Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Χωρίς αυτά τά 3, δέν ζείς !


" Χωρίς Οικογένεια, ΔΕΝ ζείς" !


" Χωρίς Πατρίδα, δέν ξέρεις ΠΟΥ ζείς" !

" Χωρίς Θεό, δέν ξέρεις ΓΙΑΤΙ ζείς" !

Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας 

(1322 - 1391), 

Θεολόγος καί συγγραφέας.

8 σχόλια:

  1. Χωρίς οικογένεια, ζεις μόνος, αν το αντέχεις χωρίς ψυχολογικές αρνητικές συνέπειες.
    Χωρίς πατρίδα, δεν ξέρεις που ανήκεις, δεν έχεις πολιτιστική ταυτότητα, πιθανόν πρότυπο ζωής, αίσθημα του ανήκειν κάπου.
    Χωρίς Θεό, είσαι αθεόφοβο ή αμετροεπή άτομο στα λόγια και στην συμπεριφορά, ικανός κυρίως για το χειρότερο παρά για το καλύτερο, γιατί στα χειρότερα δεν ξέρω αν θα βρεθεί κάποιο άτομο ή κάτι να σε σώσει. Άλλωστε δεν πίστευες, τι θα σε σώσει; Ίσως το θάρρος σου, ίσως η τόλμη σου, ίσως η επιμονή σου, ίσως ο εγωισμός σου ή τίποτα από όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γίνει δημοψήφισμα αν οι Έλληνες θέλουν να δώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους? Αν όχι πρέπει να αντιδράσουμε στην μεθόδευση αρπαγής του μισού Αιγαίου και τον νησιών όσο είναι ακόμα εφικτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γελοίο το δημοψήφισμα που ζητάς, δεν θα το κάνει καμία σοβαρή κυβέρνηση, μια μπανανία ίσως το έκανε. Δηλαδή το ερώτημα σου είναι αν θα μοιράσουμε ή όχι τα δικά μας. Αν έχεις διαβάσει έστω και μια φορά το Σύνταγμα της Ελλάδος η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ΟΧΙ. Ούτε δημοψηφίσματα, ούτε εκλογές με διλήμματα περί εδαφικού χώρου και κυριαρχίας, η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτα αν θες να λέγεσαι ανεξάρτητο κράτος, αλλιώς είσαι μπανανία και εκπέμπει το μήνυμα αυτό στους πάντες σε εσωτερικό και εξωτερικό. Θες την χώρα σου μπανανία, δεν νομίζω;

      Διαγραφή
    2. Εγώ ο8.47 θυμίζω δημοψήφισμα Τσίπρα,και το σύνθημα να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς .το ουσιαστικό είναι στην 2 παράγραφο

      Διαγραφή
  3. Σ'αυτόν τόν...τόπο τό ΟΧΙ γίνετε (εύκολα) ΝΑΙ...πρός τό παρόν.
    Θά συμφωνήσω μέ τόν 5:39 μ.μ.
    Ωστόσο τό άν είμαστε μπανανία ή όχι, δυστυχώς ή μέχρι τώρα διαδρομή τών γεγονότων τό δείχνει ξεκάθαρα είτε τό θέλουμε
    είτε όχι.Άς μήν κρυβόμαστε πίσω απ'τό δάχτυλό μας.
    Τό ερώτημα είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι ή αποφασισμένοι
    σάν λαός νά πάρουμε τίς τύχες μας καί τήν τύχη τής πατρίδος μας στά χέρια μας.
    Η απάντηση δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ( ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ; ), ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ....

      Διαγραφή
    2. Όταν υποτιμάμε την χώρα μας οι Έλληνες, τι θα κάνουν οι άλλοι;
      Δεν θεωρώ ότι είμαστε μπανανία, αλλά θεωρώ ότι έχουμε πάρει το λάθος δρόμο ως χώρα, έχουμε γίνει μια κυριολεκτικά νεοταξική χώρα όπως σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε., κι αυτό μας ενοχλεί καταφεύγοντας ορισμένες φορές άθελά μας σε μεγαλύτερη υποτίμηση αυτού που συμβαίνει.
      Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί φταίμε και οι πολίτες που δεν του πιέσαμε παραπάνω να πάνε στην σωστή κατεύθυνση. Απ ότι φαίνεται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του εξωτερικού είναι πάντα κερδισμένα σε βάρος όλων των άλλων ζητημάτων και την πόρτα τους την ανοίγουν πάντα οι πολιτικοί μας, οι επαγγελματίες πολιτικοί συγκεκριμένα. Δεν είμαι εναντίον όλων των πολιτικών.
      Όσο για τον 20/8/2024 7:34 μμ δεν κατάλαβα τι λέει παρόλο που το διάβασα 3 φόρες, αν το κατάλαβε ο ίδιος τι έγραψε, πάλι καλά να λέμε.

      Διαγραφή
    3. Κάθε φορά πού επιχειρούν να αλλάξουν την μοίρα τους οι πολίτες θυμισου το μακεδονικό φάγαν πολύ ξύλο πολύ αίμα αδελφέ μου!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!