Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Λογοκρίνεται μελέτη σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου από τον εμβολιασμό κατά του Covid



Η επιστήμη είναι ελεύθερη μόνο εφόσον δεν ανακαλύπτει τίποτε που έρχεται σε αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξαφανίστηκε μια μελέτη του Οκτωβρίου 2021 σχετικά με τον καρκίνο και τον εμβολιασμό κατά του Covid.


2 Ιουνίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά


Μια διετής έρευνα αποδεικνύει πώς μια επιστημονική έρευνα απεσύρθει για να μην εμφανιστεί ποτέ

Η μελέτη αφορούσε την δυνατότητα των εμβολίων Covid να προκαλέσουν καρκίνο. 

Τα αποτελέσματα δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν και επιβλήθηκε λογοκρισία σε «παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας», λέει ο συγγραφέας της μελέτης.



Δύναμη και επιστήμη


«Το σκάνδαλο που αφορά το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, τον διάσημο επιστημονικό εκδότη MDPI και έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) έχει σοβαρές συνέπειες για την επιστημονική ακεραιότητα και τον παγκόσμιο κίνδυνο καρκίνου – ειδικά για τις γυναίκες».

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021. 

Εκείνη την εποχή, μια σημαντική επιστημονική εργασία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό MDPI Viruses1 τονίζοντας ότι η πρωτεΐνη ακίδα τόσο του ιού SARS-Cov-2 όσο και των σχετικών εμβολίων* βλάπτει σημαντικές οδούς επιδιόρθωσης του DNA.

Η Barnett αφηγείται:

Η μελέτη προκάλεσε αναταραχή λόγω των επιπτώσεών της στην ανοσοκαταστολή και τους καρκίνους που προκύπτουν από επαναλαμβανόμενη έκθεση σε λοιμώξεις Covid και εμβολιασμούς. 

Τα ευρήματα των συγγραφέων έχουν έκτοτε επιβεβαιωθεί σε άλλες επιστημονικές μελέτες, αλλά στο άκρως πολιτικό περιβάλλον της εποχής, ήταν νέα και αμφιλεγόμενα.

Η μελέτη στη συνέχεια αποσύρθηκε γρήγορα κάτω από περίεργες συνθήκες, με τον επικεφαλής συγγραφέα να απαιτεί την απόσυρση του δικού του έργου

Ακόμη πιο περίεργο, ο ίδιος συντάκτης που είχε κυκλοφορήσει την μελέτη για δημοσίευση έκανε μια στροφή και ενέκρινε την ανάκληση της μελέτης

Εικάζεται ότι ο Jiang πιέστηκε να ζητήσει την απόσυρση της μελέτης προκειμένου να καλύψει τα αποδεικτικά στοιχεία της βλαπτικότητας του εμβολίου Covid.

Τώρα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη πράγματι.

Το έγγραφο, με τίτλο "SARS-CoV-2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination In Vitro", συντάχθηκε από τον Δρ Hui Jiang από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Δρ Ya-Fang Mei από το Πανεπιστήμιο Umeå.

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Mei μου είπε ότι το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης πίεσε τον Jiang να της ζητήσει να αποσυρθεί από τη διατριβή και ότι ποτέ δεν συμφώνησε με την απόσυρση.

«Το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης αποφάσισε αρχικά να αποσύρει την εργασία χωρίς την συγκατάθεση των συγγραφέων, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας», είπε.

Το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης ζήτησε από τον πρώτο συγγραφέα Hui Jiang να αποσύρει το έργο και άρχισε να επισημοποιεί την διαδικασία. 

Πρόκειται για παράνομη απόσυρση. 

Ενημέρωσα τους συντάκτες ότι η διαδικασία ανάκλησης της δημοσίευσης δεν είναι σωστή και αντιτίθεμαι σθεναρά σε αυτήν.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου δόθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στο πλαίσιο των αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA) δείχνουν ότι η Δρ Mei έχει αντιταχθεί σαφώς στην ανάκληση: «Δεν δέχομαι απολύτως αυτήν την ανάκληση», έγραψε σε ένα email στον συν-συγγραφέα της την 1η Φεβρουαρίου 2022, λίγες ημέρες πριν ο Jiang υποβάλει επίσημα το αίτημά του για ανάκληση στο περιοδικό.

Η Mei εμμένει στα αποτελέσματα της μελέτης της και ελπίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή καλύτερων και ασφαλέστερων εμβολίων. «Έχουμε δείξει ότι η πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2 έχει κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν γίνει εμβόλιο», είπε.

Σε μια ανάκληση που δημοσιεύθηκε τον Μάϊο του 2022, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή του πλασμιδίου ακίδας και τη χρήση ενός συστήματος ρεπόρτερ GFP, καθιστώντας το έργο αναξιόπιστο για επιστήμονες ή σχολιαστές που θέλουν να αναφερθούν ή να βασιστούν στα ευρήματα των Jiang και Mei.

Ωστόσο, η Mei απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις ανησυχίες και μου λέει ότι είναι αβάσιμες και ότι η απόσυρση δεν είναι δικαιολογημένη».

"Διαφωνώ έντονα με [την ανάκληση] επειδή τα πειράματα έχουν ένα δείγμα ελέγχου: νουκλεοπρωτεΐνη με αναφορά 6Histag και GFP, η οποία βρίσκεται στο πλασμίδιο του κυττάρου και όχι στον πυρήνα. Επομένως, η επικοινωνία περιέχει ψευδείς πληροφορίες». Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την Δρ Mei, «ποτέ δεν υπέγραψα την ειδοποίηση απόσυρσης».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των συγγραφέων, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και του MDPI δείχνουν ότι ήταν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ανάκληση που προωθήθηκε κάτω από ισχυρή δημόσια πίεση και με ελάχιστη επιστημονική αιτιολόγηση.

Στη συνέχεια, η Barnett περιγράφει λεπτομερώς και με αποδεικτικά στοιχεία πώς επιβλήθηκε αυτό. 
Μια ζωντανή ερευνητική έρευνα για την «ελευθερία της επιστήμης» και τι συμβαίνει με τα ερευνητικά αποτελέσματα που συγκρούονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της κυριαρχίας.
Εικόνα "Η σύζυγος του Teh είχε το πρώτο της εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας." από kamalayan έχει άδεια σύμφωνα με CC BY 2.0.

ΠΗΓΗ: Studie zu Krebsrisiko durch Covid-Impfung zensiert (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!