Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η αντίσταση ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Μοτοσικλετιστές α ν α γ κ ά ζο υ ν την Harley-Davidson, να α π ο μ α κ ρ υ ν θ ε ί από τήν τρέλλα του 'w o k e'!!!! / 3 ΒΙΝΤΕΟ



Συμβολική εικόνα: R24 / KI


Η Harley-Davidson δείχνει αυτή τη στιγμή κατά εντυπωσιακό τρόπο τι συμβαίνει όταν προάγετε έναν 'woke' Γερμανό σε διευθύνοντα σύμβουλο μιας αμερικανικής 'cult' εταιρείας.

Καθώς ο κάποτε δημοφιλής κατασκευαστής μοτοσικλετών έχει δεσμευτεί όλο και περισσότερο στα πράσινα ιδανικά και την «ποικιλλομορφία» και υποστήριξε ακόμη και την τρανς μανία στη διαδικασία, η αντίσταση των πελατών έχει γίνει εκκωφαντική. Τώρα αναγκάστηκαν να αντιδράσουν.




Ο ακτιβιστής Robby Starbuck συγκεκριμένα είχε πρόσφατα βάλει στο στόχαστρο την εταιρεία στο "X" και έτσι έκανε τις δραστηριότητες 'woke' όλο και πιο δημόσιες: Όχι μόνο η εταιρεία έχει δεσμευτεί στην έννοια της «DEI» («Διαφορετικότητα, Ισότητα, Ένταξη»), η οποία συνδέεται συνήθως με παράλογους κανόνες ποσοστώσεων και προσλήψεις σύμφωνα με ρατσιστικά κριτήρια αντί για προσόντα.

Προώθησε επίσης την ατζέντα των LGBTQ χορηγώντας εκδηλώσεις "Pride" και συνεργαζόμενη με αριστερές ομάδες όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο LGBT του Wisconsin, το United Way και η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με τον Starbuck, αυτό υποστήριξε επίσης την αναταραχή ενάντια στις προσπάθειες των πολιτειών να απαγορεύσουν τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για παιδιά. 

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Harley έπρεπε να εκπαιδευτούν για να γίνουν «σύμμαχοι LGBTQ+»

Η ευθύνη για αυτή την αλλαγή στην εταιρική φιλοσοφία, η οποία έρχεται σαφώς σε αντίθεση με την εικόνα της μάρκας, αποδίδεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Jochen Zeitz, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το 2020.


Οι bikers είναι συχνά γνωστοί για την εργασία τους για την ευημερία των παιδιών – αλλά σίγουρα όχι για τον ακρωτηριασμό τους. 

Επιπλέον, μια κοινότητα που ζει με το σύνθημα «ενωμένοι ιππεύουμε» δεν χρειάζεται μια αριστερή ατζέντα ψευδο-ανοχής, η οποία στον πυρήνα της δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να διχάζει. 

Με τους γενικά λάτρεις της ελευθερίας και τους προσγειωμένους οπαδούς των μοτοσικλετών, όλα αυτά έτυχαν αντίστοιχα κακής υποδοχής. Γνωστοί μεγάλοι σκηνοθέτες επέκριναν επίσης δημόσια τη Harley-Davidson - οι εκφράσεις μποϊκοτάζ και οι εκκλήσεις ήταν δυνατές.





Η Harley-Davidson υποκλίνεται στις επιθυμίες της κοινότητας

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μεταστροφή: Δήλωσαν ότι λυπούνται για την «αρνητικότητα» στα κοινωνικά δίκτυα και τόνισαν ότι ήθελαν να επαναπροσανατολιστούν στη δική τους κοινότητα από τώρα και στο εξής. Δεν υπάρχει λειτουργία της DEI στην εταιρεία από τον Απρίλιο και δεν θα υπάρχει πλέον στο μέλλον. Δεν υπάρχουν πλέον ποσοστώσεις προσλήψεων και στόχοι δαπανών για την «ποικιλλομορφία των προμηθευτών».


Η εταιρεία θέλει τώρα να επαναξιολογήσει ριζικά την εκπαίδευση και τη χορηγία των εργαζομένων, εστιάζοντας αποκλειστικά στη μοτοσικλέτα και την κοινότητα των μοτοσικλετιστών. Αυτό θα πρέπει επίσης να καταστήσει οποιαδήποτε προώθηση της τρέλλας των LGBTQ παρωχημένη.





Για πολλούς σχολιαστές, ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ λίγο. Ο διευθύνων σύμβουλος Jochen Zeitz, ένας Γερμανός, δεν είναι καθόλου δημοφιλής με τους μοτοσικλετιστές: Πολλοί χρήστες ζητούν την απομάκρυνσή του. «Μέχρι να φύγει ο CEO σας, η Harley θα είναι νεκρή... Μην αγοράσετε μια Harley μέχρι να φύγει ο CEO...», γράφει ένας χρήστης.

Ένας άλλος σχολίασε: «Μια 'woke' Harley είναι μια νεκρή Harley. Ηλίθιοι, έχετε καταστρέψει το ίδιο το εμπορικό σήμα σας. Δεν πρόκειται να αγοράσω άλλο προϊόν Harley μέχρι εσείς να απαλλαγείτε από αυτά τα σκουπίδια και τον διευθύνοντα σύμβουλό σας».




Ο Zeitz είχε ήδη περιγράψει τον εαυτό του το 2020, όταν έγινε διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, ως «Ταλιμπάν» της «βιώσιμης ανάπτυξης» που προφανώς ήθελε να ανοικοδομήσει την εταιρεία (όπως η «Puma» πριν από αυτόν) σύμφωνα με τις πράσινες ιδέες του. 

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συζήτησης, αυτή η δήλωση έλαβε νέα προσοχή - και εξασφάλισε ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι γύρισαν την πλάτη στο κάποτε τόσο θετικό εμπορικό σήμα με αηδία. 

Ξεκάθαρη τρομοκρατία για αριστερές ατζέντες; Οι Αμερικανοί, οι οποίοι απεχθάνονται ιδιαίτερα τους Ταλιμπάν από την 9/11 το αργότερο, δεν το θέλουν αυτό.




Η Harley-Davidson θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να αποκαταστήσει την παλιά καλή φήμη της – εξάλλου, εταιρείες όπως η Indian κατασκευάζουν επίσης όμορφες μοτοσικλέτες. 

Το σύνθημα "go woke, go broke" θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά εδώ: Όποιος αποξενώνει τους πελάτες του κινείται προς την ασημαντότητα με την ευαρέσκειά του με την αριστερή 'woke' μανία.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






Και μία συνταγή με νόημα:

6 σχόλια:

  1. Πόσο μου άρεσε αυτή η ανάρτηση!

    Ξεχωριστή καί ταιριαστή γιά τούς "τρελλούς" λεγόμενους "χαρλεάδες"!

    Μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων - δικυκλιστών σέ πολλές χώρες της Γής.

    Καί τά τρία βίντεο'ς ήταν εξαιρετικά καί συγχαρητήρια πολλά γιά τήν επιλογή σας αυτή!

    Οι ανοησίες καί οι δόλιες ατζέντες δέν έχουν θέση σέ όλους όσους βιώνουν σάν ρυθμό καί τρόπο ζωής αυτές τίς εξαιρετικές μηχανές μέ τήν μεγάλη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε.

      Μια άλλη γελοία ιδέα είναι ότι ο Γερμανός CEO θέλει να τις μετατρέψει σε ηλεκτρικές. Το φαντάζεστε;;; 😂🤣🤣

      Μόνο ως πρόταση είναι ιεροσυλία.

      Ευτυχώς, που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν μυαλό στο κεφάλι και αντιστέκονται έμπρακτα.

      Πρέπει να τους χτυπάς εκεί που τους πονάει. Μια εταιρεία υπάρχει για το κέρδος και μόνο. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες.

      Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή και τα καλά σας λόγια!

      Διαγραφή
  2. (μτφρ. 3ο tweet, χρήστης Robby Starbuck):

    Κάθε αναβάτης μιας
    @harleydavidson θα θέλει να το δει αυτό.

    Σίγουρα ακούγεται σαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Jochen Zeitz να παραδέχεται ότι πήρε τη δουλειά στην Harley επειδή ήταν μια ευκαιρία να μεταμορφώσει ένα αμερικανικό είδωλο σε να αγκαλιάσει το 'woke' και τη DEI.

    Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω αποσπάσματα.

    Το είπε σε εκδήλωση του Synergos «David Rockefeller Leadership Award».

    Η Synergos λέει ότι εργάζονται για να «αποσυναρμολογήσουν συστήματα που δημιουργούν τα πιο επείγοντα προβλήματα της εποχής μας… κοινωνική αδικία και κλιματική αλλαγή».

    Αυτό δεν ακούγεται καθόλου ως το πνεύμα της HARLEY-DAVIDSON!;

    «Όσο πιο διαφορετικοί μπορούσαμε να είμαστε ως επωνυμία και επιχείρηση, και γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη… Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πήρα τη δουλειά επειδή πιστεύω σε ένα απίστευτο αμερικανικό είδωλο και τη μεταμόρφωση και την ευκαιρία να συνεισφέρω θετικά σε μια πολύ διχαστική κοινωνία».

    Συνεχίζει λέγοντας ότι «η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν μόνο τόσα πολλά… αλλά οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι μια σημαντική δύναμη για καλό και όχι μόνο επειδή είναι το σωστό, είναι το σωστό για την ίδια την επιχείρηση, το να είσαι χωρίς αποκλεισμούς νομίζω ότι είναι κρίσιμο συστατικό».

    Η Harley έχει ένα πρόβλημα και το λένε Jochen Zeitz. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει αξιόπιστα ότι αυτός ο τύπος δεν είναι ακροαριστερός ακτιβιστής.

    Κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρο ότι μας λέει ότι ανέλαβε τη δουλειά για να μετατρέψει τη Harley σε μια 'woke' εταιρεία.

    Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι έμποροι που απευθύνονται σε εμένα είναι θυμωμένοι. Το διοικητικό συμβούλιο της Harley έχει ένα πολύ περιορισμένο παράθυρο δράσης πριν προκληθεί μόνιμη ζημιά στη μάρκα.

    Το να υπεκφεύγεις δεν θα λειτουργήσει καθώς περισσότερα βίντεο βγαίνουν με τα λόγια του Jochen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μτφρ. τελευταίου tweet, χρήστης Robby Starbuck:

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της
    @harleydavidson λέει ότι έγινε «Ταλιμπάν» με «βιώσιμο τρόπο» όταν έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και παραδέχεται ότι «προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καπιταλισμό και να τον επαναπροσδιορίσει».

    Λέει ότι αυτός και οι 'woke' φίλοι του έχουν «έναν καλύτερο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας… που δεν είναι μόνο κερδοφόρος από οικονομική άποψη αλλά και από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη».

    Ακούγεται σαν εχθρός του παραδοσιακού και του καπιταλισμού, που με αντιπρόσωπο τον καθιστούν απλά ανίκανο να ηγηθεί την @harleydavidson.


    Είναι σαφές για μένα ότι ο στόχος του είναι να εισάγει τις αριστερές του απόψεις στη Harley, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστρέψει μια αμερικανική εικόνα. Αυτό είναι απαράδεκτο.

    Αμαυρώνει τη φήμη των εμπόρων με το να μην κάνει το σωστό. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι ΔΕΝ συμφωνούν με τις ενέργειες αφύπνισης που έγιναν από την εταιρεία.

    Αν μπουχτήσατε, κάντε τη φωνή σας να ακουστεί με ένα κλικ εδώ: https://citizencaller.com/campaigns/harley-goes-wke/

    Περισσότερα αποσπάσματα από αυτό το βίντεο:

    "Τότε έγινα μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη Harley-Davidson. Τώρα θα μπορούσατε να ρωτήσετε, τι κάνω εδώ; Φυσικά, η Harley έχει να κάνει με τον ήχο και τη μυρωδιά της Harley-Davidson, έτσι δεν είναι; Έτσι έγινα ξανά Ταλιμπάν με βιώσιμο τρόπο και αποφάσισα να δημιουργήσω μια επιτροπή βιωσιμότητας της οποίας προεδρεύω ακόμη σήμερα».

    Σχετικά με τη βιωσιμότητα: "Δεν είναι απλώς μια λέξη-κλειδί εκεί έξω που σημαίνει λίγα, αλλά το μεταφράζεις στο DNA αυτού που κάνεις στην επιχείρηση. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την άλλη πρωτοβουλία, την οποία απλώς συν- υπό την προεδρία του Sir Richard Branson, η οποία ονομάζεται The B Team… Για να προσπαθήσουμε πραγματικά να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο και τον σκοπό της επιχείρησης, λοιπόν, εδώ πάλι, τώρα προσπαθούμε να αναλάβουμε τον παραδοσιακό καπιταλισμό και να τον επαναπροσδιορίσουμε».

    Λέει ότι ο ίδιος και τα άλλα στελέχη της παγκοσμιοποίησης στην ομάδα Β «πιστεύουν» ότι μπορούν «συλλογικά» να «συνεισφέρουν σε έναν καλύτερο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας… που δεν είναι μόνο κερδοφόρος από οικονομική άποψη αλλά και από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη».

    "Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε νέα ηγεσία. Να κάνουμε άλλους να συμμετάσχουν σε μια νέα σκέψη για μια πιο βιώσιμη επιχείρηση, για μια καλύτερη επιχείρηση που είναι πιο δίκαιη από κάθε άποψη. Κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!