Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Klaus Schwab: Οι εγκέφαλοι των νέων παγκόσμιων ηγετών «αναπαράγονται από AI και αλγόριθμους»





Για δύο δεκαετίες, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκπαιδεύει μια λεγόμενη «ελίτ δύναμη» πολλά υποσχόμενων νέων ηγετών, οι οποίοι στη συνέχεια διεισδύουν στις κυβερνήσεις του κόσμου. 


Σε ένα εκπαιδευτικό βίντεο που διέρρευσε, ο Schwab διαβεβαιώνει τους νεοσύλλεκτους ότι μπορούν να προσβλέπουν σε μια καρριέρα τουλάχιστον 50 ετών.









Για δύο δεκαετίες, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) «εκτρέφει» τους λεγόμενους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες. Μια γενιά πολλά υποσχόμενων νέων ηγετών που έχουν διεισδύσει στις κυβερνήσεις του κόσμου και κινούν τα νήματα εκεί στο πνεύμα του WEF.


Περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau ή η πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Jacinta Ardern.


Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας», αυτές οι μαριονέτες του WEF εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους με άριστα. Σε χώρες όπου οι Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες εργάζονταν ως υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων, η αφήγηση του κορωνοϊού επιβλήθηκε με ιδιαίτερη αφοσίωση και σοβαρότητα.


Ο ιδρυτής του WEF Klaus Schwab είναι πολύ περήφανος που το WEF του μπορεί να «διεισδύσει» στις κυβερνήσεις, όπως το αποκαλεί, με αυτόν τον τρόπο. 


Σε συνέντευξή του, όχι μόνο το παραδέχτηκε ανοιχτά, αλλά καυχήθηκε άμεσα γι' αυτό. Ως ιδιαίτερα αξιέπαινο παράδειγμα, ανέφερε την κυβέρνηση του Justin Trudeau, δηλώνοντας ότι τουλάχιστον το ήμισυ αυτού του υπουργικού συμβουλίου αποτελείται από νέους παγκόσμιους ηγέτες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.


Ένα εκπαιδευτικό βίντεο του WEF που διέρρευσε από το 2022 δείχνει τον Schwab να βάζει την υποτιθέμενη ελίτ ομάδα του σε καλό δρόμο. 


Κατά τη γνώμη του, οι νέοι παγκόσμιοι ηγέτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μπορούν να αναμένουν μια 50ετή καrριέρα στον οργανισμό. Και προβλέπει ότι αυτό θα μπορούσε πιθανώς να επεκταθεί από την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.






«Έχετε την ευκαιρία να προσβλέπετε σε μια καρριέρα 50 ετών, κατά τη γνώμη μου. Ίσως ακόμη περισσότερο, θα πάρετε μερικές ενέσεις και ούτω καθεξής. Και μην ξεχνάτε, το avatar σας θα ζήσει. Και ο εγκέφαλός σας αναπαράγεται από τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους (...) οπότε δεν ξέρουμε, αλλά τουλάχιστον 50 χρόνια», διαβεβαίωσε ο Schwab.


Οι νεοσύλλεκτοι του WEF φάνηκαν έκπληκτοι και τα λόγια του Schwab προκάλεσαν διασκεδαστικό γέλιο. Αλλά στο τέλος, ο Schwab διευκρίνισε πώς ο ίδιος και άλλοι μετανθρωπιστές τεχνοκράτες οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι συγχωνεύονται με μηχανές και τεχνητή νοημοσύνη.


Σχόλιο TransitionNews:

Ο Schwab φαίνεται να ελπίζει ότι ο εγκέφαλός του θα συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο - και ότι το όραμά του για ένα τεχνοκρατικό και ολοκληρωτικό κράτος επιτήρησης θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας ακόμη και μετά το θάνατό του. 


Το γεγονός ότι υψηλόβαθμοι παγκοσμιοποιητές όπως ο Schwab πιστεύουν ότι μπορούν να αψηφήσουν τον θάνατο με αυτόν τον τρόπο λέει πολλά για τη μεγαλομανία τους.


ΠΗΓΕΣ:






ΠΗΓΗ: Klaus Schwab: Gehirne von Young Global Leadern werden «durch KI und (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Συγχωρέστε με γιά αυτό που θά γράψω, αλλά αηδιάσαμε στά αλήθεια!

    Μόνο αυτό βγαίνει μετά από μία ανάγνωση καί ένα κοίταγμα των φωτογραφιών.

    Άνθρωποι είναι αυτοί, ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο τύπος (στά γόνατα πεσμένος) στό φωτομοντάζ της πρώτη φωτογραφίας, έχουν γράψει πολλές φορές καί αγγλικά καί αμερικάνικα περιοδικά καί εφημερίδες, ότι είναι εξώγαμο του κατακόκκινου Κουβανού δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο.

      Αλήθεια, ή ψέμματα;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!