Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Σλοβακική επιτροπή Covid: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ




Μεγάλος ενθουσιασμός στη Σλοβακία λόγω της κρατικής έρευνας για τον Covid. 

Ο κυβερνητικός επίτροπος εξήγησε ότι δεν υπήρξε «πανδημία».



25 Ιουνίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,9 λεπτά


Η επίσημη έρευνα για την πολιτική Covid στη Σλοβακία δεν έχει τελειώσει ακόμα. 


Αλλά ο Peter Kotlár, κυβερνητικός επίτροπος της κυβέρνησης, υπέβαλε μια πρώτη ενδιάμεση έκθεση στο κοινοβούλιο που καθορίζει την κατεύθυνση της έρευνας. Δεν ανέφερε αν τα «μέτρα» θα ήταν κατάλληλα ή αν τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί σωστά, όπως θα ήθελε η αντιπολίτευση. 


Αντ' αυτού, αναφέρει στο κοινοβούλιο ότι δεν υπήρξε ποτέ «πανδημία».


Τι είναι η πανδημία;


Έτσι, όλα τα μέτρα και όλες οι δαπάνες ήταν κρατική-αυταρχική αυθαιρεσία αβάσιμη. Το συμπέρασμα του Kotlár, το οποίο παρουσίασε στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι, δεδομένου του τι σημαίνει πανδημία, δεν υπήρξε πανδημία στη Σλοβακία, δεδομένων των περιστατικών και άλλων μετρήσιμων παραμέτρων».


Αυτό οφείλεται ήδη στο γεγονός ότι οι παράμετροι για τη μέτρηση δεν ήταν σαφώς καθορισμένες. Από αυτό το συμπέρασμα προκύπτει ότι το ζήτημα των «σωστών» και «λανθασμένων» μέτρων δεν επιτρέπεται. Γιατί κάθε «μέτρο» ήταν αβάσιμο.


Η αντιπολίτευση αντέδρασε αναλόγως με αγανάκτηση στην απόφαση αυτή. Εξάλλου, οι ίδιοι είχαν κυβερνητική ευθύνη εκείνη την εποχή. Εξακολουθεί να υποστηρίζεται ότι περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι έχουν «πεθάνει από τον Covid-19». 


Σύμφωνα με την κριτική της αντιπολίτευσης, ο Kotlár δεν μπορεί να σοβαρολογεί για τη δήλωση. Θα «έφτυνε στο πρόσωπο όλους όσους εργάζονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».


Η απάντησή του; Το εννοεί «θανάσιμα σοβαρά». Προσθήκη: Εξακολουθεί να διερευνάται ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος για τους 21.000 θανάτους, «οπότε καλύτερα να είμαστε να κρατάτε το στόμα σας κλειστό». Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική της βιοτρομοκρατίας.


Η Süddeutsche Zeitung ανέφερε τις εξελίξεις στη Σλοβακία, λέγοντας ότι «αρνητές του κορωνοϊού» βρίσκονται τώρα στην κυβέρνηση. Η κριτική της αντιπολίτευσης μεταφέρει ότι η κυβέρνηση θα φέρει τη χώρα «σε ανυποληψία ακόμη και με τον Π.Ο.Υ.». Αυτό θα «έθετε σε κίνδυνο την υγειονομική περίθαλψη όλων των Σλοβάκων» - μια μάλλον ισχυρή κατηγορία. 


Η Σλοβακία απέρριψε τις αλλαγές στους κανόνες του Π.Ο.Υ. (Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί) – ανέφερε το TKPγεγονός που δεν ανέφερε η Süddeutsche. 


Ο Kotlár είπε επίσης, σύμφωνα με τον σλοβακικό Τύπο: «Επί του παρόντος, έχουμε έναν ασαφή ορισμό [της πανδημίας], ο οποίος λέει ότι είναι μια επιδημία μεγάλης κλίμακας που μεταπηδά σε όλες τις ηπείρους. (…) Ενδιαφέρομαι μόνο για τον ορισμό της πανδημίας, όχι μόνο στον σημερινό κόσμο, αλλά και για την κατάσταση της πανδημίας στη Σλοβακία. Σε αυτή τη βάση, μπορούμε στη συνέχεια να εκδώσουμε εντολές και απαγορεύσεις που περιορίζουν τον μέσο πολίτη». 


Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος την επόμενη μέρα, αφού ο Τύπος είχε εξοργιστεί βαθιά. Υπήρξε επίσης κριτική από τον κυβερνητικό εταίρο Hlas, το αριστερό-φιλελεύθερο τμήμα των Σλοβάκων Σοσιαλδημοκρατών. Ο υπουργός Υγείας (Hlas) χαρακτήρισε τις δηλώσεις «ασέβεια».


Τα ευρήματα του Kotlár της U-Committee θα διαβιβαστούν στην κυβέρνηση μόνο ως συστάσεις. Μετά από αυτό, θα τεθεί και πάλι πολιτικό ερώτημα εάν και ποιες από αυτές θα εφαρμοστούν. 


Άλλα μέρη του σλοβακικού κοινού, ωστόσο, ρωτούν γιατί οι αρχές επιβολής του νόμου δεν αναλαμβάνουν δράση. Ο Stefan Harabin (τρίτος στις προεδρικές εκλογές του 2024 με 11,7%) είπε, για παράδειγμα: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Kotlár που είπε την αλήθεια». Χαρακτήρισε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα «ανίσχυρο».





ΠΗΓΗ: Slowakischer Covid-U-Ausschuss: Gab keine Pandemie (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ: (ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ & ΤΡΟΧΑΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ;)













 
 
 
 


Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 25χρονου Δημήτρη ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στα Χανιά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!