Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ: Αριστούχος μαθητής Λυκείου από το Τέξας εκφωνεί συγκινητική ομιλία λίγες ώρες αφού παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του


(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)




29/5/2024

Ενημέρωση: 30/5/2024


Ένας αριστούχος λυκείου του Τέξας εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία που άφησε το ακροατήριό του με κομμένη την ανάσα - ώρες αφότου παρακολούθησε την κηδεία του πατέρα του.

Στις 16 Μαΐου, ο 18χρονος Alem Hadzic του Early College High School στάθηκε μπροστά στην τάξη αποφοίτησής του και τους συνεχάρη. Στην ομιλία του, μοιράστηκε τα σπαρακτικά νέα ότι ο πατέρας του, Miralem, πέθανε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.


(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)


«Έχω κάτι ακόμα να πω, θέλω να δω αν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», είπε ο Hadzic, σε συγκινητικό υλικό που μοιράστηκε ο γονέας ενός συμμαθητή του στο Facebook.
 
 «Ο πατέρας μου πέθανε χθες, 15 Μαΐου 2024, και παρευρέθηκα στην κηδεία του σήμερα, λίγο πριν την αποφοίτησή μου. Γι' αυτό τα παπούτσια μου είναι με λάσπες. Γι' αυτό τρέμουν τα χέρια μου. Γιατί έπρεπε να τον μεταφέρω στον τάφο του και να τον θάψω».

Ο κ. Hadzic αποκάλυψε ότι ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο στην αρχή του εαρινού εξαμήνου του. Ωστόσο, απέφυγε να ενημερώσει πολλούς γι' αυτό, καθώς δεν ήθελε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά στο τελευταίο εξάμηνο του.
 
 

(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)

Καθώς συνέχιζε την ομιλία του, πιστώνει στον πατέρα του όλη την επιτυχία του.

"Και δεν μπορώ να ανέβω εδώ επάνω και να προσποιηθώ ότι θέλω να κάνω αυτή την ομιλία αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο κ. Hadzic
 
Αλλά δεν μπορώ να πετάξω κάτι για το οποίο εκείνος δούλεψε τόσο σκληρά για να πετύχω. 
 
Και γι' αυτό θα πάω στο κολλέγιο και θα περάσω κάθε ώρα της κάθε ημέρας δουλεύοντας όσο πιο σκληρά μπορώ για να πετύχω όλους τους στόχους μου, γιατί αυτό ήθελε και θα το κάνω γι' εκείνον».


Ο απόφοιτος του Λυκείου Early College βγήκε από τη σκηνή μέσα σε ένα ζωηρό χειροκρότημα – η ομιλία του άγγιξε κάθε παρευρισκόμενο.

Ο κ. Hadzic είπε στο Fox News ότι δεν περίμενε να δει τόσους πολλούς ανθρώπους στο ακροατήριο να δακρύζουν.

Μετά την τελετή, πολλοί άγνωστοι ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Μερικοί μάλιστα έδειξαν την υποστήριξή τους μοιράζοντας μαζί του πόσο δυνατός ήταν.

«Με έκανε να νοιώσω τόσο καλά σε μια τόσο σκοτεινή μέρα. Ήταν πραγματικά αυτό που χρειαζόμουν», είπε ο έφηβος.
 
 

(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)

Μοιράστηκε ότι είχε κάνει κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην ομιλία του, επειδή είχαν συμβεί πολλά από τότε που την έγραψε αρχικά.

«Ανέβηκα στη σκηνή», είπε. «Άρχισα να διαβάζω το σενάριο και όταν έφτασα στο κομμάτι για τον πατέρα μου, δεν μπορούσα πια να διαβάσω ένα σενάριο. Έπρεπε να μιλήσω για την εμπειρία μου και έπρεπε να μιλήσω από την καρδιά μου».



(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)

Το φθινόπωρο, ο κ. Hadzic θα ακολουθήσει πτυχίο χημικού μηχανικού στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν.

"Το Carrollton-Farmers Branch ISD είναι απίστευτα περήφανο για τον Alem και όλους τους αποφοίτους μας που θα διασχίσουν τη σκηνή αυτό το μήνα", ανέφερε σε δήλωσή του το ανεξάρτητο συμβούλιο σχολικής περιφέρειας.



(Ευγενική προσφορά του Carrollton City Limits)

Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter
 
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!