Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μελέτη τρόμου: Πόσο επικίνδυνο είναι να ζεις κοντά σε ανεμογεννήτριες



Όποιος ζει σε ακτίνα έως και δέκα χιλιομέτρων από τις ανεμογεννήτριες πρέπει να αναμένει σοβαρές βλάβες στην υγεία - συμπεριλαμβανομένων παραμορφώσεων, αποβολών και καρκίνου.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει μια πρόσφατη μελέτη. Οι άνθρωποι και τα ζώα επηρεάζονται εξίσου από τις αρνητικές επιπτώσεις. Στη Γερμανία και την Αυστρία, τέτοιες εγκαταστάσεις μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη πιο κοντά στους οικισμούς.


Είναι ευρέως γνωστό ότι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη θαλάσσια ζωή. Για να μην αναφέρουμε τα αμέτρητα τεμαχισμένα πουλιά και νυχτερίδες που προκαλούνται από τα πτερύγια του ρότορα των ανεμογεννητριών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 


Η διάβρωση των στροφείων προκαλεί επίσης την εξάπλωση επικίνδυνων τοξινών και νανοπλαστικών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. Για να μην αναφέρουμε τα ηχητικά κύματα.


Μια πρόσφατη μελέτη ("Ανεμογεννήτριες: Μελέτη κενών / εγκαταλελειμμένων σπιτιών - Διερεύνηση των περιγραφών των συμμετεχόντων στην έρευνα για τις παρατηρούμενες επιπτώσεις στα κατοικίδια ζώα, τα ζώα και το νερό των πηγαδιών") δείχνει τώρα ότι τέτοιες ανεμογεννήτριες αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. Για παράδειγμα, τα ζώα που ζουν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων γύρω από τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί να έχουν αυξημένες δυσπλασίες των άκρων και άλλες γενετικές ανωμαλίες. Το ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε επίσης σημαντικά.


Στα ζώα του δάσους, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξήθηκαν έως και 264%, υποδεικνύοντας μαζικό στρες. Επιπλέον, τα κατοικίδια ζώα και τα ζώα εκτροφής έγιναν επίσης πολύ πιο επιθετικά


Μεταξύ των ανθρώπων που μελετήθηκαν, βρέθηκαν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου και αύξηση των θνησιγένειων και των αποβολών. Αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν μετά την κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων στη γειτονιά τους, επειδή απλά δεν ένοιωθαν πλέον άνετα. Ακόμη και η ποιότητα του νερού στα πηγάδια της περιοχής επιδεινώθηκε σημαντικά.


Στη Γερμανία, ισχύουν διαφορετικές ελάχιστες αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές - ανάλογα με το ομοσπονδιακό κρατίδιο. Αλλά με ελάχιστες αποστάσεις μέχρι 2000 μέτρα (συχνά σημαντικά λιγότερες), αυτές είναι πολύ κάτω από την ακτίνα των δέκα χιλιομέτρων που εξετάστηκε στη μελέτη. Διότι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας πρόκειται προφανώς μόνο για την ηχορύπανση που προκαλείται από τους ρότορες. Άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία πιθανώς δεν παίζουν ρόλο εδώ.


Μια πτυχή που μπορεί να εξακολουθεί να λαμβάνει πολύ λίγη προσοχή ως παρενέργεια της κατασκευής ανεμογεννητριών είναι η επίδραση στα υπόγεια ύδατα που ερευνήθηκε και αντιμετωπίστηκε στη μελέτη. Η αλλαγή ή η μόλυνση των υπόγειων υδάτων - ακόμη και από ορατά σωματίδια βρωμιάς - συμβαίνει όχι μόνο μέσω των ίδιων των ανεμογεννητριών, αλλά και μέσω πυλώνων ηλεκτρικής ενέργειας που δεν είναι προσεκτικά μονωμένοι. Παραθέτω:


Οι βασικές δοκιμές που διεξήχθησαν πριν από την κατασκευή της εσωτερικής ναυσιπλοΐας και οι δοκιμές κατά τη διάρκεια της κατασκευής διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον ένα τοπικό πηγάδι είχε «14.000 φορές αύξηση των σωματιδίων μαύρου σχιστόλιθου».


 

Αρκετά χρόνια μετά την εμφάνιση μαύρου σχιστόλιθου στο νερό του πηγαδιού, οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι τα ιζήματα ήταν περισσότερο ανησυχητικά από πριν, συμπεριλαμβανομένων «υπερβολικών ιζημάτων, προβληματικών αερίων και δυνητικά μολυσματικού βιοφίλμ» και ότι ήταν μεταξύ των προβλημάτων που «μαστίζουν τους ιδιοκτήτες πηγαδιών» στην περιοχή.


 

Τα αποτελέσματα περιελάμβαναν τα ακόλουθα:Τα ιζήματα που απορρίπτονται συνεχώς σε πολλά πηγάδια νερού από την κατασκευή των αιολικών πάρκων North Chatham-Kent έχουν βρεθεί ότι περιέχουν μαύρο σχιστόλιθο Kettle Point.

Επιπλέον: Ο μαύρος σχιστόλιθος Kettle Point θεωρείται επιβλαβής για το περιβάλλον στον Καναδά επειδή έχει αποδειχθεί ότι περιέχει βαρέα μέταλλα όπως αρσενικό, υδράργυρο, μόλυβδο και ουράνιο.

Η παρούσα μελέτη δείχνει σαφώς ότι πρέπει να υπάρξουν πολύ πιο εκτεταμένες μελέτες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων. 

Για τους Πράσινους και άλλους κερδοσκόπους του φόβου για το κλίμα, δεν μπορεί να προχωρήσει αρκετά γρήγορα για να σφραγίσει ακόμη περισσότερες περιοχές με τέτοια τεράστια εργοστάσια και να αποψιλώσει ακόμη περισσότερα δάση για αυτόν τον σκοπό. 


Δείτε επίσης τον αγώνα του κόμματος MFG ενάντια σε αντίστοιχα έργα στην Άνω Αυστρία.





ΠΗΓΗ: Horror-Studie: So gesundheitsgefährdend lebt es sich in der Nähe von Windkraftwerken (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σχεδόν το 50% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να στραφούν σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα
Αυτό δείχνει μια έρευνα της McKinsey. Σύμφωνα με την έρευνα, τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως θέλουν να αγοράσουν βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στο μέλλον. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κύριος λόγος δυσαρέσκειας με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ότι οι δημόσιες υποδομές φόρτισης δεν επαρκούν για τις ανάγκες τους και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας είναι πολύ υψηλό.


Οι ραδιοχημικές αποστολές μετατρέπουν την Ουκρανία σε χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων - MoD


Η μεγαλύτερη startup της Ε.Ε. για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει προβλήματα
Η Northvolt, η μεγαλύτερη startup τεχνολογίας κλίματος στην Ευρώπη, εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ή να μειώσει την επέκτασή της στη Γερμανία, τον Καναδά και τη Σουηδία. Αυτό έρχεται αφότου ο μέτοχος BMW απέσυρε μια παραγγελία μπαταριών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, οι ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων και οι πιο πρόσφατες απώλειές της έφτασαν τα δισεκατομμύρια.



Γεωμηχανική: Αμερικανοί επιστήμονες θέλουν να ρίξουν 200.000 λίτρα αλισίβας στη θάλασσα «για το κλίμα»

4 σχόλια:

  1. 'Εις των κωφών αρμοδίων ( κάθε βαθμίδας του Ελλαδιστάν ) τά ώτα, όσο θέλεις βρόντα'......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ωραία καί επίκαιρη καί ουσιαστική καί ωφέλιμη ανάρτηση, ευχαριστούμε πολύ Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Καποδίστρια!

      Διαγραφή
  2. Νά είστε καλά που μας ξεστραβώνετε!

    Δέν μιλάνε καθόλου γι' αυτά οι περισσότερες πηγές.

    Καί κατά τά άλλα μας γεμίζουν φούμαρα εδώ καί πολλά χρόνια, ότι αυτές οι άθλιες προπέλες είναι λέει ...οικολογικές!

    Αντί δολοφονικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!