Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Τρομοκρατική πολιτοφυλακή ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ διεκδικεί ΕΠΙΘΕΣΗ στο SOLINGEN– σύλληψη σε καταφύγιο προσφύγων

Οι αστυνομικοί εξασφαλίζουν πρόσβαση στον τόπο του εγκλήματος στο Solingen στις 24 Αυγούστου 2024.
Φωτογραφία: Andreas Rentz/Getty Images



Epoch Times - 24 Αυγούστου 2024

Αρχικά, υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με το υπόβαθρο της επίθεσης στο Solingen. 

Τώρα η τρομοκρατική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος δηλώνει: Η επίθεση στόχευε σε μια «ομάδα χριστιανών».



Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος (IS) α ν έ λ α β ε την ευθύνη για τη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στο Solingen. 

Ο επιτιθέμενος ήταν μέλος του IS και πραγματοποίησε την επίθεση, στην οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά, από «εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και αλλού», σύμφωνα με δήλωση του φερέφωνου του IS Αmak. Η επίθεση είχε στόχο μια «ομάδα χριστιανών».


Προφανώς, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χαμάς με την «Παλαιστίνη». Ούτε το Ισλαμικό Κράτος ούτε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα έχουν συμμαχίες με τη Χαμάς. Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, ωστόσο, οι κίνδυνοι της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης στον ισλαμικό κόσμο έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα του πολύμηνου πολέμου στη Γάζα. 


Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του Ισραήλ και επίσης ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές όπλων.


Σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις, η αστυνομία του Ντύσσελντορφ έλαβε επίσης επιστολή ευθύνης από το (IS) για την επίθεση με μαχαίρι στο Solingen. Τώρα πρέπει να ελεγχθεί αν αυτή η επιστολή είναι γνήσια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε σχέση με την επίθεση με μαχαίρι στο Solingen, η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο σε καταφύγιο προσφύγων στην πόλη. Οι διασυνδέσεις με το έγκλημα εξετάζονται τώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, είναι η πρώτη επιστολή αυτοενοχοποίησης από το Ισλαμικό Κράτος για επίθεση στη Γερμανία από το 2016. 

Στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στην Breitscheidplatz, ο ισλαμιστής Anis Amri οδήγησε ένα φορτηγό πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων. 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το IS, ο επιτιθέμενος είχε ενεργήσει για λογαριασμό τους.

Στο Solingen, το ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με καταχώρηση της αστυνομίας στο Facebook. Το Fronhof, όπου αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από έναν επιτιθέμενο με μαχαίρι, μερικοί από αυτούς θανάσιμα, στο φεστιβάλ της πόλης, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό.

Τα νέα από το Solingen την Παρασκευή το βράδυ συγκλόνισαν πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι επισκέπτες θα έπρεπε να διασκεδάσουν στο «Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας» με την ευκαιρία της 650ης επετείου της πόλης. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. 

Γύρω στις 9:40 μ.μ., ένας άνδρας μαχαίρωσε τους περαστικούς αδιακρίτως και εξαφανίστηκε μέσα στην αναταραχή. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες της αστυνομίας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην επίθεση, πέντε από αυτούς σοβαρά. Το φεστιβάλ, το οποίο είχε προγραμματιστεί μέχρι την Κυριακή, έχει πλέον ακυρωθεί εντελώς. (AFP/DPA)



ΠΗΓΗ: Terrormiliz IS beansprucht Anschlag in Solingen für sich – Festnahme in Flüchtlingsunterkunft (epochtimes.de)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!