Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

AHMAD MANSOUR (*): 'Επιχείρηση Αλλάχ' - Πώς τό πολιτικό Ισλάμ θέλει νά ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ στήν Γερμανία!....

 




Ένα άρθρο επισκεπτών από τη Vera Lengsfeld

Μετά την ισλαμιστική επίθεση στο Mannheim, κατά την οποία έπεσε θύμα ο αστυνομικός Rouven L. (Laur) και τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, ο κίνδυνος που θέτει το πολιτικό Ισλάμ δεν μπορεί πλέον να αποκρύπτεται.




Παρόμοιες συζητήσεις έλαβαν χώρα μετά τη σφαγή των δημοσιογράφων του Charlie Hebdo, τη μαζική δολοφονία στο Bataclan, την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια (Γαλλία) και, σε μικρότερο βαθμό, μετά τη δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty. 

Αλλά καθώς οι σκηνές του εγκλήματος ήταν στη Γαλλία ή το Βέλγιο, η Γερμανία φαινόταν να μην επηρεάζεται, οπότε οι συζητήσεις σύντομα υποχώρησαν και πάλι. 

Το ερώτημα ποιες συνέπειες θα μπορούσε να έχει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση από χώρες όπου  επικρατεί ο αντισημιτισμός και ο μισογυνισμός σαρώθηκε από το τραπέζι ή απαντήθηκε με μαζική δυσφήμιση εναντίον των επικριτών.

Οι βιασμοί, συχνά από ομάδα, ή ακόμα και οι δολοφονίες γυναικών, αποσιωπούν ή αγνοούν το ισλαμικό υπόβαθρο, αποκαλώντας τους ως «γυναικοκτονία» ή αναφερόμενοι σε υποτιθέμενους κοινούς βιασμούς στο Oktoberfest του Μονάχου. 

Δεν έλειψαν οι προειδοποιητικές φωνές. 

Ιδιαίτερα μουσουλμάνοι, όπως ο Necla Kelek, ο Abdel Samad, ο Ali Ertan Toprak και πολλοί άλλοι, αγωνίζονται εδώ και χρόνια για να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης δεν θα κάνουν πλέον τα στραβά μάτια, αλλά τελικά θα λάβουν σοβαρά υπόψη και θα δράσουν σχετικά με τον κίνδυνο το πολιτικό Ισλάμ να απειλεί την κοινωνία μας.


Μία από τις πιο ξεκάθαρες φωνές κατά της σιωπής είναι ο Ahmad Mansour, του οποίου το βιβλίο «Επιχείρηση Αλλάχ» δημοσιεύθηκε πριν από δύο χρόνια. 
Λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάννχαϊμ, αυτή τη στιγμή είναι καυτό. 

Το αίμα του Rouven L. δεν είχε ακόμη στεγνώσει όταν άρχισαν ξανά οι σχετικοποιήσεις. 

Αν και οι εικόνες ήταν σαφείς, οι ερευνητές δεν ήθελαν να δουν κίνητρο για την αιματηρή πράξη για μέρες

Εξάλλου, δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί ότι ήταν στην πραγματικότητα μια ισλαμική πράξη. 

Στη συνέχεια, για παράδειγμα, η Tagesschau προσπάθησε να κάνει τους θεατές να πιστέψουν ότι τα θύματα της επίθεσης είχαν κατά κάποιο τρόπο γίνει συνένοχοι μέσω της κριτικής τους στο Ισλάμ. 

Εξάλλου, ο Stürzenberger παρακολουθούταν από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. Αναφέρει, για παράδειγμα: «Σε μια ομιλία κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μόναχο, ο Stürzenberger επανερμήνευσε επίσης την τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στις 5 Σεπτεμβρίου 1972 ως την πρώτη επίθεση του "Πολιτικού Ισλάμ".

Για αυτή τη σωστή δήλωση, ο Stürzenberger χαρακτηρίζεται ως «ισλαμοφοβικός» και εκτεθειμένος σε κίνδυνο. Ήμουν ανέκαθεν της άποψης ότι δεν χρειάζεσαι μυστική υπηρεσία. Αυτού του είδους οι εκθέσεις ενισχύουν την άποψή μου. 

Η καλύτερη προστασία του συντάγματος είναι οι πολίτες, οι οποίοι φυσικά τηρούν τους δημοκρατικούς κανόνες και αξίες. 

Ο Ahmad Mansour εργάζεται για αυτό εδώ και χρόνια. 

Όχι μόνο με συνεντεύξεις, άρθρα, αλλά και με εργαστήρια για μετανάστες, σε σχολεία και φυλακές. Έχει λάβει πολλά βραβεία και βραβεύσεις για την πρωτοβουλία Mansour για την προώθηση της δημοκρατίας και την πρόληψη του εξτρεμισμού, καθώς και πολλούς επαίνους από πολιτικούς, αλλά αυτό δεν ακολουθήθηκε από δράση. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του Mansour, το πολιτικό Ισλάμ είναι μια ιδεολογία που όχι μόνο κατανοεί και εξασκεί τη θρησκεία πνευματικά, αλλά προσθέτει επίσης μια πολιτική διάσταση σε αυτήν που αγωνίζεται για αλλαγή συστήματος.


Ορατότητα στα μάτια του κοινού

Η υπουργός Εσωτερικών Faeser, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμβούργο κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα "Το χαλιφάτο είναι η λύση", οι διαδηλωτές δεν ήθελαν να καταργήσουν τη δημοκρατία. 

Ο Mansour προειδοποιεί ότι ο πολιτικός ισλαμισμός επιδιώκει παγκόσμιους στόχους, αλλά κάνει και μικρά βήματα

Με αυτά, αγωνίζεται κυρίως για προβολή στο κοινό

Δεν είναι αρκετό γι' αυτόν ότι υπάρχουν αρκετά τζαμιά στη Γερμανία όπου κάθε μουσουλμάνος μπορεί να ακολουθήσει τη θρησκεία του, υπάρχουν πάντα δημόσιες προσευχές σε δρόμους, πλατείες και πάρκα, καταχωρημένες ή απροειδοποίητες. 

Πρόσφατα, υπήρξε ένα άλλο δημόσιο κάλεσμα για προσευχή από έναν μουεζίνη που περιβαλλόταν από πολλούς που την κατέγραφαν από κινητά τηλέφωνα από την πλειοψηφική κοινωνία.

Οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν επιδέξια τις δομές της δημοκρατίας για να εξαπλωθούν, στην πολιτική, στα μέσα ενημέρωσης, στην αστυνομία, στην επιστήμη, στα σχολεία, στην ενσωμάτωση και στην κοινωνική εργασία.

«Διεισδύουν στα συστήματα, δημιουργούν ενσυναίσθηση και προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή. 

Αφιερώνονται στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, προσφέρονται στους πολιτικούς ως διαμεσολαβητές μεταξύ πολιτισμών και προσπαθούν να αποκτήσουν περισσότερη ελευθερία κάνοντας έκκληση στην ανεκτικότητα» αναφέρει ο Mansour.

Ο Mansour αποδεικνύει πόσο επιτυχημένοι είναι με πολλά παραδείγματα. 

Οι ισλαμιστές προωθούν παράλληλες κοινωνίες και δεν ενδιαφέρονται για την ενσωμάτωση

«Βασίζονται στην αποδυνάμωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που έρχονται σε αντίθεση με τις ίδιες τους τις αξίες. Βρήκαν συνειρμούς στα ονόματα των οποίων εμφανίζονται οι λέξεις ολοκλήρωση, διάλογος ή ανθρωπισμός»

Αυτό ακούγεται τόσο καλό που οι αρχές δεν εξετάζουν προσεκτικά τι πραγματικά γίνεται εκεί

Όσον αφορά την ενσωμάτωση, οι ισλαμιστές έχουν ήδη προχωρήσει πολύ. Γίνεται όλο και περισσότερη συζήτηση για συμμετοχή αντί για ένταξη. 

Οι ισλαμιστές χαιρέτισαν τη δήλωση της πρώην καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν υπήρχε λόγος να μιλήσουμε για ολοκλήρωση, διότι σε πολλές περιπτώσεις είχε πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. 

Ο Mansour αντιτείνει ότι όσο λιγώτερο τίθεται το ζήτημα της ένταξης, τόσο λιγώτερο γίνεται συζήτηση για το αν οι αξίες της κοινωνίας υποδοχής είναι κοινές και αν οι μετανάστες είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίζουν όλους τους ανθρώπους με την ίδια ανοχή που αναμένεται να έχουν οι άλλοι σε αυτούς. 

Για τον Mansour, ένα πράγμα είναι βέβαιο: «Το πολιτικό Ισλάμ είναι μια επίθεση στο DNA της κοινωνίας μας».

Το πόσο δίκιο έχει αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να κινείται σε δημόσιο χώρο χωρίς προστασία. 

Όταν εμφανίστηκε σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ettersburg στα τέλη Μαΐου, όπου έκανε μια μόνιμη εντύπωση στο κοινό στην αίθουσα, η οποία ήταν γεμάτη μέχρι την τελευταία θέση, συνοδευόταν από αρκετούς σωματοφύλακες

Δεν επιτρέπεται πλέον να διανυκτερεύσει σε ένα χώρο, οπότε δεν μπορούσε να απολαύσει το όμορφο περιβάλλον. Το πού θα περάσει τη νύχτα, αν χρειαστεί, παραμένει μυστικό. Τόσο μακριά έχει ήδη προχωρήσει στη Γερμανία. 

Για να σταματήσει αυτή η εξέλιξη, οι αναλύσεις του Mansour πρέπει να διαδοθούν ευρέως. Τα talk shows και τα άρθρα δεν αρκούν για αυτό. Το βιβλίο του πρέπει να διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



(*) Ahmad Mansour:

Ο Ahmad Mansour, γεννημένος το 1976, είναι Άραβας Ισραηλινός και ζει στο Βερολίνο από το 2004. 

Είναι ψυχολόγος και εργάζεται σε προγράμματα κατά του εξτρεμισμού, για παράδειγμα συνοδεύει οικογένειες ριζοσπαστικοποιημένων νέων, ατόμων που εγκαταλείπουν το σχολείο και καταδικασμένων τρομοκρατών. 

Είναι επίσης ακούραστα αφοσιωμένος στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού. 

Το 2015 κυκλοφόρησε το μπεστ σέλλερ του "Γενιά Allah. Γιατί πρέπει να επανεξετάσουμε τον αγώνα κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού», και το 2018 «Απλό κείμενο για την ένταξη. Ενάντια στην ψεύτικη ανοχή και την κινδυνολογία». 

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σχετικά με το θέμα του σαλαφισμού και του αντισημιτισμού και έχει συμμετάσχει σε πολλά talk shows. 

Στις αρχές του 2018, ίδρυσε την Mind Prevention (πρωτοβουλία Mansour για την προώθηση της δημοκρατίας και την πρόληψη του εξτρεμισμού). 

Έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Moses Mendelssohn για την προώθηση της ανοχής, του βραβείου Carl von Ossietzky, του βραβείου Theodor Lessing, του βραβείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων 2019 του Ιδρύματος Gerhart and Renate Baum και του Ομοσπονδιακού Σταυρού Αξίας σε κορδέλα το 2022.
http://www.ahmad-mansour.com/





ΣΧΕΤΙΚΑ:
Μεταναστευτικό κύμα από τις Κάτω Χώρες προ των πυλών
Οι αιτούντες άσυλο θα σταλούν πίσω στη Γερμανία


Κλείνει ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – 130 πρόσφυγες μετακινούνται
Σοβαρές κατηγορίες κατά της περιφέρειας και της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!