Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΝΤΙΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ. (πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημέρα μνήμης του Rouven Laur)

Αμβούργο, Γερμανία: 
 
Μετά την κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού Rouven Laur στο Μάννχαϊμ,  26.000 (ηλίθιοι) διαδηλώνουν «κατά της δεξιάς» και υπέρ της περισσότερης μετανάστευσης
 




Ενώ χιλιάδες αστυνομικοί στο Βερολίνο και το Μάννχαϊμ τιμούν τη μνήμη του δολοφονημένου αστυνομικού Rouven Laur, 26.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Αμβούργο για να διαδηλώσουν «κατά της δεξιάς», κατά του AfD και υπέρ της περισσότερης μετανάστευσης. 

Ο θάνατος του 29χρονου δεν φαίνεται να παίζει ρόλο για αυτούς.







ROUVEN

Μας λείπεις τόσο!
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πόσο φρικτός είναι αυτός ο πόνος.
Μαζί σου κόβεται ένα σημαντικό τμήμα της οικογένειάς μας, το όποιο τόσο πολύ χρειαζόμασταν.
 
Μας λείπεις κάθε δευτερόλεπτο.
 
Με αγάπη,
η οικογένειά σου
 
Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00 στο Congress Center Rosengarten στο Μάννχαϊμ.  
 
Η ταφή της τεφροδόχου θα γίνει στον στενό οικογειακό κύκλο.
 
Σας παρακαλούμε να απέχετε από συλλυπητήρια και ευγενικές δωρεές στεφάνων και ανθέων. 
 
 
 
Λίγο αφότου χιλιάδες άνθρωποι στο Μάννχαϊμ και το Βερολίνο τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου αστυνομικού Rouven Laur, περίπου 26.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμβούργο «ενάντια στη δεξιά» - και απαίτησαν «δικαίωμα στη μετανάστευση». 

Η διαδήλωση είχε καταγραφεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με το σύνθημα «Σταματήστε τον δεξιό εξτρεμισμό, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία, πηγαίνετε να ψηφίσετε» - αλλά δεν υπήρξε καμμία αναφορά στην ισλαμιστική επίθεση στον επικεφαλής επίτροπο Rouven Laur στις 31 Μαΐου.

Ο Laur είχε παρέμβει όταν ένας Αφγανός επιτέθηκε στον επικριτή του Ισλάμ και το προσωπικό του σε μια εκδήλωση του Michael Stürzenberger στην πλατεία της αγοράς του Μάννχαϊμ και τους μαχαίρωσε με μαχαίρι. 

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι στο λαιμό (το Apollo News είχε αναφερθεί). 

Η μεγάλη θλίψη και συμπάθεια εκφράστηκε μια εβδομάδα μετά την επίθεση με τη μορφή σιωπηλών πορειών κηδείας στο Βερολίνο, όπου αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες τίμησαν τη μνήμη του 29χρονου, και στο Μάννχαϊμ, όπου περισσότεροι από 100 αξιωματικοί σχημάτισαν μια καρδιά που περιέκλειε το γράμμα "R".



Σε πλήρη αντίθεση με αυτή την ευλαβική διάθεση, έως και 26.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Αμβούργο για να διαδηλώσουν «κατά της δεξιάς», σύμφωνα με την αστυνομία. 

Αυτή η εκδήλωση είχε κληθεί από μια ευρεία συμμαχία αριστερών πολιτικών οργανώσεων, κυρίως τις "Παρασκευές για το Μέλλον" και το περιφερειακό γραφείο του Αμβούργου της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB).

Εκπρόσωποι του SPD, των Πρασίνων, του CDU, της Αριστεράς και του FDP είχαν επίσης προσκληθεί σε αυτή τη διαδήλωση, μερικοί μάλιστα συμμετείχαν στη διαδήλωση. 

Μόνο το AfD αντιτάχθηκε στην εκδήλωση και προσπάθησε ανεπιτυχώς να την απαγορεύσει. Αντ' αυτού, το AfD στυλιζαρίστηκε ως ο «εχθρός των εργαζομένων» από την πρόεδρο της DGB του Αμβούργου Tanja Chawla.

Η Προτεστάντης Επίσκοπος Kerstin Fehrs, μαζί με τον Shlomo Bistritzky της Εβραϊκής Κοινότητας του Αμβούργου και την αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Ισλαμικών Κοινοτήτων στο Αμβούργο, Özlem Nas, δήλωσαν στη σκηνή: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει ή να κακολογήσει αυτόν τον διάλογο. Όχι από αντισημίτες, όχι από ισλαμόφοβους. Και σίγουρα όχι από εθνικιστές ιδεολόγους που θέλουν να διαχωρίσουν τους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή τους και να τους στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου».

Το γεγονός ότι μια ισλαμιστική επίθεση από έναν Αφγανό που ζούσε παράνομα στη Γερμανία τα τελευταία εννέα χρόνια κόστισε τη ζωή ενός αστυνομικού στο Mannheim, περίπου 450 χιλιόμετρα μακριά, μια εβδομάδα νωρίτερα φαινόταν να έχει ξεχαστεί εντελώς εδώ. 

Αντίθετα, οι διαδηλωτές απορροφήθηκαν επίσης από αιτήματα για ένα «δικαίωμα στη μετανάστευση» – σημασιολογικά διακριτό από το δικαίωμα ασύλου σε περίπτωση πολιτικής δίωξης – και πανό κατά του δικαιώματος.

Συνθήματα, όπως «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», «Όλοι μένουν!!» ή «Αγάπη για όλους, εκτός από τους Ναζί» μπορούσε να διαβάσει κανείς σε πολλές αφίσες. 

Το γεγονός αυτό, το οποίο λόγω του πένθους για τον Rouven Laur μπορεί σήμερα να θεωρηθεί ασεβές, συνοδεύτηκε από το γνωστό γερμανικό μουσικό συγκρότημα Provinz και τον τραγουδιστή Joris. 

Οι κατά τα άλλα αντίπαλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Αμβούργου St. Pauli και HSV επίσης δεν ήθελαν να χάσουν την κοινή τοποθέτηση "ενάντια στη δεξιά".


ΠΗΓΗ: Nach Trauermarsch für Rouven Laur: 26.000 demonstrieren „gegen Rechts“ und für mehr Migration - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ









ΦΩΤΟΘΗΚΗ:


Το Αρχηγείο της Αστυνομίας του Μάννχαϊμ θρηνεί την απώλεια του επικεφαλής επιθεωρητή Rouven Laur.

Ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, πέθανε στις 2 Ιουνίου 2024 λόγω των σοβαρών τραυματισμών που είχε υποστεί σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Είμαστε όλοι βαθιά λυπημένοι για την απώλεια αυτού του πολύτιμου ανθρώπου και συναδέλφου, του οποίου η αποφασιστική και εμπνευσμένη φύση ανέκαθεν μας εντυπωσίαζε.

Εργάστηκε μέχρι τέλους για να διασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, κάτι που επέτρεπε να προστατεύει τις ζωές των άλλων.

Όλη η οικογένεια της αστυνομίας θρηνεί για αυτόν και οι σκέψεις τους είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00, στο Congress Center Rosengarten στο Μάννχαϊμ.

 

Ulrike Schaefer                                                                     Uwe Hagmann

Αντιπρόεδρος της Αστυνομίας                                          Πρόεδρος του Προσωπικού

.





























Όποιος επιτίθεται σε αστυνομικό, επιτίθεται σε ΟΛΟΥΣ εμάς!




Σε βαθύ πένθος για τον Rouven Laur














ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νέα επίθεση με μαχαίρι στο Μάννχαϊμ: 
Το Μάνχαϊμ μάχεται ενάντια στο AfD - και το αίμα ρέει ξανά
Την Κυριακή, την ημέρα που ο αστυνομικός Rouven L. κηρύχθηκε νεκρός, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πλατεία της αγοράς του Μάννχαϊμ - αλλά όχι κατά του ισλαμισμού, αλλά κατά του AfD. Τώρα, όχι μακριά από τον τόπο όπου συνέβη η ισλαμιστική επίθεση, ένας πολιτικός του AfD έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι.




9 χρόνια ως παράνομος στην Γερμανία ο δολοφόνος του Γερμανού αστυνομικού Rouven Laur 
Ο 25χρονος Αφγανός, ο οποίος πραγματοποίησε αιματηρή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Michael Stürzenberger, των συντρόφων του και των αστυνομικών στο Μάνχαϊμ, βρισκόταν παράνομα στη Γερμανία για εννέα χρόνια. Η αίτησή του για άσυλο είχε ήδη απορριφθεί το 2014.



Γυναίκα βουλευτής των Πρασίνων αντιδρά με κοροϊδία στην επίθεση στο Μάνχαϊμ
Αφόρητες σκηνές στο κοινοβούλιο του κρατιδίου του Βερολίνου



«Το Μάννχαϊμ πέθανε;» Οι Πράσινοι χλευάζουν τον νεκρό αστυνομικό του Μάννχαϊμ
«Το Μάννχαϊμ είναι νεκρό;» ρώτησε ειρωνικά μία  βουλευτής των Πρασίνων όταν ο γερουσιαστής Εσωτερικών του Βερολίνου μίλησε για τον δολοφονημένο αστυνομικό Rouvel Laur.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!