Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Το Βερμόντ θα αναγκάσει τα παιδιά σε εμβολιασμό χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους




Τα σχολεία του Βερμόντ μόλις έλαβαν το πράσινο φως για να αρχίσουν να αναγκάζουν τον εμβολιασμό παιδιών για «Covid» χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Ο νόμος PREP του 2005, τον οποίο εφάρμοσε η κυβέρνηση Trump στην πανδημία COVID το 2020, προστατεύει τους σχολικούς αξιωματούχους που μπέρδεψαν έναν μαθητή του οποίου οι γονείς αρνήθηκαν να εμβολιαστεί με έναν μαθητή του οποίου οι γονείς δεν είχαν αρνηθεί.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βερμόντ απέρριψε την αγωγή μιας οικογένειας κατά της Νοτιοανατολικής Σχολικής Περιφέρειας του Windham για κατά λάθος εμβολιασμό στο (τότε) εξάχρονο παιδί τους με εμβόλιο COVID-19 χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κρίνοντας ότι το σφάλμα καλύφθηκε από ομοσπονδιακή ασπίδα ευθύνης.

Το Fox 26 ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας κλινικής του 2021 που φιλοξενήθηκε από την περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας του Βερμόντ, το παιδί που αναγνωρίστηκε μόνο ως LP είχε μια οδηγία από τον πατέρα, αποδεκτή από τους υπεύθυνους του σχολείου, ότι το παιδί δεν έπρεπε να εμβολιαστεί.

Ωστόσο, το παιδί έλαβε μία δόση του εμβολίου COVID με βάση το mRNA της Pfizer αφού του δόθηκε λανθασμένα η ετικέτα ονόματος ενός παιδιού χωρίς τέτοιο περιορισμό.

Οι αξιωματούχοι ειδοποίησαν τους γονείς και ζήτησαν συγγνώμη και οι γονείς απέσυραν το παιδί τους από το Academy School του Windham.

«Ευτυχώς, δεν γνωρίζουμε καμμία βλάβη στον μαθητή εξαιτίας αυτού του λάθους», δήλωσε ο επιθεωρητής του Windham Southeast Mark Speno σε επιστολή συγγνώμης το 2021.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις ευθύνες μας απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειες και σεβόμαστε τα δικαιώματα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά τους».

Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους γονείς, οι οποίοι μήνυσαν. Αλλά την περασμένη εβδομάδα, το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας αποφάσισε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος περί δημόσιας ετοιμότητας και ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης (PREP) του 2005 προστατεύει τους σχολικούς αξιωματούχους από την ευθύνη.

«Για να αποφευχθεί η απόλυση για λόγους ασυλίας, οι ενάγοντες θα έπρεπε να παρουσιάσουν βάσιμους ισχυρισμούς που να αποδεικνύουν ότι (1) τουλάχιστον ένας εναγόμενος δεν ήταν καλυπτόμενο πρόσωπο, (2) κάποια συμπεριφορά από έναν εναγόμενο δεν συνδεόταν αιτιωδώς με τη χορήγηση καλυπτόμενου αντιμέτρου, (3) η ουσία που εγχύθηκε στον L.P. δεν ήταν καλυπτόμενο αντίμετρο ή (4) δεν υπήρχε δήλωση νόμου PREP σε ισχύ κατά τη στιγμή του εμβολιασμού του L.P., », εξήγησε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσσου (CRS), ο νόμος PREP εξουσιοδοτεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να «περιορίσει τη νομική ευθύνη για απώλειες που σχετίζονται με τη χορήγηση ιατρικών αντιμέτρων όπως διαγνωστικά, θεραπείες και εμβόλια». 

Κοντά στην αρχή της επιδημίας COVID-19 του 2020, η διοίκηση Trump επικαλέστηκε τον νόμο κηρύσσοντας τον ιό «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με αυτή τη «σαρωτική» ασυλία, εξηγεί η CRS, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι πολιτειακές κυβερνήσεις, οι «κατασκευαστές και διανομείς καλυπτόμενων αντιμέτρων» και οι αδειοδοτημένοι ή άλλως εξουσιοδοτημένοι επαγγελματίες υγείας που διανέμουν αυτά τα αντίμετρα προστατεύονται από «όλες τις αξιώσεις απώλειας» που απορρέουν από αυτά τα αντίμετρα, με εξαίρεση τον «θάνατο ή σοβαρή σωματική βλάβη» που προκαλείται από «εσκεμμένο παράπτωμα», ένα πρότυπο που, μεταξύ άλλων εμποδίων, απαιτεί από τον δράστη να έχει ενεργήσει «εκ προθέσεως για την επίτευξη παράνομου σκοπού».

Ένα μεγάλο σύνολο στοιχείων εντοπίζει σημαντικούς κινδύνους για τα εμβόλια COVID, τα οποία αναπτύχθηκαν και αναθεωρήθηκαν σε κλάσμα του χρόνου που συνήθως χρειάζονται τα εμβόλια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Operation Warp Speed του πρώην προέδρου Donald Trump.

Μεταξύ αυτών, το ομοσπονδιακό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS) αναφέρει 37.734 θανάτους, 217.112 νοσηλείες, 21.793 καρδιακές προσβολές και 28.490 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από τις 28 Ιουνίου, μεταξύ άλλων παθήσεων. Οι ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναγνώρισαν ένα «υψηλό ποσοστό επαλήθευσης αναφορών μυοκαρδίτιδας στο VAERS μετά από εμβολιασμό COVID-19 με βάση το mRNA», οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι «η ελλιπής αναφορά είναι πιο πιθανή» από την υπερβολική αναφορά.

Μια ανάλυση 99 εκατομμυρίων ανθρώπων σε οκτώ χώρες που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στο περιοδικό Vaccine «παρατήρησε σημαντικά υψηλότερους κινδύνους μυοκαρδίτιδας μετά την πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση» εμβολίων COVID με βάση το mRNA, καθώς και σημάδια αυξημένου κινδύνου «περικαρδίτιδας, συνδρόμου Guillain-Barré και θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου» και άλλων «πιθανών σημάτων ασφαλείας που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση».

Τον Απρίλιο, το CDC αναγκάστηκε να δημοσιεύσει με δικαστική απόφαση 780.000 προηγουμένως μη αποκαλυφθείσες αναφορές σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και μια μελέτη από την Ιαπωνία διαπίστωσε «στατιστικά σημαντικές αυξήσεις» στους θανάτους από καρκίνο μετά από τρίτες δόσεις εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA και προσέφερε διάφορες θεωρίες για αιτιώδη συνάφεια.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σκανδαλώδες στην περίπτωση των παιδιών, τα οποία σύμφωνα με στοιχεία αντιμετωπίζουν ελάχιστο έως καθόλου κίνδυνο από τον ίδιο τον COVID.

Τον Φεβρουάριο, η πρώτη ενδιάμεση έκθεση μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής που ανατέθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Ron DeSantis για να διερευνήσει τα εμβόλια COVID καθόρισε, μεταξύ άλλων, ότι ο COVID ήταν «στατιστικά σχεδόν αβλαβής» για τα παιδιά και τους περισσότερους ενήλικες.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΘΑΝΑΤΟΙ:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!