Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ - Ανεμογεννήτριες σε καμένο δάσος




Μόλις λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος των Δερβενοχωρίων, έχουν ήδη ανεγερθεί αρκετές ανεμογεννήτριες, αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει μύθο τη σχέση μεταξύ πυρκαγιών και κατασκευής ανεμογεννητριών. 





Ωστόσο, ένα βίντεο δείχνει ότι υπάρχουν ήδη πολλές ανεμογεννήτριες στο φυσικό καταφύγιο και περισσότερες είναι υπό κατασκευή, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την επίσημη εξήγηση.


Λιγώτερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος των Δερβενοχωρίων, στο δυτικό τμήμα της Αττικής Πάρνηθας, και ήδη οι πρώτες ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν από το έδαφος, όπως γράφει για παράδειγμα η ελληνική πλατφόρμα Pronews.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοκτάκης είχε πει: «Είναι μύθος ότι οι πυρκαγιές υποτίθεται ότι βάζουν για να κατασκευάσουν ανεμογεννήτριες». Είναι λοιπόν όλα μια θεωρία συνωμοσίας;

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την περιοχή δείχνει ότι τρεις ανεμογεννήτριες έχουν ήδη «ανυψωθεί», μια τέταρτη αυτή τη στιγμή ανεγείρεται από γερανό και έχουν ήδη ανεγερθεί περαιτέρω κολώνες για την κατασκευή τριών ακόμη.

Όλα αυτά σε ένα οροπέδιο του τοπικού χώρου αναψυχής της ελληνικής πρωτεύουσας Αθήνας, το οποίο είναι από μόνο του ένα φυσικό καταφύγιο. 


Στο παρασκήνιο και λίγο πιο πάνω, περίπου δώδεκα ανεμογεννήτριες έχουν ήδη ανεγερθεί βιαστικά, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο.

Ας θυμηθούμε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν τη χώρα, όταν είπε: «Πρέπει να στηρίξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρέπει να διαλύσουμε τον μύθο που υπάρχει, (...) ότι δήθεν βάζουμε φωτιές για να πάρουμε ανεμογεννήτριες».

Πώς γίνεται οκτώ με εννέα μήνες μετά την πυρκαγιά στο δάσος των Δερβενοχωρίων να έχουν εγκατασταθεί τόσες πολλές ανεμογεννήτριες; 

Μήπως τελικά πρόκειται για ...σύμπτωση;



Σχόλιο από Transition News

Ένας ελληνικός νόμος ορίζει ότι σε περιοχές που πλήττονται από δασικές πυρκαγιές, είναι δυνατές και άλλες κοινωνικά επιθυμητές χρήσεις εκτός από την αναδάσωση. 

Αυτή η ΕΛΑΣΤΙΚΗ παράγραφος επιτρέπει τη μεγάλης κλίμακας κατασκευή αιολικών πάρκων σε προηγουμένως θερμές εκκαθαρισμένες περιοχές. 

Αυτή είναι μια κραυγαλέα περίπτωση χρήσης για το τι μπορεί να συμβεί εάν δώσετε προτεραιότητα στην ενεργειακή μετάβαση έναντι της διατήρησης του τοπίου και της φύσης. 

Έτσι, υπάρχουν πολλά κίνητρα για την έναρξη δασικών πυρκαγιών. 

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή πρέπει τακτικά να χρησιμεύσει ως ο κύριος ένοχος.


ΠΗΓΗ: Windturbinen im verbrannten Wald - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:




Οι Ανεμογεννήτριες στα Δερβενοχώρια και το Φρούριο της Φυλής (youtube.com)


Οι ανεμογεννήτριες πνίγουν τα Δερβενοχώρια Μέσα από τις στάχτες... ξεφυτρώνουν αιολικά πάρκα και περικυκλώνουν τα γραφικά χωριά της δυτικής Πάρνηθας και τον Εθνικό Δρυμό. Τεράστια η υποβάθμιση και η καταστροφή του περιβάλλοντος από τα σκαπτικά μηχανήματα, τους γερανούς αλλά και τις ίδιες τις ανεμογεννήτριες, ενώ οι κάτοικοι φοβούνται και για τις επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Θα νόμιζε κανείς ότι η επέλαση των βιομηχανικών αιολικών ανά την επικράτεια της χώρας γίνεται αντιληπτή εφόσον απομακρυνθεί από τα μεγάλα αστικά κέντρα και οδεύσει προς απομακρυσμένες ορεινές περιοχές. Μέγα λάθος! Απόδειξη αποτελούν τα Δερβενοχώρια στη δυτική Πάρνηθα, δίπλα στον Εθνικό Δρυμό. Εκεί όπου οι ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα σαν τα μανιτάρια από το 2009, μέσα ή δίπλα σε καμένες και αναδασωτέες περιοχές, έχοντας περικυκλώσει τα χωριά και σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς, κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων τους. Η καταστροφική πυρκαγιά στις 28 Ιουνίου του 2007, που κατέκαψε σχεδόν τα δύο τρίτα της Πάρνηθας, ξεκίνησε από το χωριό Στεφάνη, εξαιτίας πυλώνα της ΔΕΗ. Λόγω των ισχυρών ανέμων και ενός ιδιαίτερα έντονου και πολυήμερου καύσωνα κατευθύνθηκε ανατολικά μέσα στον Εθνικό Δρυμό και κατέληξε στο καζίνο. Επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Ελλάδα καθώς έκαιγε το παρθένο δάσος 7 συνεχόμενες μέρες. Σύμφωνα με το WWF, 48.744 στρέμματα γης κάηκαν συνολικά στην περιοχή, εκ των οποίων περίπου 36.338 στρέμματα αποτελούσαν τμήμα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Ωστόσο, οι δεσμεύσεις για αναδάσωση από την τότε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έμειναν στα λόγια. https://www.efsyn.gr/ellada/periballo... Το φρούριο της Φυλής Το αρχαίο οχυρό της Φυλής εντοπίζεται στη βορειοδυτική πλαγιά της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 850 μέτρων, γύρω στα 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του σύγχρονου οικισμού της Φυλής.Πρόκειται για ένα από τα πολυάριθμα παραμεθόρια φρούρια που είχαν κατασκευάσει οι Αθηναίοι, προκειμένου να ελέγχουν τους δρόμους που οδηγούσαν στην αττική ενδοχώρα. Το φρούριο της Φυλής, που χρονολογείται στον 4ο αιώνα κατέχει στρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται πάνω στον πιο άμεσο, αν και όχι τον ευκολότερο, δρόμο που συνέδεε την Αθήνα με τη Θήβα.Το ακανόνιστου σχήματος τείχος αγκαλιάζει την ανατολική πλευρά του υψώματος. Η δυτική πλευρά του υψώματος είναι τόσο απόκρημνη, ώστε δεν χρειάστηκε να περιβληθεί με τείχος. Η κορυφή του υψώματος προσφέρει μία εξαιρετική θέα της πόλης των Αθηνών. Τα απότομα βράχια εκεί εξομαλύνθηκαν, ώστε να δημιουργηθεί χώρος αρκετά επίπεδος για να φιλοξενήσει οικοδομήματα. Πρόκειται για καταλύματα και κτήρια, τα οποία εξυπηρετούσαν τις καθημερινές ανάγκες της φρουράς που κατοικούσε εκεί σε μόνιμη βάση. Από τα κτίσματα αυτά έχουν διασωθεί μόνο τα θεμέλια. Χειριστής Drone: Tasos Fotakis, Lisensed Drone Operator Κάτοχος άδειας χειριστή Drone με πιστοποίηση Υ.Π.Α.






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Fritz Vahrenholt: Από πού προέρχεται η αύξηση της θερμοκρασίας; Μόνο CO₂ ή μόνο Ελ Νίνιο;
Σε ένα σχόλιο επισκεπτών, ο πρώην γερουσιαστής του Αμβούργου για το Περιβάλλον, καθηγητής Fritz Vahrenholt, μιλά για την εξαιρετική αύξηση της θερμοκρασίας των τελευταίων μηνών και τις πιθανές αιτίες, πώς τις χρησιμοποιούν οι πολιτικοί και ποιες επιπτώσεις και βάρη θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!