Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Κομμένος πιά από τό Μ. Μαξίμου ο κ. Στάν! Μαχαίρι!




Την αποχώρηση του συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Σταν Γκρίνμπεργκ, (ανωτέρω φωτογραφία μετά της συζύγου του) στα τέλη του μήνα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ερωτηθείς για τον κ. Γκρίνμπεργκ, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι έχει σύμβαση με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία λήγει στο τέλος Ιουνίου. 


«Κόβει τιμολόγια και πληρώνεται από τήν Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.



ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει αναλυτικές απαντήσεις για Γκρίνμπεργκ η κυβέρνηση
Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου στον σύμβουλο του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτήματα. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα».

Αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός

«Αύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Προχωράει η κυβέρνηση το έργο της με τη σύνθεση που ισχύει. 

Ο ανασχηματισμός διαχρονικά είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο». Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ερώτημα για ενδεχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Για το ενδεχόμενο να επηρέασε αρνητικά τους ψηφοφόρους της ΝΔ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: 

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αντιθέσεις, τις αντιρρήσεις, τη δυσαρέσκεια και ενδεχομένως τη στεναχώρια ψηφοφόρων του κόμματός μας. Το μεγαλύτερο λάθος και πρόβλημα είναι ότι πήρε περισσότερες διαστάσεις από το πραγματικό του μέγεθος. 

Αφορά πολύ λίγους συμπολίτες μας, υπήρξε μια υπερβολική κινδυνολογία κομμάτων της αντιπολίτευσης που ενδεχομένως να φόβισε κάποιους συμπολίτες μας. 

Πολλές φορές κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν κόστος, υπάρχουν κυβερνήσεις που το έχουν αναλάβει και άλλες που έχουν φοβηθεί. 

Να ασχολούμαστε πολύ πιο σοβαρά με θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα πράγματα που ίσως ήθελαν να μας στείλουν μήνυμα οι πολίτες. 

Τα προβλήματα είναι εδώ. Η κυβέρνηση ανέλαβε τα προβλήματα μιας χώρας που ταλαιπωρήθηκε επί μια δεκαετία, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. 

Προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις, διορθώνονται λάθη, το μήνυμα δεν είναι δεξιά ή κέντρο, αλλά πιο αποτελεσματικά».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «όταν ένα μέρος των ψηφοφόρων σου απέχει, πρέπει να σε προβληματίσει.

 Μπορεί να πέτυχε η ΝΔ τη μεγαλύτερη νίκη της στην ιστορία των ευρωεκλογών σε σχέση με τη διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, όμως πολλοί απείχαν. 

Δεν είναι ζήτημα επαναπροσέγγισης, αλλά ακόμα πιο επίμονης προσπάθειας για να πειστεί κάποιος που έχει καεί και στον χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα στο τέλος της τετραετίας».

Απαντώντας στις φωνές βουλευτών που ζητούν τη σύγκληση της Κ.Ο. της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: 

«Δεδομένη και αυτονόητη η συνεδρίαση της Κ.Ο. και των άλλων κομματικών οργάνων μετά από μια εκλογική διαδικασία και στο τέλος μιας σεζόν, ενόψει και της ΔΕΘ και της νέας περιόδου. 
Θα γίνει ασχέτως αν υπήρξε ή όχι αίτημα, θα ικανοποιηθεί το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως «ένα ακόμα μήνυμα της κάλπης ήταν ότι η λογική λεφτόδεντρα 2.0, η λογική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ακόμα πιο τοξικά χαρακτηριστικά από παλαιότερα, απέτυχε. 

Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, που κατάφερε να χάσει από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!