Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Οκτώ ιατροί ειδικοί στον καρκίνο «που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους» μεταξύ των 62 επιβατών και του πληρώματος που σκοτώθηκαν στην καταδικασμένη πτήση στη Βραζιλία που έπεσε από τον ουρανό και εξερράγη σε μια πύρινη σφαίρα ενώ μετέβαιναν σε συνέδριο


Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια εναέρια άποψη των συντριμμιών ενός αεροπλάνου που συνετρίβη με 61 επιβαίνοντες στο Vinhedo, στην πολιτεία του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, στις 10 Αυγούστου 2024



Οκτώ κορυφαίοι ιατροί για τον καρκίνο ήταν μεταξύ των 62 επιβατών και του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα βραζιλιάνικο αεροσκάφος έπεσε δραματικά από τον ουρανό και εξερράγη σε μια πύρινη σφαίρα.


Έξι κορυφαίοι ογκολόγοι και δύο ειδικευόμενοι ιατροί, στο τελευταίο έτος της εκπαίδευσής τους, ήταν καθ' οδόν από την πατρίδα τους Cascavel σε ένα συνέδριο για τον καρκίνο στο Σάο Πάολο όταν το αεροπλάνο συνετρίβη


Έξι κορυφαίοι ογκολόγοι και δύο ειδικευόμενοι ιατροί, στο τελευταίο έτος της εκπαίδευσής τους, ήταν καθ' οδόν από την πατρίδα τους Cascavel σε ένα συνέδριο για τον καρκίνο στο Σάο Πάολο, όταν η δικινητήρια πτήση ATR 72-500 VoePass Airline συνετρίβη σε μια περιφραγμένη κοινότητα σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες την Παρασκευή.

Ο Eduardo Baptistella του Περιφερειακού Ιατρικού Συμβουλίου δήλωσε: «Δυστυχώς λάβαμε πολύ θλιβερά νέα και μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο οκτώ ιατρών. Οι ιατροί μετέβαιναν σε ένα ογκολογικό συνέδριο. Αυτοί ήταν άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους».


Μερικά από τα ονόματα των ιατρών άρχισαν να εμφανίζονται χθες το βράδυ, συμπεριλαμβανομένου του ακτινολόγου Leonel Ferreira, της παιδιατρικής εμπειρογνώμονα καρκίνου Sarah Stella και της Silvia Osaki.


Δρ. Leonel Ferreira






Δρ. Sarah Stella




Δρ. Silvia Osaki



Ο κ. Baptistella είπε ότι 15 ιατροί είχαν προγραμματιστεί να πάρουν τη δίωρη καταδικασμένη πτήση, αλλά επτά είχαν πάρει ένα αεροπλάνο νωρίτερα.



Η στιγμή που το αεροπλάνο πέφτει από τον ουρανό και συντρίβεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (videos.dailymail.co.uk/video/mol/2024/08/09/8174470200841554169/1024x576_MP4_8174470200841554169.mp4)

Φορτωμένο: 0%
Πρόοδος: 0%
0:00
Προηγούμενος
Παίζω
Πήδημα
Σίγαση
Τρέχουσα ώρα0:00
/
Διάρκεια Χρόνος1:55
Πλήρης οθόνη
Χρειάζεστε κείμενο
Το αεροπλάνο φαίνεται σε ένα «σπιράλ θανάτου» πριν συντριβεί σε μια κατοικημένη περιοχή την Παρασκευή


Το αεροπλάνο φαίνεται σε ένα «σπιράλ θανάτου» πριν συντριβεί σε μια κατοικημένη περιοχή την Παρασκευή






Εικόνα: Τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Voepass Airlines που συνετρίβη στη Βραζιλία



Συντρίμμια απεικονίζονται καθώς το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στο σημείο ενός αεροπορικού δυστυχήματος την Παρασκευή


Ένα δραματικό βίντεο από τη σκηνή την Παρασκευή έδειξε ένα αεροπλάνο Voepass να πέφτει από τον ουρανό καθώς έπεφτε πίσω από μια συστάδα δέντρων κοντά σε σπίτια, ακολουθούμενο από ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού



Ο λοχαγός Danilo Santos Romano κατονομάστηκε σήμερα ως το πρώτο θύμα του τρομακτικού δυστυχήματος στην πόλη Vinhedo



Ο κ. Romano εργάστηκε ως πιλότος για περισσότερο από μια δεκαετία και εντάχθηκε στη Voepass Airlines το 2022, όπως δείχνει το προφίλ του στο LinkedIn



Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια εναέρια άποψη των συντριμμιών ενός αεροπλάνου που συνετρίβη με 61 επιβαίνοντες στο Vinhedo, στην πολιτεία του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, στις 10 Αυγούστου 2024



Έξι κορυφαίοι ογκολόγοι και δύο ειδικευόμενοι ιατροί, στο τελευταίο έτος της εκπαίδευσής τους, ήταν καθ' οδόν από την πατρίδα τους Cascavel σε ένα συνέδριο για τον καρκίνο στο Σάο Πάολο όταν το αεροπλάνο συνετρίβη



Ένας εκπρόσωπος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Uopeccan στο Cascavel επιβεβαίωσε ότι δύο τελειόφοιτοι ογκολόγοι ιατροί, η Arianne Risso, 28 ετών και η Mariana Belim, 29 ετών, είχαν πεθάνει, προσθέτοντας: «Με τεράστιο πόνο μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο των ειδικευόμενων κλινικής ογκολογίας.


Arianne Risso




Mariana Belim





«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τη θλίψη που νoιώθουμε μπροστά σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία».

Η πτήση VoePass 2283 συνετρίβη 50 μίλια βορειοδυτικά του Σάο Πάολο καθ' οδόν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Guarulhos της πόλης.

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 16.000 ποδιών όταν μπήκε σε μια «σπείρα θανάτου» και έπεσε στο έδαφος σε πενήντα δευτερόλεπτα.

Αυτόπτες μάρτυρες που βιντεοσκόπησαν τη συντριβή είπαν ότι φαινόταν να σταματάει πριν κάνει κύκλους στο έδαφος και τυλιχθεί στις φλόγες γύρω στη 1.30 μ.μ. τοπική ώρα (5.30 μ.μ. BST).

Χθες το βράδυ η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δέκα άτομα που περίμεναν σε λάθος πύλη επιβίβασης στο Cascavel έχασαν ως εκ θαύματος την πτήση.

Ένας άνδρας, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του, δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN: «Η οθόνη έδειχνε λάθος πύλη και ήμασταν δέκα από εμάς που καθόμασταν εκεί και συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν στο λάθος μέρος.

«Τρέξαμε στη δεξιά πύλη και ρώτησα έναν από τους πράκτορες, "Κορίτσι μου, βάλε με σε αυτό το αεροπλάνο, πρέπει να φύγω, πρέπει να φύγω", αλλά είπε: "Όχι, είστε πολύ αργά και μπορώ μόνο να επαναπρογραμματίσω την πτήση σας"».

Φίλοι του πιλότου Danilo Romano, 35 ετών, ο οποίος είχε δεκαετή πτητική εμπειρία, τον περιέγραψαν ως «καταπληκτικό επαγγελματία» που ήταν «πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος να βοηθήσει».

Ενώ ο πιλότος δεν έκανε κλήση mayday, οι ειδικοί της αεροπορίας λένε ότι το αεροπλάνο μπορεί να αντιμετώπισε ξαφνικό πάγο στα φτερά του.

Το μαύρο κουτί της πτήσης έχει ανακτηθεί σε καλή κατάσταση.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
























3 σχόλια:

  1. καποιο λάκκο έχει η φαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θάλεγα πολλούς..."λάκκους"..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχει "λάκκους";... Και μπολικουε μάλιστα.

    Μη ξεχνάτε ότι έχουν λυσσαξει να διαφημίζουν τα "εμβόλια" του καρκίνου, συνεπώς, δεν συμφέρει να σώζονται ζωές.

    Οι δύσμοιροι αυτοί γιατροί, όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση, έκαναν το μοιραίο λάθος για τις φαρμακευτικές και έσωζαν ζωές. Τους χάλαγαν την πιάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!