Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ο καθωσπρεπισμός των παρηκμασμένων .....

 


Μία από τις εκδηλώσεις της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στα συστημικά ΜΜΕ και σε μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου είναι ο καθωσπρεπισμός. 

Αντιδρούν με αποτροπιασμό και οργή στην ανάγκη να συζητηθούν και να εξεταστούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν.

 

Επαναλαμβάνουν μονότονα ότι «αυτό δεν εξυπηρετεί τον διάλογο για τις ευρωεκλογές», «είναι λαϊκισμός», «πέφτει το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου» και άλλα παρόμοια. 

Μάλιστα, για να δείξουν πόσο «υπεράνω αυτών των ποταπών» στέκουν οι ίδιοι, δηλώνουν πως από τις συζητήσεις για τα περιουσιακά πρέπει να… εξαιρούνται οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, λες και ο νόμος τις εξαιρεί από την υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

Οι πολιτικές συζητήσεις μπορούν να αρχίσουν μόνο αν έχει βεβαιωθεί ο λαός, ότι οι μπροστάρηδες δεν είναι δωροδοκούμενοι, φιλοχρήματα λαμόγια, μαφιόζοι με γραβάτα και εκποιητές της (υλικής και άυλης) δημόσιας περιουσίας αντί αδράς αμοιβής.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός της, έχει χρεοκοπήσει, εποικίζεται αδιάκοπα από αφροασιατικούς πληθυσμούς, έχουν μεταναστεύσει τα νιάτα της για το μεροκάματο και έχει καταντήσει η χλεύη κρατιδίων, όπως τα Σκόπια και η Αλβανία, είναι προφανές ότι υπάρχει πολλή σαπίλα στην πολιτική – και γι’ αυτό πρέπει να εξετάζεται με αυστηρότητα και το «φαίνεσθαι» και το «είναι» των «καισάρων» και των συζύγων τους. 

Αυτά τα περί… πτώσεως του επιπέδου, όταν γίνεται λόγος για παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων, εξυπηρετούν μόνο όλους όσοι έχουν πράγματα να κρύψουν.

Επίσης, είναι και άκρως αντιφατικό όλα τα παραπάνω να τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι, που θεωρούν αυτονόητη την υποχρέωση των ΜΜΕ και των δικαστικών Αρχών των ΗΠΑ να καταδικάσουν τον τέως πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ για παραπλανητική αιτιολόγηση δαπάνης ....130.000 δολλαρίων!

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ ο Τραμπ καταδικάστηκε για 34 κακουργήματα, επειδή παρουσίασε με άλλον… χαρακτηρισμό την εξαγορά της σιωπής μιας πορνοστάρ που είχε σχέσεις μαζί του.

Εδώ, όμως, πρέπει να είμαστε διακριτικοί με τα αμύθητα πλούτη των πολιτικών αρχηγών…

dimokratia.gr6|06|2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!