Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ευλογιά των πιθήκων - Η βιομηχανία πανδημίας: Περί τίνος πρόκειται πραγματικά;





Μέχρι στιγμής, τα διαθέσιμα δεδομένα για την ευλογιά των πιθήκων είναι ασαφή, ελλιπή και αντιφατικά.

Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικά δεδομένα, κανείς δεν έχει ακριβείς πηγές, μερικές φορές γίνεται διάκριση μεταξύ επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων, μερικές φορές όλα ομαδοποιούνται.

Σε σύγκριση με άλλες ασθένειες όπως η φυματίωση ή η ελονοσία, από τις οποίες η βιομηχανία δεν μπορεί να κερδίσει χρήματα, η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα που θα απαιτούσε τη χρήση τεράστιων πόρων.


19 Αυγούστου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 8,5 λεπτά



Τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για την ευλογιά των πιθήκων έρχονται σαφώς σε αντίθεση με πολλές δηλώσεις δημόσιων φορέων και οργανισμών. 

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι ορισμένα από τα διαθέσιμα δεδομένα αναφέρονται σε «επιβεβαιωμένα» κρούσματα, ορισμένα δεδομένα σε «πιθανές» περιπτώσεις και ορισμένα δεδομένα σε «αναφερθείσες» ή «ύποπτες» περιπτώσεις. (βλ. ορισμούς CDC

Τα δεδομένα σχετικά με το νέο "Clade 1b" δεν είναι επίσης αρκετά λεπτομερή, σύμφωνα με τον James Roguski. Η συλλογή δεδομένων από διάφορες πηγές δείχνει την αντίφαση. Ακολουθεί ένα απόσπασμα:

Τα ακόλουθα δεδομένα προέρχονται από το CDC στην Αφρική:

13 Αυγούστου 2024

Τουλάχιστον 12 αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων προηγουμένως ανεπηρέαστων εθνών όπως το Μπουρούντι, η Κένυα, η Ρουάντα και η Ουγκάντα, έχουν αναφέρει κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Το 2024, οι χώρες αυτές έχουν επιβεβαιώσει 2.863 κρούσματα και 517 θανάτους μέχρι στιγμής, κυρίως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ). Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο έχει αυξηθεί σε πάνω από 17.000.



Τα ακόλουθα στοιχεία προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων:

16 Αυγούστου 2024

Από την αρχή της παγκόσμιας επιδημίας ευλογιάς των πιθήκων το 2022 και μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2024, έχουν αναφερθεί 99.176 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, συμπεριλαμβανομένων 208 θανάτων, από 116 χώρες.


Τα ακόλουθα δεδομένα προέρχονται από τον Π.Ο.Υ.:

Θάνατοι (παγκόσμιοι)






Η μεγάλη εικόνα και ο κλάδος της πανδημίας

Ο David Bell έχει αναλύσει τι πραγματικά συμβαίνει στο Ινστιτούτο Brownstone. Στα παρακάτω αποσπάσματά του.

Ο Π.Ο.Υ. και η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΔΥΚ που συγκάλεσε είχαν μικρή πραγματική δύναμη - απλώς ακολουθούν ένα σενάριο γραμμένο από τους χορηγούς τους. 

Το αφρικανικό CDC, το οποίο είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια ημέρα νωρίτερα, βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. 

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια πραγματική ασθένεια και απαιτεί τοπικές και κατάλληλες λύσεις. Αλλά το πρόβλημα που επισημαίνει είναι πολύ μεγαλύτερο από την ασθένεια ή τον Π.Ο.Υ., και η κατανόηση αυτού είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να το λύσουμε.



Η πραγματικότητα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Το τρέχον PHEIC προκλήθηκε κυρίως από τη συνεχιζόμενη επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), αν και υπάρχουν επίσης εστίες σε γειτονικές χώρες που επηρεάζουν διάφορες ομάδες. 

Φέτος, περίπου 500 άνθρωποι πέθαναν από ευλογιά των πιθήκων στη ΛΔΚ, πάνω από το 80% από αυτούς ήταν κάτω των 15 ετών. 

Κατά την ίδια περίοδο, περίπου 40.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, πέθαναν από ελονοσία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 

Αυτοί οι θάνατοι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη πρόσβασης σε βασικά εργαλεία, όπως διαγνωστικές εξετάσεις, ανθελονοσιακά φάρμακα και εντομοκτόνα δίχτυα κρεββατιού, καθώς ο έλεγχος της ελονοσίας είναι χρόνια υποχρηματοδοτούμενος παγκοσμίως. 😏


Η ελονοσία είναι σχεδόν πάντα α π ο τ ρ έ ψ ι μ η ή θ ε ρ α π ε ύ σ ι μ η εάν υπάρχουν επαρκείς π ό ρ ο ι.

Την ίδια περίοδο που 500 άνθρωποι πέθαναν από ευλογιά των πιθήκων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν από φυματίωση, HIV/AIDS, καθώς και από τις συνέπειες του υποσιτισμού και του μη ασφαλούς νερού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τις γύρω αφρικανικές χώρες. 

Μόνο η φυματίωση σκοτώνει περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο, ποσοστό περίπου 1.500 φορές υψηλότερο από αυτό της ευλογιάς των πιθήκων το 2024.

Ο πληθυσμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενη αστάθεια, η οποία εκδηλώνεται με μαζικούς βιασμούς και σφαγές, εν μέρει λόγω των πολέμαρχων που προσπαθούν να ικανοποιήσουν την όρεξη των πλουσιότερων χωρών για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μπαταριών. 

Οι μπαταρίες, με τη σειρά τους, είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της πράσινης ατζέντας της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο ζει σήμερα ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και οι γύρω πληθυσμοί, οι οποίοι θα έπρεπε φυσικά να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σχετικά με την επιδημία ευλογιάς των πιθήκων.



Μια βιομηχανία παράγει αυτό για το οποίο πληρώνεται

Για τον Π.Ο.Υ. και τη διεθνή βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης, η ευλογιά των πιθήκων ζωγραφίζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. 

Τώρα εργάζονται για ένα πανδημικό βιομηχανικό συγκρότημα χτισμένο πάνω στις στάχτες της διεθνούς δημόσιας υγείας από ιδιωτικά και πολιτικά συμφέροντα. 

Πριν από σαράντα χρόνια, η ευλογιά των πιθήκων θα είχε εξεταστεί στο πλαίσιο των ασθενειών που μειώνουν το συνολικό προσδόκιμο ζωής και της φτώχειας και των πολιτικών αναταραχών που προωθούν. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα ανέφεραν την ασθένεια, βασισμένοι σε μεγάλο μέρος της κάλυψής τους στις επιπτώσεις και προσπάθησαν να παράσχουν ανεξάρτητη ανάλυση.

Τώρα ο κλάδος της δημόσιας υγείας εξαρτάται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια δημιουργώντας οργανισμούς όπως ο CEPI, ο οποίος εγκαινιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2017 και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη εμβολίων για πανδημίες και στην ανάπτυξη ικανοτήτων για την ανίχνευση και τη διάκριση μεταξύ όλο και περισσότερων ιών και παραλλαγών. Αυτό υποστηρίζεται από τις πρόσφατα εγκριθείσες τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Ενώ η βελτίωση της διατροφής, της υγιεινής και των συνθηκών διαβίωσης άνοιξε το δρόμο για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στις δυτικές χώρες, τέτοια μέτρα δεν ταιριάζουν καλά με μια αποικιακή προσέγγιση στις παγκόσμιες υποθέσεις, στην οποία ο πλούτος και η κυριαρχία ορισμένων χωρών θεωρούνται ότι εξαρτώνται από την επίμονη φτώχεια άλλων. 

Αυτό απαιτεί ένα παράδειγμα στο οποίο η λήψη αποφάσεων βρίσκεται στα χέρια μακρινών γραφειοκρατικών και επιχειρηματικών αφεντικών. 

Η δημόσια υγεία έχει δυστυχώς υποστηρίξει αυτό στο παρελθόν, περιορίζοντας την τοπική λήψη αποφάσεων και επιβάλλοντας τα αγαθά ως βασικές παρεμβάσεις.

Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, από τον Π.Ο.Υ. έως ερευνητικά ιδρύματα έως μη κυβερνητικές οργανώσεις, εμπορικές εταιρείες και ιδιωτικά ιδρύματα, οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εξεύρεση στόχων για τη φαρμακευτική βιομηχανία, την απόκτηση δημόσιου χρήματος και στη συνέχεια την ανάπτυξη και πώληση της θεραπείας.

Ολόκληρη η νέα ατζέντα για την πανδημία, η οποία καταδεικνύεται με επιτυχία από την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, βασίζεται σε αυτήν την προσέγγιση. 

Για να δικαιολογηθούν οι σχετικοί μισθοί, πρέπει να ανιχνευθούν εστίες, να παρουσιαστεί με υπερβολή ο πιθανός αντίκτυπός τους και να ξεκινήσει μια απόκριση που βασίζεται κυρίως σε εμπορεύματα, κυρίως με βάση το εμβόλιο.

Οι χορηγοί όλης αυτής της διαδικασίας – χώρες με μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες, φαρμακευτικοί επενδυτές και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες – έχουν τη δύναμη μέσω των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής χορηγίας να διασφαλίσουν ότι η προσέγγιση λειτουργεί. 

Τα αποδεικτικά στοιχεία των προθέσεων του μοντέλλου και της ζημιάς που προκαλεί μπορούν να κρυφτούν αποτελεσματικά από το κοινό μέσω μιας υποταγμένης βιομηχανίας μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων. 

Αλλά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι άνθρωποι που έχουν υποφέρει εδώ και καιρό από την εκμετάλλευση του πολέμου και οι μεταλλωρύχοι που αντικατέστησαν ένα ιδιαίτερα βάναυσο αποικιακό καθεστώς πρέπει τώρα επίσης να αντιμετωπίσουν τους κερδισμένους ευημερίας της φαρμακευτικής βιομηχανίας.



Αντιμετώπιση της αιτίας

Ενώ η ευλογιά των πιθήκων εμφανίζεται κυρίως στην Αφρική, οι επιπτώσεις της διεφθαρμένης δημόσιας υγείας είναι παγκόσμιες.

Η γρίπη των πτηνών είναι πιθανό να ακολουθήσει την ίδια πορεία με την ευλογιά των πιθήκων στο εγγύς μέλλον. 

Ο στρατός των ερευνητών που πληρώνονται για να βρουν περισσότερες εκρήξεις θα το κάνουν. Ενώ η απειλή των πανδημιών δεν διαφέρει σημαντικά από ό, τι ήταν πριν από δεκαετίες, υπάρχει μια βιομηχανία που βασίζεται στο να πείσει τους ανθρώπους για το αντίθετο.

Όπως έδειξε το σενάριο του Covid-19, πρόκειται για χρήματα και εξουσία σε κλίμακα που ξεπεράστηκε μόνο από παρόμοια φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος. 

Οι τρέχουσες προσπάθειες στις δυτικές χώρες να δυσφημίσουν την έννοια της ελευθερίας του λόγου, να ποινικοποιήσουν τη διαφωνία και να εισαγάγουν διαβατήρια υγείας για τον έλεγχο της ελεύθερης κυκλοφορίας δεν είναι νέες και δεν έχουν καμμία σχέση με το αναπόφευκτο ότι ο Π.Ο.Υ. έχει κηρύξει τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων PHEIC. Δεν ζούμε πλέον στον κόσμο που γνωρίζαμε πριν από είκοσι χρόνια.

Ένα καλό παράδειγμα είναι το δικτατορικό καθεστώς στη Ρουάντα, με εκλογικά αποτελέσματα 99% και πλήρη καταστολή κάθε αντιπολίτευσης.

Η BioNTech κατασκευάζει εργοστάσια εμβολίων εκεί και πολιτικοί όπως η Leyen, η Baerbock, ο Scholz και ο Tedros απογειώνονται και είναι χαρούμενοι για τα δισεκατομμύρια κέρδη που μπορούν να γίνουν από τη χώρα.

Η φτώχεια και οι εξωτερικές δυνάμεις που επωφελούνται από τον πόλεμο, καθώς και οι ασθένειες που τον προωθούν, θα συνεχίσουν να πλήττουν τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. 

Εάν ξεκινήσει μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι θα εκτραπούν από πολύ μεγαλύτερες απειλές. 

Για το λόγο αυτό, η λήψη αποφάσεων πρέπει τώρα να είναι κεντρική, μακριά από τις πληγείσες κοινότητες. Οι τοπικές προτεραιότητες δεν θα ευθυγραμμιστούν ποτέ με εκείνες από τις οποίες εξαρτάται η επέκταση της βιομηχανίας πανδημίας.

Στη Δύση, πρέπει να απομακρυνθούμε από το να κατηγορούμε τον Π.Ο.Υ. και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που συμβαίνει γύρω μας. 

Η λογοκρισία προωθείται από δημοσιογράφους, τα δικαστήρια εξυπηρετούν πολιτικές ατζέντες και η έννοια της εθνικότητας από την οποία εξαρτάται η δημοκρατία δαιμονοποιείται.

Μια φασιστική ατζέντα προωθείται ανοιχτά από εταιρικές λέσχες όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και υιοθετείται από τους διεθνείς οργανισμούς που δημιουργήθηκαν ειδικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν δεν το αναγνωρίσουμε αυτό και δεν αρνηθούμε να συμμετάσχουμε, τότε είναι δικό μας λάθος. 

Ψηφίζουμε υπέρ αυτών των κυβερνήσεων και αποδεχόμαστε την κατάφωρη απάτη, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε να μην το κάνουμε.

Για τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, τα παιδιά θα συνεχίσουν να πεθαίνουν με τραγικό τρόπο από ευλογιά των πιθήκων, ελονοσία και όλες τις ασθένειες που εξασφαλίζουν αστρονομικά κέρδη για τους απομακρυσμένους κατασκευαστές φαρμάκων και μπαταριών. 

Μπορούν να αγνοήσουν τις εντολές των υπηρετών των λευκών του Νταβός που θέλουν να τους κάνουν τις ενέσεις, αλλά δεν μπορούν να αγνοήσουν τη φτώχεια τους ή την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις απόψεις τους. 

Όπως και με τον Covid-19, τώρα θα γίνουν ακόμη φτωχότεροι επειδή η Google, ο Guardian και ο Π.Ο.Υ. αγοράστηκαν πριν από πολύ καιρό και τώρα εξυπηρετούν άλλους.






Stevebidmead, CC0, μέσω Wikimedia Commons


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΘΑΝΑΤΟΙ:




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η έλλειψη άσκησης είναι χειρότερη από το κάπνισμα - πώς να την αποτρέψετε
Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.





Μελέτη: Το πλύσιμο των οπωροκηπευτικών δεν απομακρύνει εκ των πραγμάτων τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων
Χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο, οι ερευνητές μπόρεσαν να δείξουν ότι η πλειοψηφία των φυτοφαρμάκων δεν βρίσκονται στην επιφάνεια των φρούτων, αλλά διεισδύουν στο δέρμα και μέχρι τον πολτό. Ο κίνδυνος κατάποσης φυτοφαρμάκων μπορεί τελικά να αποφευχθεί μόνο με ξεφλούδισμα. Αλλά ως αποτέλεσμα, πολλά θρεπτικά συστατικά χάνονται. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε σε βιολογικά.

3 σχόλια:

  1. Η λυσις ΚΑΙ για το προβλημα της Παγκοσμιας υγειας ειναι ΜΙΑ.
    Ουτε φαρμακα, ουτε εμβολια, ουτε τιποτα αλλο.
    Μια βομβα, το πολυ δυο, πανω απ' την τρομο-εβραιοφωλια της Δυτικης Ασιας και η συλληψη ταυτοχρονα καμμια 10 χιλ. εβραιων και των συνοδοιπορων τους στην Δυση και αμμεση δικη και καταδικη για εσχατη προδοσια και κατοπιν θα δουμε....τον καθε κατεργαρη στον παγκο του.
    Ακομα και τα πολυχρωμα λαθροσκουπιδια που εχουν κατακλυσει Ευρωπη και Αμερικη θα επιτρεψουν πισω στις πατριδες τους ΟΠΟΙΕΣ κι αν ειναι αυτες.
    Τοτε θα υπαρξει Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

    Το καλυτερο;
    Θα γλυτωσουμε απ' τα κομμουνια χειριστου ειδους, σαν κι αυτα:
    https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/main_full/public/articles/2021-03-23/mitsotakis_4_0.jpg?itok=RstkkMPJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΦ! ............ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!