετε. 

Όχι ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία, αλλά και για την παράταξή σας, αλλά και από την υποχρέωση που έχετε να απαντήσετε εντός 50 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος, με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας.

Και ερωτώ: 

Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; 

Συμμορφώνεστε με αυτούς; 

Ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμμία τέτοια υποχρέωση; 

Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας.

Εγώ όμως, ως μάνα και πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και για ποιο λόγο αναζητούμε οστικά υπολείμματα σε όλη τη γύρω περιοχή. 

Και επειδή τα ερωτήματα αυτά καίνε την ψυχή μου, θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο και να απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας».

Αναλυτικά η δήλωση της κας Καρυστιανού:

Ο πρωθυπουργός απουσιάζει από την συνέντευξη του συλλόγου, «όπως απουσίαζε από την ολομέλεια της Βουλής για άλλα σημαντικά για τη χώρα θέματα».

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού.

«Εμείς δεν ξεχνάμε» πρόσθεσε η ίδια και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό η οποία μέχρι στιγμής παραμένει δίχως απάντηση.

«Οφείλατε να μου απαντήσετε όχι μόνο ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει παρά την ηθική υποχρέωση του προς την κοινωνία και κόντρα στις νομικές διατάξεις της χώρας.

«Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείται ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απηύθυνε προς τον Κ. Μητσοτάκη η Μ. Καρυστιανού τονίζοντας ότι η σημερινή απουσία του από την εκδήλωση «δηλώνει και την απάντησή σας».

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών» σημείωσε συγκεκριμένα.

«Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε σύμφωνα με τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε.

»Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή, όχι ως εκπρόσωπος εντός κράτος που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία και την παράταξή σας αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας.

»Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας αλλά εγώ ως μάνα και ως πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου».

Ακόμη η προέδρου του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», υπογραμμίζοντας και την απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την εκδήλωση επεσήμανε ότι « αποχή τους δείχνει την ανεπάρκειά τους να αναλάβουν τις ευθύνες του αξιώματός τους».

«Ως μάνα και πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα σε όλη τη γύρω περιοχή» τόνισε η ίδια επισημαίνοντας ότι θα κάνει υπομονή και θα περιμένει να απαντήσει ο πρωθυπουργός «τιμώντας το αξίωμα» του.

 https://www.zougla.gr/greece/karystianou-mazepsame-1-500-000-ypografes-gia-na-allaxoume-ton-nomo-peri-vouleftikis-asylias/

 

2 σχόλια:

  1. Αυτή η αξιότιμη κυρία δεν μπορεί να καταλάβει ότι η πραγματική Δικαιοσύνη θα αποδοθεί από τον Θεό στην αιώνια μεταθανάτια ζωή.
    Ποιος θα αποδώσει την δικαιοσύνη πάνω στη γη; Οι άνθρωποι που κολυμπούν μέσα στην άγνοια του αληθινού Θεού και στην εμπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://attikanea.info/wp-content/uploads/2024/06/2018-ΓΙΑ-ΜΑΤΙ-ΔΙΑΧΥΣΗ-ΕΥΘΥΝΩΝ-ΣΩΣΤΟ-Screenshot_1-1.bmp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!